Нови цени на Спиди от 01.09.2018

lz1nud

Active Member
Уважаеми клиенти,
Имаме удоволствието да ви информираме че от 1.09.2018 Спиди ще представи обновената си тарифа
„Стандарт 24 часа +“ за обслужване на клиенти, които изпращат пратки от и до офис.

до 1 кг. - 2.55 лв. / до 3 кг. - 3.05 лв. / до 6 кг. - 4.05 лв. / до 10 кг. - 5.05 лв. / до 20 кг. - 9.05 лв. / над 20 кг. - 0.40 лв. на кг.

1. „Стандарт 24 часа +“ е силно бюджетно решение за доставка на пратки между офиси на Спиди, с
гарантиран срок от 24 часа. Цените са крайни и в случай, че вашите получатели и клиенти заплащат
услугата, към нея не се начислява допълнително ДДС.

Тарифата „Стандарт 24 часа +“ отговаря напълно на съвременните европейски изисквания за
прозрачност и достъпност – напълно в синхрон със стратегията за развитие на основния ни партньор
ГЕОПОСТ (ЛаПост) в следващите пет години.

Това обновяване е продължение на амбицията ни да засилим присъствието си и в електронната
търговия като следваме основния принцип „да станем предпочитан доставчик на онлайн бизнеса,
като пестим време и пари на партньорите ни и техните клиенти“.
 

TheEntrepreneur

Active Member
Това ако е истина, превъзходно! Нямам си на представа как от Еконт ще отговорят на това. Но дори и да не отговорят, едва ли толкова лесно ще им отнемат значителен брой клиенти за кратък период от време.

Само не знам дали могат да се изпращат пратки с ППП през Спиди ако нямаш касов апарат. Последно като питах, мисля че не предоставяха тази услуга? o_O
 

lqllqlq

Well-Known Member
Ей така като почнат едни недомислици да се пишат и направо онемявам! Ама честно!

Само не знам дали могат да се изпращат пратки с ППП през Спиди ако нямаш касов апарат. Последно като питах, мисля че не предоставяха тази услуга?

Ти кога пита "последно"? В 2012-та? Защото аз попитах в 2017-та и можеше. Подписах си споразумение и работя само с ППП

Доставките до адрес си остават високи.

Високи, колко да са високи? Цената ми при Спиди за врата - офис и врата - врата до 2кг е 4.92лв с ДДС.

При 1кг: Цената врата - офис на Еконт е 6,36лв. Цена врата - врата 7,88лв
При 2кг: Цената врата - офис на Еконт е 7,88лв. Цена врата - врата 9,39лв

От кое е по-висока?!

И да сте супер-дупер-мега-яките колко отстъпка ще имате?! 20%? 25%?

Наистина ви моля да не се издавате, че сте бягали от математиката в 5ти клас или поне да не ви личи колко не сте си направили труда да проверите и помислите над нещо.

И да не пропусна: Преди да се излее помията колко са яки Еконт и колко са смотани Спиди да кажа: Няма фирма с голям обем пратки, при която да не се случи проблем.
Обаче само в Еконт ми се случва поне веднъж на 3 месеца някое лъвче да предаде пратка, прибере пари и да мишкува и да не отчита като предадена пратката.
Само в офис Еконт са ми отваряли пратките без това да е отметнато по товарителница!
 

lz1nud

Active Member
при мен пратка "адрес - адрес" на стойност 50 лв, ми излиза 12 лв доставката, това е без отстъпка и явно аз не ползвам вече такава, защото и през регистрацията си да вляза и без нея, ми излиза една и съща цена
 

sstankov

Active Member
при мен пратка "адрес - адрес" на стойност 50 лв, ми излиза 12 лв доставката, това е без отстъпка и явно аз не ползвам вече такава, защото и през регистрацията си да вляза и без нея, ми излиза една и съща цена
Явно има обеми за спазване за да има отстъпка.
 

TheEntrepreneur

Active Member
@lqllqlq Тези цени, които цитира на Спиди със сключен договор ли ти ги дават, защото виждам съвсем различни цени на сайта им?
 

lqllqlq

Well-Known Member
Да, имам договор. Ама без него няма как да имам анекс за ППП като услуга.
И не, не правя по 100 пратки на ден. Би било добре, ама уви :)
 

lqllqlq

Well-Known Member
при мен пратка "адрес - адрес" на стойност 50 лв, ми излиза 12 лв доставката

Това на Спиди ако е 1 или 2кг при врата - офис или врата - врата с експрес от днес за утре ми излиза 4.92лв + 0.60лв такса ППП. Всъщност цена за експрес и икономична са ми еднакви. Ползвам икономична само за доставка на фирми, които пускам в петък за са ги получат в понеделник.

Цена за офис - офис ми е 2.5-3лв ама не ми се влачи. Бих губил по 40мин за това дори да не броя жегата и тежкото.

Не ме разбирайте погрешно! Аз така или иначе не поемам транспорт и такса ППП. Безплатна доставка не предлагам. Ама на клиента му е изгодно, а на мен удобно. Момчето от Спиди е точно и се разбираме супер. Тези неща ми стигат.
 

lz1nud

Active Member
ето го и продължението на писмото:

В комбинация с изключителното ценово предложение за доставки от офис до офис, от 1.09.2018 ще
предлагаме и достъп до над 430 точки за обслужване, от които 50 локации са оборудвани с Автомати,
до които можете да изпращате и получавате пратки.

„Стандарт 24 часа +“ ще бъде активна след 01.09.2018 на страницата на СПИДИ с ново, интуитивно решение за бързо създаване на товарителници за пратки: във вашите акаунти, в уеб модула MySpeedy и в API интеграциите ви (за клиенти, които имат такива).
Всички услуги: „Експрес“, “Икономична“, “Градски куриер“ и „Спиди поща“, които ползвате до момента, ще останат активни и по ваша преценка ще можете да ги ползвате както и досега, докато преценявате, че са по-удобни за вашите нужди.
С допълнителната разработка, която внедрихме, ви гарантираме че след 01.09.2018 ще ползвате най-ниската цена за доставка от офис до офис, независимо дали сте избрали „СТАНДАРТ 24 часа +“ или продължавате да използвате старите услуги.
Все пак, настоятелно ви препоръчваме да използвате „СТАНДАРТ 24 часа +“ за изпращане, за да оптимизирате разходите си за доставки със СПИДИ.

2. В желанието си да покажем колко удобни и лесни за ползване са Автоматичните Пощенски Станции (АПС), които през този месец надхвърлиха 50 бр., предлагаме на всички клиенти, които изпращат до АВТОМАТ да заплащат цени по новата тарифа с 50% отстъпка до 01.02.2019.

промоция за "СТАНДАРТ 24 часа +" от офис до Автомат-АПС : до 1 кг. - 1.28 лв. / до 3 кг. - 1.58лв. / до 6 кг. - 2.03 лв. / до 10 кг. - 2.53 лв. / до 20 кг. - 4.53 лв.

Междувременно ще продължим да разширяваме мрежата ни от офиси като присъствие и качество на локациите, с амбицията до Септември 2019 да предлагаме над 550 стационарни локации за услуги.
3. Отчитайки обявената официално инфлация в сектор Транспорт за последните дванадесет месеца в размер на 3,5%, както и ръста на основните разходи за труд, се налага да актуализираме договорените специални цени за доставки на пакети от и до адрес по услугите.
Планираната актуализация с 3.5%, в сила от 01.09.2018г. се отнася за всички специални цени и отстъпки за услугите Експрес, Икономична, Градски куриер, както и всички допълнителни услуги, без таксите за допълнителни услуги „Наложен платеж“ и „Обявена стойност“.
Тази актуализация ще ни позволи да поддържаме стабилност в необходимото качество за доставка от и до адрес, където разходите значително надхвърлят тези от офис до офис.
Настоящото писмо следва да бъде считано за официално едномесечно предизвестие за промените, влизащи в сила от 01.09.2018г.

Не разбрах дали става въпрос само за клиенти с договор, никъде не намерих такова уточнение.
 

rtrtrt

Member
Аз в момента ползвам Еконт. Основната причина е, че имам по-лесна комуникация с фирмата при проблем. Със Спиди е трудно да се комуникира.
 

Yurnero99

Active Member
И с двата куриера ще берете ядове, няма спор. Аз работя и с двата от много време.

Но със СПИДИ ще берете повече ядове. Особено, ако продавате онлайн директно към потребителите. На потребителя не му дреме, че СПИДИ/ЕКОНТ са сгафили, те ще се обръщат за всички проблеми към вас. А повярвайте ми СПИДИ гафят яко. Можете да видите и отзивите във фейсбук. Даже сега потърсих да дам линк, СПИДИ са изтрили фейсбука и са направили друг :)
Много пъти сме плащали за допълнителни услуги от СПИДИ и макар да са ни взели паричките, те не са ги спазвали. На теория всичко изглежда и звучи добре, но имат някакъв пропуск със служителите си. Дали е заплащане, обучение или нещо друго не знам. Правил съм забележка да се обърне внимание на определен служител и следващия път ми се хвалят, че са го освободили, но това не е начина. Имат една сила и това са базите за палетни пратки. А за DPD в Румъния не искам да си отварям устата, защото имам снимков материал и имейли от клиенти, който показват как манияка е спрял на табелата на селището и чака. А ние даваме луди пари, за да може да са доволни клиентите и да идвам при нас.

Не казвам, че Еконт са перфектни, но ако държите на клиентите си, не се скръндзейте за цената.

Клиенти се губят лесно, а се печелят трудно.
 

Wllb

Active Member
Ей така като почнат едни недомислици да се пишат и направо онемявам! Ама честно!Ти кога пита "последно"? В 2012-та? Защото аз попитах в 2017-та и можеше. Подписах си споразумение и работя само с ПППВисоки, колко да са високи? Цената ми при Спиди за врата - офис и врата - врата до 2кг е 4.92лв с ДДС.

При 1кг: Цената врата - офис на Еконт е 6,36лв. Цена врата - врата 7,88лв
При 2кг: Цената врата - офис на Еконт е 7,88лв. Цена врата - врата 9,39лв

Не е правилно да се прави сравнение на цени по договор с вкл. отстъпка и такива за крайни клиенти.
Ако трябва да сме безпристрастни, цените и на двата куриера са почти еднакви за клиенти със средно голям обем пратки. При една отстъпка на Еконт около 25%, за 2кг пратка офис-адрес и като се имам предвид таксата за ППП, която взимат СПИДИ и не си калкулирал, при Еконт цената ще е дори малко по-долу. Но тук говорим за стотинки, дали ще са 10-20-30ст не е от значение, колкото и да е голям обема на пратките има далеч по-важни фактори за избор.
Изказвал съм се негативно и за двата куриера и сигурно Еконт са го отнасяли повече, но моето мнение също е такова, че Спиди са много по-зле в почти всяко отношение, съпорта им е трагичен а клиентите продължават да си предпочитат Еконт. Навици, какво да се прави. След време може да се промени.
Спиди явно се опитват да ударят Еконт там където са най-силни и през последните месеци отново се активизираха с отварянето на нови локации. С тези цени ще си привлекат нови клиенти търсещи ниски цени, а Еконт не вярвам да отговорят. За доставките до офис при Спиди проблема е, че офисите почти винаги са доста по-малки, често само с 1 работно място и обслужването е по-бавно. Така ефекта от голямото натоварване ще се усети по-тежко и от Еконт.
Дано хората се научат да използват автоматични станции и да се престане с това висене по опашки за мерене на гащи.
 

adi

Well-Known Member
Хубаво е,че предлагат нещо по-различно.
 

biaaro

Well-Known Member
Няколко клиента вече ме карат да им пращам по спиди, защото там офис-офис било 2.5 лв. Това вярно ли е? Днес пращах офис-врата и пратката си беше стандартно 6 и нещо лв. Тези новите цени да не са активни вече!? Или се мъчат да ме блъфират нещо тарикатите :)
 
Последно редактирано:

Горе