Нови идеи за сайтове за колективно пазаруване и прочие

Мисля, че трябва да измислим някакъв нов или поне по оригинален начин за е-пазаруване, защото просто всички тези сайтове и т.н правят възможността за по-добра печалба все по-малък и по-малък. Качеството на стоките от всички сайтове е почти еднакво, тогава какво трябва да се направи за да стане по-интересно самото пазаруване, защото според мен там се крие ключът към печалбата... Някакви идеи ?
 
От: Нови идеи за сайтове за колективно пазаруване и прочие

Всички тези сайтове са просто модни днес - след година ще са останали 5% от сегашните - големите и все още някой заблуден. Класиката в жанра си е онлайн магазинът и аукциона - зависи от типа на стоката къде ще продаваш.

"ключът към печалбата" е увеличаване на продажбите. Те идват с увеличаване на посещенията. Те пък зависят от позиционирането на сайта ти в Г, както и от броя на предлаганите стоки, както и разбира се от маркетинговите ти умения.
И понеже онлайн света следва офлайн тенденциите - сам се сети какво следва :)
 
От: Нови идеи за сайтове за колективно пазаруване и прочие

Не знам от коя страна гледате нещата, дали като собственик на сайт за групово пазаруване или от някаква друга гледна точка.
Мисля си, че консолидиране на малките сайтове и общ подход на пазара поне ще запази интригата. Иначе ще изчезнат яко дим.
 

Горе