Новите хостинг планове на Хост.бг

mrm_1

Active Member
Какво мислите за новите хостинг планове на Хост ?

В момента съм техен клиент на "персонален план", но имам доста домейни в Godaddy който мисля да развивам и мислех да си взема и хостинг от там но като гледам какво предлагат Хост и на какви цени май не е добра идея да се местя в Таткото.
Вие какво мислите за хостинг плановете им?
 
От: Новите хостинг планове на Хост.бг

Мисля, че плановете са скъпи. Бизнес план на Хост.бг със 120 процесорни минути е 12.18 лв./м. при подновяване за една година. При Суперхостинг например план СуперПро със 110 минути е 10.75 лв. /мес. при подновяване за една година.
 
От: Новите хостинг планове на Хост.бг

Аз мисля да им дам шанс с някой от следващите клиенти, че имат примамливи благинки.
 
От: Новите хостинг планове на Хост.бг

Единственият бонус, който при други е ограничен или го няма е Memcached дори при най-евтиния план.
 
От: Новите хостинг планове на Хост.бг

Наистина звучат примамливо новите им оферти. Цените също са доста ниски (което предизвиква известни съмнения).
 
Не лошо софтуерно осигуряване :) подобно на моето :) ... така че смятам сетъпа за добър :) ...

Ще дам обаче бизнес съвет относно хостинг бизнеса в цифри и промо офертите тип да се понапълнят сървърите .... дори и при общо 30 евро (лизинг/амортазицяи + колокация на сървър) като се добави и разхода за софтуер прави миниум 100 клиента на сървър плътност при тази цена преди да е излязло на нулата...

иначе някой може и по 0.95 да ги пусне но тогава сървъра преди да излезе флат ще е с 300 клиента качени, който дори и при минимално потребление ще си харчат реусрси (времето когато WP се си работеше ок в 16 мб рам го помня но беше преди 6 години ;))...


Горните сметки показват минимумѝ да може да се самоподдържат сървърите неограничено във времето без да се брои разхода за съпорт с който може да нарастне няколко пъти необходимата бройка... Цифрата която дадох за лизинг + колокация е от трудните за постигане дори и при 36 месечен срок за хардуер съвременен хостинг клас Haswell / Broadwell така че може да се качи още поне 1,5-2 пъти необходимата бройка лиенти за да е флат...

Да не го приемете лично същото важи и за други промоции от -70% на други фирми (просто се пълнят сървърите с 3-5 пъти повече клиенти и почва да се следи много зорко кои клиенти какво харчат като ресурси и се гледа как да се ъпгрейднат за да се изкара бизнеса на + ;) ) модела: дълга и голяма промоция = overcrowded servers доста често се случва при хостингите и няма значение малки големи ;)... мисля доста потребители на форума са го виждали...
 
Е то е ясно, с тия "120 процесорни минути". В един месец има 720 часа или 43200 минути. Като разделиш на 120, се получава 360. Т.е. 360 клиента само за едно ядро / thread на процесора. А ако е еднопроцесорен сървъра сигурно е с 8 нишки, т.е. могат да го "разделят" на 2880 клиента.
 
От: Новите хостинг планове на Хост.бг

Ще ти кажа само едно... взимай и не се замисляй.После кажи дали съм те подвел.
 
От: Новите хостинг планове на Хост.бг

Някой може ли да сподели как са като услуги. Ще има ли проблеми с тях ако трафика идва на 90% от Западна Европа + Северна Америка?
 
От: Новите хостинг планове на Хост.бг

Аз забелязвам, че лятото бяха пуснали server27 и стартираха много голямо намаление на цените, сега са пуснали server28 и веднага промоцията отново е факт. Т.е. coolice има право за това, което пише. Но аз като клиент на един от вече "напълнените" им сървъри, не забелязвам проблеми, да чукна на дърво. Освен това, да, цените са ниски, но само за първата година. После си стават "повече от нормални".... Ето, аз като съм купил акаунт преди няколко месеца, нямам идея дали ще мога след това да закупя нов акаунт и да си преместя домейните там, предвид, че вече са регистрирани към даден сървър.... Или с други думи, сега плащаш по 7.72 лв. месечно за най-яката оферта, ама после те джобят по 26.65 лв./м., и то само ако отново има промоция, а иначе е по 38.60лв. ... Ето това е най-голямата "уловка" за мен, щото много хора, а и мен ги мързи всяка година да местят и пренастройват всичко. Друг е и въпросът, че подобни на конфигурациите на Host.bg към момента май няма в BG Peering, но може и да греша. Искрено обаче се надявам да предизвикат интерес с новите си оферти и все повече фирми да предлагат Cloudlinux + cPanel, защото наистина човек се чувства с отвързани ръце и може да си настрои нещата както трябва.

P.S. angelovarna, на мен ми е включен Cloudflare, т.е. разбирай 100% от трафика ми е от западна Европа, щото просто Cloudflare нямат сървъри в България. Няма проблеми с това. Единствено имах проблеми със съпорта относно задълбоченост на разглеждане на проблемите, отзивчивост, компетентност и грамотност в предоставяната информация.
 
От: Новите хостинг планове на Хост.бг

Каквито ще промоции да ми правят, 5 години им бях клиент... все тая
Видях как преместеният ми сайт (0 посещения) правеше по 10-15 мин процесорно време дневно. Мерси съм.
 
От: Новите хостинг планове на Хост.бг

Аз в интерес на истината за първи път из бях клиент преди 3-4 години, и тогава през "техния си панел" отчетеното ми процесорно време всеки ден беше 3-4 пъти над допустимото... Никой дума не е обелил, но точно заради това не посмях да си подновя акаунта и се бях преместил на друга фирма. Така че, с две думи, не е важно какво ти показва, а дали някой ти прави проблем ;) Друг е и въпросът, че с новите конфигурации няма дневни лимити, а всичко се изчислява в реално време и просто ежесекундно имаш някакъв лимит, няма сумиране.
 
От: Новите хостинг планове на Хост.бг

Не мога да се реша кой да е хостинга. Вярно, че с плитка кесийка човек не трябва да има много претенции, но... срещу сума до 120лв годишно ми трябва да си хостна до 5-6 сайта с обща посещаемост около 300-400човека дневно. Посетителите са 70% от чужбина.
Можете ли да ми предложите някакво решение.
Хост.бг офертите изглеждат супер (въпреки че след първата година таксата става х2 х3, но не означава, че не мога да предплатя за 2години). Другия вариант е СайтГраунд, но след първата година там таксата става от 8-9лв на мес, на 25лв/мес.
 
От: Новите хостинг планове на Хост.бг

На твое място бих взел 2-3 акаунта от Hostbulgaria или средния план на Суперхостинг.
 
От: Новите хостинг планове на Хост.бг

Аз сега съм на средния план на Суперхостинг (от около 4 години "преподписвам"), но не съм особено доволен напоследък.
Въпреки промоциите им тази година за лоялни клиенти отстъпката е 10%.
 
От: Новите хостинг планове на Хост.бг

Отстъпката е 10%, но има още ако платиш за една година и тогава цената става нормална. Поне на мен не ми се струва много скъпо.
 
Абе хора, стига с тези отстъпки. Вие бизнес ли крепите на тия сървъри или някой любителски блог за споделяне на сладки кученца? Баси, като чуя фирмен сайт, който прави целия бизнес на човек да търси купон да спести 30 лева и направо ми става черно. Дали на този сървър ще цъфнат и другите "пазарувай тънко" клиенти, които само това чакат да си качат нещо "малко" и после вземи. :) Ако малко се помисли и внесе малко бизнес логика, лесно ще се види, че няма как нещо на минус .. да речем над 30% отстъпка може да докара някакво кой знае какво качество, а щом един се е намърдал с купон някъде, 100% ще го направи и следващата година и всичко това защото и бизнеса му е некъв такъв. Имах един клиент, който нон стоп дебнеше промоции и покрай поддръжката на сайта му, като допълнение се включваше и едно местене всяка година, защото да спести. Логика нула. Бизнесът му е същия като начина му на мислене.
 
От: Новите хостинг планове на Хост.бг

Аз също си взех един Бизнес план със 120 G сторидж за 7,18 лв. на месец, за да тествам новия сетъп. Изрично ги попитах догодина, ако няма промоция каква ще ми е цената за подновяване. Оказа се 15.95 лв. на месец или -31% от стандартната, ако се поднови за една година. Казаха ми че цената 23.15 лв. на месец която също е описана на сайта е стандартна им цена за този план, ако реша да подновявам месец за месец.
 
От: Новите хостинг планове на Хост.бг

$INeed$ - да, блогове крепя и едно портфолио. Не продавам и печеля нищо от тези сайтове (освен ако не броим идващите клиенти от портфолиото). Разбирам те за какво говориш, когато назрее момента едва ли бих тръгнал да гоня отстъпките.
 

Горе