Нова платформа, финансирана от Rocket Internet, стартира в България

Business abacus

New Member
Става дума за нова платформа за онлайн търговия, която успешно оперира в Азия, Африка и Европа, а сега стартира не само в България, но и в Беларус, Хърватска, Словакия и Словения

“Ясно е, че България предлага интересни възможности за големи инвеститори в сферата на електронната търговия. Успоредно с възстановяването на европейската икономика у нас ще продължат да влизат нови инвестиции на Rocket Internet”, посочи изпълнителният директор на Kaymu.bg Божидар Илиев.

“Rocket Internet дава гръбнака, опората на тази старт-ъп компания”, каза изпълнителният директор на Kaymu Европа Саад Чиима. По думите му Kaymu прилага глобалния опит на германската компания на локално ниво.

За конкуренцията в страната Чиима заяви, че на българския пазар няма големи играчи като Amazon, а е характерно присъствието на множество малки онлайн магазини.

“Искаме да направим един сайт, в който да намерите всичко. Приходите не са най-важното за нас. Искаме да сме номер едно в България”, категоричен беше той.

Източник: инвестор бг


Само забележете последното изречение, приходите нямат значение, важното е да сме номер едно.....
Това ми звучи като гарантирана доходност, ама не се знае от кой...

Поредните трошачи на пари...
 
От: Нова платформа, финансирана от Rocket Internet, стартира в България

Забавни са - 2 200 000 (2 милиона) харесвания имат във фейса и по 1-2 харесвания на публикациите :D

Капиталът им е 2 лева - още по-яко :D

6 човечета осигуряват.


ГоУеми са като цяло :D
 
От: Нова платформа, финансирана от Rocket Internet, стартира в България

Хах, отделно, дизайна на снимката от корицата, са го прекопирали от https://www.wolframalpha.com/

Велики са, вече са номер едно в България.... Така им пише на сайта, де :-o
 
От: Нова платформа, финансирана от Rocket Internet, стартира в България

Харесва ми идеята на сайта, напомня ми за Аукро. На мен много ми липсва подобна платформа. Преди години, тъкмо бях започнала да продавам в Аукро и го закриха. Никой от другите сайтове за обяви не може да ме грабне. Изобщо нямам успех в продажбите нито в Продавалника, нито в Базар. То може и да не се дължи на сайтовете само, сигурно и аз бъркам някъде, но все си мисля, че в по-сериозна платформа ще има повече продажби. Съгласна съм да си плащам %, както беше в Аукро, както плащам и в Ибей. Доста по-лесно ми се получава продаването в Ибей, отколкото в бг сайтовете, но не винаги успявам да си намеря стока за Ибей, там ми се продават специфични неща, които не се намират под път и над път.
Вярно, че не ми направи добро впечатление многото фалшиви фейсбук фенове, но това е за да не стартират съвсем без нищо, да направи впечатление на новите потребители. Много от тях сигурно няма да се досетят, че феновете са фалшиви. Гледам, че доста от големите онлайн търговци са си пуснали обяви вече. Аз също се регистрирах и пуснах, хареса ми как е направено менюто, ясно и прегледно. Не разбирам само защо не може да се редактира описанието на обявите. Пише го и в условията им :?
Не мислите ли, че може пък да има успех? Особено, ако пуснат и реклама по телевизията.
 
От: Нова платформа, финансирана от Rocket Internet, стартира в България

Някой продава ли там? Предложиха ми да си добавя продуктите, но се чудя дали изобщо ще направя и 1 продажба? От къде им идват посещенията?
Изобщо някой с преки впечатления? :)
 
От: Нова платформа, финансирана от Rocket Internet, стартира в България

Нищо??? :)
 

Горе