Нова платформа за онлайн магазини

deepdoff

Active Member
Искам да ви представя последния си проект — WixSale, eCommerce SaaS платформа за създаване и управление на онлайн магазини. 🚀

Няма да навлизам в подробности за всички функционалности, защото вече са доста. На когото му е интересно, може да разгледа wixsale.com, където съм описал подробно възможностите на платформата.

Можете да изпробвате всички налични функционалности с безплатния 7-дневен Trial план, без да е необходимо да добавяте банкова карта.

🎁 Специално за хората от групата:
За всички месечни планове съм направил промокод с 20% отстъпка за първите 6 месеца:

Промокод: 8CE4KLV6AT
(валиден до 31 Декември 2026г. Налични 50 използвания)

При годишните абонаменти цената вече включва 2 месеца безплатно.

Проектът продължава да се развива активно. Работи се по още функционалности и допълнителни интеграции с куриери, платежни оператори и други услуги, свързани с електронната търговия.

Отворен съм за всякакви въпроси, професионална критика, идеи и обратна връзка — както за самия продукт, така и за бъдещото му развитие. Ще ми бъде интересно да чуя мнението ви.

За тези, на които им е интересно и от техническа гледна точка, основният tech stack зад WixSale е:

Backend:
Go, Rust + PostgreSQL + Redis + NATS

Frontend:
React + Vite + Tailwind CSS + shadcn/ui

Infrastructure:
Docker Compose + Cloudflare + Cloudflare R2 + AWS SES

👉 wixsale.com

Изглежда добре.
И аз бях започнал подобен проект - https://mycart.bg/ ама е много работа, време и ангажираност и за момента го оставих.
Успех!

Хм. Да не ти направят проблеми с името. ;)
Запознал съм се до колкото мога с данните от https://www.euipo.europa.eu/
Домейна е стар и го притежавам от години, точно wixsale не е регистрирано като марка.
Има много директиви и тъпотии но за момента не мисля че нарушавам каквито и да е било правила.
И юрист разглежда случая. Ребрандирането е най-лесното тъй като съм в началото но за сега остава така.

Днес беше първия ден на старта и като се замислих преди да имам първите клиенти реших да направя ребрандинг...
После ще ми е по-трудно и ще ми излезе по-скъпо. wixsale.com ще пренасочва 1:1 но оригиналния сайт ще е xxsale.com

Луда работа, wix imat 200 + лицензи и водят дела за щяло и нещяло. Реших да не рискувам. Все пак платформата е преведена на 17 езика и ще работи в цяла Европа има интеграции за куриери и плащания и за други държави не само България.

Скоро е онлайн. :)

Всичко е супер, само две неща, дизайнер за UX/UI на темите, сега като се пробвам да вляза нещо препраща към https://xxsale.com/ нещо си объркал, явно е временно преди малко работеше, второ Wixsale това е голяма грешка и си прецакан още от името, видях в Facebook си писал, че ще го мислиш като скалираш, това е доста глупаво мислене, смени името преди да имаш клиенти много, също така това ще цапа историята на цялото нещо, също така Wix не са просто фирма за сайтчета, имат лицензи за бутони, имена, домейни и куп глупости, това е доста, доста голямо.

Темите ти за магазини, нямат логика, имаш grid който не е окей за размера на контейнера, примерно, има разлика в бутоните, стилове и още куп неща, хареса ми количката голяма и ясна, но има още неща да се правят.

Всичко е супер, само две неща, дизайнер за UX/UI на темите, сега като се пробвам да вляза нещо препраща към https://xxsale.com/ нещо си объркал, явно е временно преди малко работеше, второ Wixsale това е голяма грешка и си прецакан още от името, видях в Facebook си писал, че ще го мислиш като скалираш, това е доста глупаво мислене, смени името преди да имаш клиенти много, също така това ще цапа историята на цялото нещо, също така Wix не са просто фирма за сайтчета, имат лицензи за бутони, имена, домейни и куп глупости, това е доста, доста голямо.

Темите ти за магазини, нямат логика, имаш grid който не е окей за размера на контейнера, примерно, има разлика в бутоните, стилове и още куп неща, хареса ми количката голяма и ясна, но има още неща да се правят.
В момента ребрандирам на нов домейн и не всичко е онлайн. На prod не се пипа нищо но тъй като "избързах" с похвалата тук реших да сменя домейна. Платформата ще е на домейн: xxsale.com

Винаги има какво да се желае прав си! Благодаря за насоките ще ги имам на предвид!
Работи се по-много неща включително максимално клиента да може да си персонализира дизайна, теми, стилове и тн.
Също така много се набляга на скоростта, seo и качествено всички features да работят без грешки!

Ще обновяваме за напред много неща, надявам се да има кои да използва всичко това за да имаме стимул да работим.

Поздрави

Аз и тоя домейн бих сменил, ако е такъв залога бих се изръсил няколко хиляди за хубав брандабъл ком домейн.

Иначе вземай и другите разширения, че ботовете не спят.
Няма да се учудя още някой час и всичко да е регистрирано, засега са свободни.

Иначе вземай и другите разширения, че ботовете не спят.
Няма да се учудя още някой час и всичко да е регистрирано, засега са свободни.
.com стига, имам планове за други държави да е на други домейни за сега ще е така. wixsale беше идеален и може би щеше да си работи но по-добре не :D

Платформата е Online и вече на нов домейн. Малко аматьорско от моя страна да пусна нещо и после да го спра но така се получи.
Благодаря на колегите които писаха и дадоха съвети. За напред продължавам да работя и подобравям платформата.
Също така имам направена доста добра партньорска програма за която се печели между 15-25% за всеки един абонамент месечен/годишен. Докато клиента плаща и използва услугата партьорът от които е дошла регистрацията и създаването на магазина при всяко плащане от клиента получава комисионна спрямо плана.

Днес по-рано бях пуснал check в на колегата @FalcoSoft ITS останах доволен от резултата.
Не се оповавам много на неща като PageSpeed Insights но и там мисля че се получава добре с резултати като:
Screenshot-2026-08-26-at-21-25-05.png

За React малко трудно се постигат пълни данни.

Поздрави

оправи тъмната тема , че погледни как се вижда на тъмен фон

1787769634298.png

и не трябва да почваш със SEO - то на Гугъл.... започни първо със SEO -to в Ai , от известно време това е по важно от гугъл.

1787769926315.png

Последно редактирано:
оправи тъмната тема , че погледни как се вижда на тъмен фон

Виж файлът 37187

и не трябва да почваш със SEO - то на Гугъл.... започни първо със SEO -to в Ai , от известно време това е по важно от гугъл.

Виж файлът 37188

Кажи как пускаш това при теб защото при мен и от chrome и от firefox при пускане на prefers-color-scheme dark не се променя нищо?

и веднага ще ти кажа защо е по важно вече да имаш индексация в Ai агентите.... когато пуснеш търсене в гугъл вече ти се появява Ai на гугъл да ти дава информация,

Ето какво казва perplexity.ai за WixSale.com

WixSale.com изглежда е предстоящ лицензируем e-commerce продукт, а не обикновен онлайн магазин и не официален продукт на Wix.com. Публичното описание го представя като „next-generation licensed e-commerce platform“, която комбинира плащания, куриери, маркетинг автоматизация и други функции за онлайн търговия.

Каква е идеята​

Концепцията изглежда насочена към готова платформа за онлайн магазини, в която търговецът да получава на едно място:

• изграждане и управление на магазин;
  • каталог и поръчки;
  • онлайн плащания;
  • интеграции с куриерски компании;
  • маркетинг автоматизация;
  • анализи и отчети;
  • евентуално CRM, промоции и клиентски комуникации.
Това е модел, подобен на SaaS e-commerce платформа, но думата licensed подсказва и възможност за лицензиране към партньори, агенции, хостинг компании или регионални оператори, вместо платформата да се продава само като стандартен месечен абонамент.

Важно: няма връзка с Wix.com​

Името е потенциално объркващо. WixSale.com съдържа „Wix“, но не намерих публично доказателство, че е собственост на Wix.com, разработен от Wix или официално свързан с Wix App Market.

Официалният Wix предлага собствена e-commerce платформа, Wix Stores, с продукти, плащания, доставки, маркетинг и AI инструменти. Затова WixSale.com не трябва да се представя като „Wix платформа“, „официална Wix услуга“ или „партньор на Wix“, освен ако няма изрично писмено разрешение и доказуема договорна връзка.

Търговският риск е очевиден: потребител, който види името WixSale, може да предположи, че купува услуга от Wix. За да се избегне спор за объркващо сходство, е важно да се провери:

• наличността и историята на търговската марка WixSale;
  • възможността за регистрация на марка;
  • сходството с Wix и свързаните марки;
  • дали домейнът и брандът могат да се използват в целевите държави;
  • дали са нужни правни откази от свързаност с Wix.com.

Какво е публично потвърдено​

Към момента публичният резултат е много ограничен. Видимо е основно кратко позициониране — продукт „coming soon“ и общо описание на функциите. Не намерих достатъчно публични данни за:

• работеща демонстрация;
  • цени и абонаментни планове;
  • екип или юридически оператор;
  • документация и API;
  • платежни доставчици;
  • куриерски интеграции;
  • поддържани държави и валути;
  • политика за лични данни и общи условия;
  • публични клиенти или case studies.
Самият домейн не се зареди през инструмента за проверка, затова не мога да потвърдя дали сайтът е временно недостъпен, в режим „coming soon“ или има ограничения за автоматизирано извличане на съдържание.

Потенциално позициониране​

Ако проектът е твой или е част от същата портфолио екосистема, най-силното позициониране не би било „още един сайт за онлайн магазин“. По-интересна посока е:

WixSale — лицензируема инфраструктура за e-commerce оператори, агенции и регионални търговски екосистеми.
Това би могло да включва два продукта:

WixSale Commerce​

Готов SaaS за търговци с магазин, плащания, доставки, маркетинг и анализи.

WixSale Platform​

Лицензируема или white-label версия за:

• дигитални агенции;
  • хостинг компании;
  • търговски камари;
  • куриерски и платежни партньори;
  • регионални marketplace оператори;
  • франчайз мрежи;
  • институции, които искат собствена e-commerce инфраструктура.
Този модел е по-труден за изграждане, но има по-голям потенциал от стандартен website builder, защото продава не само интерфейс, а цяла търговска инфраструктура.

Какво трябва да има за сериозен старт​

За да изглежда WixSale.com като реален продукт, а не само като идея, публичната версия трябва да покаже поне:

• live demo или sandbox;
  • конкретни функционални модули;
  • pricing или „request a quote“;
  • име на оператор, ЕИК и адрес;
  • условия за лицензиране;
  • SLA, backup и security политика;
  • GDPR документация;
  • списък с плащания и куриери;
  • API и webhook документация;
  • правила за миграция и export на магазин;
  • примери за магазини или пилотни клиенти.
При e-commerce платформите особено важни са собствеността върху данните и преносимостта. Клиентът трябва да знае дали може да изтегли продуктите, клиентите, поръчките и съдържанието си, ако прекрати абонамента или лицензът бъде прекратен.

Моето мнение​

Идеята има потенциал, ако целта е да се създаде модулна и лицензируема платформа, която събира магазина, плащанията, доставките и маркетинга в един продукт. Но на този етап публичната информация е твърде оскъдна, за да се оцени реална функционалност, оператор, пазарна готовност или юридическа безопасност.

Най-сериозният въпрос е брандът WixSale. Преди инвестиция в разработка, реклама или публично представяне бих направил задълбочена проверка на търговските марки и бих получил становище от специалист по интелектуална собственост. Wix.com вече предлага официални e-commerce решения и активно използва марката Wix в тази област.

Най-кратко: WixSale.com изглежда като бъдеща лицензируема e-commerce платформа, но засега е по-скоро концепция/coming-soon проект с неясен оператор и значителен брандов риск заради сходството с Wix.com.

Кажи как пускаш това при теб защото при мен и от chrome и от firefox при пускане на prefers-color-scheme dark не се променя нищо?
кой ползва вече Хром и Firefox? Ужасно бъгави и бавни браузери. Аз ползвам Opera и Opera GX на тъмна тема , трябва да пригодиш css за всички браузери.

и веднага ще ти кажа защо е по важно вече да имаш индексация в Ai агентите.... когато пуснеш търсене в гугъл вече ти се появява Ai на гугъл да ти дава информация,

Ето какво казва perplexity.ai за WixSale.com

WixSale.com изглежда е предстоящ лицензируем e-commerce продукт, а не обикновен онлайн магазин и не официален продукт на Wix.com. Публичното описание го представя като „next-generation licensed e-commerce platform“, която комбинира плащания, куриери, маркетинг автоматизация и други функции за онлайн търговия.

Каква е идеята​

Концепцията изглежда насочена към готова платформа за онлайн магазини, в която търговецът да получава на едно място:

• изграждане и управление на магазин;
  • каталог и поръчки;
  • онлайн плащания;
  • интеграции с куриерски компании;
  • маркетинг автоматизация;
  • анализи и отчети;
  • евентуално CRM, промоции и клиентски комуникации.
Това е модел, подобен на SaaS e-commerce платформа, но думата licensed подсказва и възможност за лицензиране към партньори, агенции, хостинг компании или регионални оператори, вместо платформата да се продава само като стандартен месечен абонамент.

Важно: няма връзка с Wix.com​

Името е потенциално объркващо. WixSale.com съдържа „Wix“, но не намерих публично доказателство, че е собственост на Wix.com, разработен от Wix или официално свързан с Wix App Market.

Официалният Wix предлага собствена e-commerce платформа, Wix Stores, с продукти, плащания, доставки, маркетинг и AI инструменти. Затова WixSale.com не трябва да се представя като „Wix платформа“, „официална Wix услуга“ или „партньор на Wix“, освен ако няма изрично писмено разрешение и доказуема договорна връзка.

Търговският риск е очевиден: потребител, който види името WixSale, може да предположи, че купува услуга от Wix. За да се избегне спор за объркващо сходство, е важно да се провери:

• наличността и историята на търговската марка WixSale;
  • възможността за регистрация на марка;
  • сходството с Wix и свързаните марки;
  • дали домейнът и брандът могат да се използват в целевите държави;
  • дали са нужни правни откази от свързаност с Wix.com.

Какво е публично потвърдено​

Към момента публичният резултат е много ограничен. Видимо е основно кратко позициониране — продукт „coming soon“ и общо описание на функциите. Не намерих достатъчно публични данни за:

• работеща демонстрация;
  • цени и абонаментни планове;
  • екип или юридически оператор;
  • документация и API;
  • платежни доставчици;
  • куриерски интеграции;
  • поддържани държави и валути;
  • политика за лични данни и общи условия;
  • публични клиенти или case studies.
Самият домейн не се зареди през инструмента за проверка, затова не мога да потвърдя дали сайтът е временно недостъпен, в режим „coming soon“ или има ограничения за автоматизирано извличане на съдържание.

Потенциално позициониране​

Ако проектът е твой или е част от същата портфолио екосистема, най-силното позициониране не би било „още един сайт за онлайн магазин“. По-интересна посока е:

Това би могло да включва два продукта:

WixSale Commerce​

Готов SaaS за търговци с магазин, плащания, доставки, маркетинг и анализи.

WixSale Platform​

Лицензируема или white-label версия за:

• дигитални агенции;
  • хостинг компании;
  • търговски камари;
  • куриерски и платежни партньори;
  • регионални marketplace оператори;
  • франчайз мрежи;
  • институции, които искат собствена e-commerce инфраструктура.
Този модел е по-труден за изграждане, но има по-голям потенциал от стандартен website builder, защото продава не само интерфейс, а цяла търговска инфраструктура.

Какво трябва да има за сериозен старт​

За да изглежда WixSale.com като реален продукт, а не само като идея, публичната версия трябва да покаже поне:

• live demo или sandbox;
  • конкретни функционални модули;
  • pricing или „request a quote“;
  • име на оператор, ЕИК и адрес;
  • условия за лицензиране;
  • SLA, backup и security политика;
  • GDPR документация;
  • списък с плащания и куриери;
  • API и webhook документация;
  • правила за миграция и export на магазин;
  • примери за магазини или пилотни клиенти.
При e-commerce платформите особено важни са собствеността върху данните и преносимостта. Клиентът трябва да знае дали може да изтегли продуктите, клиентите, поръчките и съдържанието си, ако прекрати абонамента или лицензът бъде прекратен.

Моето мнение​

Идеята има потенциал, ако целта е да се създаде модулна и лицензируема платформа, която събира магазина, плащанията, доставките и маркетинга в един продукт. Но на този етап публичната информация е твърде оскъдна, за да се оцени реална функционалност, оператор, пазарна готовност или юридическа безопасност.

Най-сериозният въпрос е брандът WixSale. Преди инвестиция в разработка, реклама или публично представяне бих направил задълбочена проверка на търговските марки и бих получил становище от специалист по интелектуална собственост. Wix.com вече предлага официални e-commerce решения и активно използва марката Wix в тази област.

Най-кратко: WixSale.com изглежда като бъдеща лицензируема e-commerce платформа, но засега е по-скоро концепция/coming-soon проект с неясен оператор и значителен брандов риск заради сходството с Wix.com.

Да да всичко това и аз го четох :D за това реших и да ребрандирам на XxSale.com и wixsale остава една препратка нищо повече.
Иначе все още е рано за проерки в търсачки трябва да минат няколко месеца да видим кое как ще се класира.
Доста неща съм направил за да се индескриаме добре и за AI можеш да видиш в https://xxsale.com/robots.txt какви неща съм правил.

Иначе WixSale си беше готиното име за този продукт..

Да да всичко това и аз го четох :D за това реших и да ребрандирам на XxSale.com и wixsale остава една препратка нищо повече.
Иначе все още е рано за проерки в търсачки трябва да минат няколко месеца да видим кое как ще се класира.
Доста неща съм направил за да се индескриаме добре и за AI можеш да видиш в https://xxsale.com/robots.txt какви неща съм правил.

Иначе WixSale си беше готиното име за този продукт..
напротив сега е момента точно Ai агентите да те индексират докато е началото. Правиш грешка .... наблегни на Ai индексацията , дадох ти демо акаунт , влез както ти казах и си направи чек на сайта , в горната част имаш готов текстови файл който ти казва кое как да направиш точно за да те виждат Ai ботовете и да те индексират за 24-48 часа.

1787770895002.png

Не е направено оптимално. Има противоречие вътре в самия robots.txt, което бих оправил задължително.

В началото Cloudflare е добавил собствен управляван блок:

User-agent: *
Content-Signal: search=yes,ai-train=no,use=reference
Allow: /

User-agent: ClaudeBot
Disallow: /

User-agent: Google-Extended

User-agent: GPTBot
После по-надолу приятелят ти е добавил обратното:

User-agent: GPTBot

User-agent: ClaudeBot

User-agent: Google-Extended
Тоест файлът казва едновременно „забрани GPTBot“ и „разреши GPTBot“, същото за ClaudeBot и Google-Extended. XxSale

Това е лоша идея, защото различни crawler-и могат да интерпретират повторените групи по различен начин. Не бих оставил индексацията на AI системи да зависи от такова двусмислие.

За ChatGPT Search най-важният crawler в момента е OAI-SearchBot, не GPTBot. OpenAI изрично казва, че ако искаш съдържанието да може да се появява в ChatGPT search summaries и snippets, не трябва да блокираш OAI-SearchBot. При него приятелят ти е направил правилно:

User-agent: OAI-SearchBot
и е ограничил само вътрешните пътища /system/, /manage/, /auth/, /api/, което е разумно. OpenAI Help Center

Важно разграничение:

OAI-SearchBot → откриваемост и резултати в ChatGPT Search.
GPTBot → crawling, свързан с моделите/обучението; не е необходим, за да се появява сайтът в ChatGPT Search.

Затова ако целта му е „да бъда намиран от AI агентите“, аз бих оставил:

User-agent: OAI-SearchBot
Disallow: /system/
Disallow: /manage/
Disallow: /auth/
Disallow: /api/

User-agent: ChatGPT-User
Disallow: /system/
Disallow: /manage/
Disallow: /auth/
Disallow: /api/
и бих решил отделно дали изобщо иска да разрешава GPTBot.

Ако не иска съдържанието да се използва за training, сегашният Cloudflare сигнал:

Content-Signal: search=yes,ai-train=no,use=reference
е логичен — разрешава search/reference употреба, но заявява ai-train=no. XxSale

Има още една добра част: приятелят ти е добавил:

Sitemap: https://xxsale.com/sitemap.xml
както и llms.txt, context.json, ai.json и много тематични llms-* файлове. Това може да помага на някои системи за структурирано откриване, но llms.txt не е универсален стандарт, който гарантира AI индексиране. Основните сигнали остават нормален HTML, crawlability, sitemap, canonical, structured data, добър вътрешен link graph и реални външни препратки.

И още нещо важно: robots.txt сам по себе си не кара AI агентите да индексират сайта. Той само им казва дали имат право да го обходят. След това сайтът трябва действително да бъде открит и crawler-ът да не бъде блокиран от Cloudflare/WAF. OpenAI изрично предупреждава, че дори при правилен robots.txt, bot protection може да върне 403 и да спре crawling-а. OpenAI Help Center

Моята оценка е:

Идеята му е правилна, изпълнението е прекалено натрупано и има конфликт.

Аз бих го опростил до един чист robots.txt без дублирани User-agent групи. Ако искаш, мога да ти напиша готов правилен robots.txt за xxSale.com, оптимизиран за Google + Bing + ChatGPT + Claude + Perplexity и едновременно блокиращ admin/API зоните.

Горе