Нова система за определяне на позицията в Гугъл

alexlazarov

New Member
Какво мислите за новата система за персонализиране на резултатите от търсене в Г "SearchWiki"? На няколко места четох, че това може би ще бъде новият начин за цялостно преразпределяне на позиците на сайтовете при търсене. Ще се взима пред вид колко хора са повдигнали даден сайт на първо място в собственото си търсене и колко хора съответно са изтрили резултати, които не ги интересуват. Периодично щяло да има "преглед и прочистване" за да се избегнат злоупотреби от страна на конкурентни компании и т.н.

Системата за сега е само като екстра към Г, но както личи скоро тя ще има по-голямо значение от ПР, от линкове, от съдържание на сайта и от всичко друго, което до сега е било важно. Както се изрази един от Г в интервю, "Не е важно дали сайтът е направен добре или зле и колко е добър админа, а дали хората намират това, което търсят в него". По принцип, това е така...

Направих си труд и поразгледах кой какво е размествал за различни ключови думи. За сега главно се пипа от чужбина, но вече се появяват и бележки от България.
 
От: Нова система за определяне на позицията в Гугъл

Ако това не е просто долнпробен слух а истина
всички ще си поръчват по половин милион индиеца и пакистанеца да цъкат зелената стрелкичка на сайта поръчител и да трият всичко друго и да пишат коментари.

Ако това невероятно за мен нововъдение влезе в сила, то ще дойде скоро времето, в което ще си имаме нов световен Гугъл, но този път няма да е на Google Inc.


____________________________
частна детска градина При Баба
 
От: Нова система за определяне на позицията в Гугъл

И на мен ми изглежда малок трудно за "управление", но....

В интерес на истината аз накликах един от сайтовете си на първо място за около 40-50 ключови думи и изтрих конкурентни сайтове, там където ги намерих :) За около седмица моите бележки излизаха във "Всички", но после част от тях изчезнаха. Интересното е, че за кратко моят сайт започна да излиза на първо място дори, когато не съм логнат, което означава, че кликовете ми са се отразили някъде и са повлияли на разпределението. По-късно, обаче спря. Явно има някакъв скрипт, който следи. Не знам до колко е изпипан и как точно преценява, но все пак смятам да му обърна внимание докато е още бебе, защото "каквото го научим, докато е малък, това ще прави като порасне" :) Или поне така се надявам... Само да не стане обратното :(
 
От: Нова система за определяне на позицията в Гугъл

Поръчайте си евтини индийци от DP, докато е време.:)
 
От: Нова система за определяне на позицията в Гугъл

Интересното е, че за кратко моят сайт започна да излиза на първо място дори, когато не съм логнат, което означава, че кликовете ми са се отразили някъде и са повлияли на разпределението.


пробвай същото търсене от съвсем друг компютър с IP от съвсем различна мрежа (или айде от същата ама поне да не е твоето). Ще забележиш леки разлики.


____________________________
опаковки
 
От: Нова система за определяне на позицията в Гугъл

Точно това направих - 4 различни компютъра, от различни мрежи и са различни браузъри! Появих се на първо място за около половин ден. Обикновено държа 3-7, а за ключови думи като Audi или BMW съм много назад, защото те са много общи. Именно за това ми направи впечатление, че в продължение на няколко часа бях номер 1 за BMW!!! Често казано, не е логично да съм преди BMW-България, на пример. Явно и за това бързо изчезна. Просто споделям наблюдения.
 
От: Нова система за определяне на позицията в Гугъл

Гугъл нямат ли си работа, че само въвеждат некви измислени дивотии? Като че ли не знаят, че "добросъвестните", "почтените" и т.н. "уебмастъри" ще насерат всичко....
 
От: Нова система за определяне на позицията в Гугъл

Нека да видим половин година по-късно какво е положението. Засилило ли се е влиянието на тази активност?
 
От: От: Нова система за определяне на позицията в Гугъл

И на мен ми изглежда малок трудно за "управление", но....

Интересното е, че за кратко моят сайт започна да излиза на първо място дори, когато не съм логнат, което означава, че кликовете ми са се отразили някъде и са повлияли на разпределението. По-късно, обаче спря.(

Това е така заради кеша и бисквитките. Забелязал съм, че като следа един сайт и много кликам на неогвите резултати, Г ми го дава на 1-во място, без да съм логнат след определн период. След като пробвам с друг браузър резултата си е стария без сайта на който съм кликал.
Също си мисля че Г си прави експерименти с първите резултати. Приемрно ако първите 20 резултата са близки по техен си краен коефицент (събрани точки при определено търсене), на първо място ги редува при различни търсения и гледа върху кои се клика (еидн вид кои са по интересни, на пръв поглед) и после им трупа допалнителни точки.
 
Последно редактирано:
От: Нова система за определяне на позицията в Гугъл

по подразбиране вече е включена история на търсенето или както там се наричаше
трябва да си я изключиш. Нещо което повечето потребители едва ли правят
 

Горе