Какво ще кажете за новите домейн разширения, които ще бъдат пуснати .ком .сайт .онлайн и подобни
Едит: мислех да пусна в офф топика, ама обърках и метнах тук темата. Ако може админ да я премести там.
Представи си само вълната от phishing сайтове - вече освен paypal.com ще има paypal.c0m, paypal.cоm (кирилоца О), paypal.coм (кирилица М) или paypal.сom (кирилица С) и даже ще могат да си имат собствени SSL сертификати!
По същия начин ще се изцъкли и холандеца получил визитка със знаменития мейл аз@бай.хуй или българина пред домейн със няколко китайски йероглиф. Уникодската таблица е "само" 65535 символа, дали ще ти се опънат нервите да преровиш всичките за да налучкаш верния мейл?
В крайна сметка да - може и новите домейни да се пуснат обаче какафонията ще заличи евентуалните им ползи. И не съм сигурен как ще се ранкват от търсачките... нали знаеш - .com се ранква най-добре.
ПС: Забравих... ICAAN не искаше да ни дава .БГ защото г-то много приличало на r, а вече имало .br за бразилците и можело да станат катаклизми...
Тъпня. Поне за мен. НО пазара го иска. Все пак е адски голям вече пазара, който използва кирилицата. Не става само на латински. Но ще се започне сега с купуването на всякакви безмислици, като 1.сайт; money.онлайн
[h=3]Нови домейн разширения[/h]
с наближаване взеха да стават повечко темите че даже ги нацелвате с еднакви заглавия в линкнатата тема съм дал и линк към пълния списък от 1500 таквиа а колко ще струват регистратора от първо ниво решава