Нови цени на Спиди от 01.09.2018

lz1nud

Active Member
Уважаеми клиенти,
Имаме удоволствието да ви информираме че от 1.09.2018 Спиди ще представи обновената си тарифа
„Стандарт 24 часа +“ за обслужване на клиенти, които изпращат пратки от и до офис.

до 1 кг. - 2.55 лв. / до 3 кг. - 3.05 лв. / до 6 кг. - 4.05 лв. / до 10 кг. - 5.05 лв. / до 20 кг. - 9.05 лв. / над 20 кг. - 0.40 лв. на кг.

1. „Стандарт 24 часа +“ е силно бюджетно решение за доставка на пратки между офиси на Спиди, с
гарантиран срок от 24 часа. Цените са крайни и в случай, че вашите получатели и клиенти заплащат
услугата, към нея не се начислява допълнително ДДС.

Тарифата „Стандарт 24 часа +“ отговаря напълно на съвременните европейски изисквания за
прозрачност и достъпност – напълно в синхрон със стратегията за развитие на основния ни партньор
ГЕОПОСТ (ЛаПост) в следващите пет години.

Това обновяване е продължение на амбицията ни да засилим присъствието си и в електронната
търговия като следваме основния принцип „да станем предпочитан доставчик на онлайн бизнеса,
като пестим време и пари на партньорите ни и техните клиенти“.
 
Това ако е истина, превъзходно! Нямам си на представа как от Еконт ще отговорят на това. Но дори и да не отговорят, едва ли толкова лесно ще им отнемат значителен брой клиенти за кратък период от време.

Само не знам дали могат да се изпращат пратки с ППП през Спиди ако нямаш касов апарат. Последно като питах, мисля че не предоставяха тази услуга? o_O
 
Ей така като почнат едни недомислици да се пишат и направо онемявам! Ама честно!

Само не знам дали могат да се изпращат пратки с ППП през Спиди ако нямаш касов апарат. Последно като питах, мисля че не предоставяха тази услуга?

Ти кога пита "последно"? В 2012-та? Защото аз попитах в 2017-та и можеше. Подписах си споразумение и работя само с ППП

Доставките до адрес си остават високи.

Високи, колко да са високи? Цената ми при Спиди за врата - офис и врата - врата до 2кг е 4.92лв с ДДС.

При 1кг: Цената врата - офис на Еконт е 6,36лв. Цена врата - врата 7,88лв
При 2кг: Цената врата - офис на Еконт е 7,88лв. Цена врата - врата 9,39лв

От кое е по-висока?!

И да сте супер-дупер-мега-яките колко отстъпка ще имате?! 20%? 25%?

Наистина ви моля да не се издавате, че сте бягали от математиката в 5ти клас или поне да не ви личи колко не сте си направили труда да проверите и помислите над нещо.

И да не пропусна: Преди да се излее помията колко са яки Еконт и колко са смотани Спиди да кажа: Няма фирма с голям обем пратки, при която да не се случи проблем.
Обаче само в Еконт ми се случва поне веднъж на 3 месеца някое лъвче да предаде пратка, прибере пари и да мишкува и да не отчита като предадена пратката.
Само в офис Еконт са ми отваряли пратките без това да е отметнато по товарителница!
 
при мен пратка "адрес - адрес" на стойност 50 лв, ми излиза 12 лв доставката, това е без отстъпка и явно аз не ползвам вече такава, защото и през регистрацията си да вляза и без нея, ми излиза една и съща цена
 
при мен пратка "адрес - адрес" на стойност 50 лв, ми излиза 12 лв доставката, това е без отстъпка и явно аз не ползвам вече такава, защото и през регистрацията си да вляза и без нея, ми излиза една и съща цена
Явно има обеми за спазване за да има отстъпка.
 
@lqllqlq Тези цени, които цитира на Спиди със сключен договор ли ти ги дават, защото виждам съвсем различни цени на сайта им?
 
Да, имам договор. Ама без него няма как да имам анекс за ППП като услуга.
И не, не правя по 100 пратки на ден. Би било добре, ама уви :)
 
при мен пратка "адрес - адрес" на стойност 50 лв, ми излиза 12 лв доставката

Това на Спиди ако е 1 или 2кг при врата - офис или врата - врата с експрес от днес за утре ми излиза 4.92лв + 0.60лв такса ППП. Всъщност цена за експрес и икономична са ми еднакви. Ползвам икономична само за доставка на фирми, които пускам в петък за са ги получат в понеделник.

Цена за офис - офис ми е 2.5-3лв ама не ми се влачи. Бих губил по 40мин за това дори да не броя жегата и тежкото.

Не ме разбирайте погрешно! Аз така или иначе не поемам транспорт и такса ППП. Безплатна доставка не предлагам. Ама на клиента му е изгодно, а на мен удобно. Момчето от Спиди е точно и се разбираме супер. Тези неща ми стигат.
 
ето го и продължението на писмото:

В комбинация с изключителното ценово предложение за доставки от офис до офис, от 1.09.2018 ще
предлагаме и достъп до над 430 точки за обслужване, от които 50 локации са оборудвани с Автомати,
до които можете да изпращате и получавате пратки.

„Стандарт 24 часа +“ ще бъде активна след 01.09.2018 на страницата на СПИДИ с ново, интуитивно решение за бързо създаване на товарителници за пратки: във вашите акаунти, в уеб модула MySpeedy и в API интеграциите ви (за клиенти, които имат такива).
Всички услуги: „Експрес“, “Икономична“, “Градски куриер“ и „Спиди поща“, които ползвате до момента, ще останат активни и по ваша преценка ще можете да ги ползвате както и досега, докато преценявате, че са по-удобни за вашите нужди.
С допълнителната разработка, която внедрихме, ви гарантираме че след 01.09.2018 ще ползвате най-ниската цена за доставка от офис до офис, независимо дали сте избрали „СТАНДАРТ 24 часа +“ или продължавате да използвате старите услуги.
Все пак, настоятелно ви препоръчваме да използвате „СТАНДАРТ 24 часа +“ за изпращане, за да оптимизирате разходите си за доставки със СПИДИ.

2. В желанието си да покажем колко удобни и лесни за ползване са Автоматичните Пощенски Станции (АПС), които през този месец надхвърлиха 50 бр., предлагаме на всички клиенти, които изпращат до АВТОМАТ да заплащат цени по новата тарифа с 50% отстъпка до 01.02.2019.

промоция за "СТАНДАРТ 24 часа +" от офис до Автомат-АПС : до 1 кг. - 1.28 лв. / до 3 кг. - 1.58лв. / до 6 кг. - 2.03 лв. / до 10 кг. - 2.53 лв. / до 20 кг. - 4.53 лв.

Междувременно ще продължим да разширяваме мрежата ни от офиси като присъствие и качество на локациите, с амбицията до Септември 2019 да предлагаме над 550 стационарни локации за услуги.
3. Отчитайки обявената официално инфлация в сектор Транспорт за последните дванадесет месеца в размер на 3,5%, както и ръста на основните разходи за труд, се налага да актуализираме договорените специални цени за доставки на пакети от и до адрес по услугите.
Планираната актуализация с 3.5%, в сила от 01.09.2018г. се отнася за всички специални цени и отстъпки за услугите Експрес, Икономична, Градски куриер, както и всички допълнителни услуги, без таксите за допълнителни услуги „Наложен платеж“ и „Обявена стойност“.
Тази актуализация ще ни позволи да поддържаме стабилност в необходимото качество за доставка от и до адрес, където разходите значително надхвърлят тези от офис до офис.
Настоящото писмо следва да бъде считано за официално едномесечно предизвестие за промените, влизащи в сила от 01.09.2018г.

Не разбрах дали става въпрос само за клиенти с договор, никъде не намерих такова уточнение.
 
Аз в момента ползвам Еконт. Основната причина е, че имам по-лесна комуникация с фирмата при проблем. Със Спиди е трудно да се комуникира.
 
И с двата куриера ще берете ядове, няма спор. Аз работя и с двата от много време.

Но със СПИДИ ще берете повече ядове. Особено, ако продавате онлайн директно към потребителите. На потребителя не му дреме, че СПИДИ/ЕКОНТ са сгафили, те ще се обръщат за всички проблеми към вас. А повярвайте ми СПИДИ гафят яко. Можете да видите и отзивите във фейсбук. Даже сега потърсих да дам линк, СПИДИ са изтрили фейсбука и са направили друг :)
Много пъти сме плащали за допълнителни услуги от СПИДИ и макар да са ни взели паричките, те не са ги спазвали. На теория всичко изглежда и звучи добре, но имат някакъв пропуск със служителите си. Дали е заплащане, обучение или нещо друго не знам. Правил съм забележка да се обърне внимание на определен служител и следващия път ми се хвалят, че са го освободили, но това не е начина. Имат една сила и това са базите за палетни пратки. А за DPD в Румъния не искам да си отварям устата, защото имам снимков материал и имейли от клиенти, който показват как манияка е спрял на табелата на селището и чака. А ние даваме луди пари, за да може да са доволни клиентите и да идвам при нас.

Не казвам, че Еконт са перфектни, но ако държите на клиентите си, не се скръндзейте за цената.

Клиенти се губят лесно, а се печелят трудно.
 
Ей така като почнат едни недомислици да се пишат и направо онемявам! Ама честно!



Ти кога пита "последно"? В 2012-та? Защото аз попитах в 2017-та и можеше. Подписах си споразумение и работя само с ППП



Високи, колко да са високи? Цената ми при Спиди за врата - офис и врата - врата до 2кг е 4.92лв с ДДС.

При 1кг: Цената врата - офис на Еконт е 6,36лв. Цена врата - врата 7,88лв
При 2кг: Цената врата - офис на Еконт е 7,88лв. Цена врата - врата 9,39лв

Не е правилно да се прави сравнение на цени по договор с вкл. отстъпка и такива за крайни клиенти.
Ако трябва да сме безпристрастни, цените и на двата куриера са почти еднакви за клиенти със средно голям обем пратки. При една отстъпка на Еконт около 25%, за 2кг пратка офис-адрес и като се имам предвид таксата за ППП, която взимат СПИДИ и не си калкулирал, при Еконт цената ще е дори малко по-долу. Но тук говорим за стотинки, дали ще са 10-20-30ст не е от значение, колкото и да е голям обема на пратките има далеч по-важни фактори за избор.
Изказвал съм се негативно и за двата куриера и сигурно Еконт са го отнасяли повече, но моето мнение също е такова, че Спиди са много по-зле в почти всяко отношение, съпорта им е трагичен а клиентите продължават да си предпочитат Еконт. Навици, какво да се прави. След време може да се промени.
Спиди явно се опитват да ударят Еконт там където са най-силни и през последните месеци отново се активизираха с отварянето на нови локации. С тези цени ще си привлекат нови клиенти търсещи ниски цени, а Еконт не вярвам да отговорят. За доставките до офис при Спиди проблема е, че офисите почти винаги са доста по-малки, често само с 1 работно място и обслужването е по-бавно. Така ефекта от голямото натоварване ще се усети по-тежко и от Еконт.
Дано хората се научат да използват автоматични станции и да се престане с това висене по опашки за мерене на гащи.
 
Хубаво е,че предлагат нещо по-различно.
 
Няколко клиента вече ме карат да им пращам по спиди, защото там офис-офис било 2.5 лв. Това вярно ли е? Днес пращах офис-врата и пратката си беше стандартно 6 и нещо лв. Тези новите цени да не са активни вече!? Или се мъчат да ме блъфират нещо тарикатите :)
 
Последно редактирано:

Горе