FalcoSoft ITS
Member
Моят съвет е:
За забиването: новото приложение може да е по-добре оптимизирано, но тази конкретна нишка пак вероятно ще лагва, защото е огромна. Миникартата вдясно буквално показва колко много съдържание вече сме натрупали.
Изводът е: да, изтегли новото, но запази Classic. След инсталацията ще видиш две приложения:
Във вградения браузър:
Това означава, че практически можем заедно да:
Има два варианта:
Най-важното за сигурността:
Новото приложение комбинира Chat, Work и Codex, като Work може да използва локални файлове и desktop приложения с твое разрешение. Официално описание на Work и Codex
За нашата работа това е огромна промяна. Например днес можем да подготвим поста за ......., ти да се логнеш в LinkedIn и Facebook, аз да адаптирам текста за всяка платформа, да го попълня, да проверим preview-то и ти да одобриш финалното публикуване. Това премахва огромна част от досегашното копиране, screenshots и обяснения „къде какво виждаш“.
- Инсталирай новото приложение.
- Не деинсталирай ChatGPT Classic.
- Новото ще се казва просто ChatGPT.
- Влез със същия акаунт.
- Изпробвай тази работа там, но запази Classic като резервен вариант.
За забиването: новото приложение може да е по-добре оптимизирано, но тази конкретна нишка пак вероятно ще лагва, защото е огромна. Миникартата вдясно буквално показва колко много съдържание вече сме натрупали.
Изводът е: да, изтегли новото, но запази Classic. След инсталацията ще видиш две приложения:
- ChatGPT — новото;
- ChatGPT Classic — сегашното.
Във вградения браузър:
- ти и аз виждаме една и съща страница;
- можеш лично да се логнеш в LinkedIn, Facebook, Google Admin и други системи;
- аз мога да работя с отворената страница след изрично разрешение;
- мога да отварям и сменям табове, да попълвам форми, да преглеждам страници и да стартирам downloads;
- браузърът поддържа собствен login state, cookies, autofill, password management и extensions;
- при нов сайт приложението обикновено иска разрешение, преди да ми даде достъп. Официално описание на вградения браузър
Това означава, че практически можем заедно да:
- оформяме и публикуваме постове в LinkedIn и Facebook;
- попълваме фирмени профили и страници;
- проверяваме как изглеждат публикациите преди изпращане;
- работим в Google Admin, Cloudflare и различни admin панели;
- разглеждаме сайтовете визуално и да оставяш annotations върху конкретни елементи;
- тестваме директно в браузъра, докато правим промените;
- сваляме отчети и ги обработваме в Work;
- работим с няколко таба в една задача.
Има два варианта:
- Вграденият браузър има собствен отделен профил. Ще трябва да се логнеш отново в сайтовете.
- Ако използваш Codex Chrome extension, мога да работя със съществуващия ти Chrome профил, вече отворените табове, cookies и активни login сесии.
Най-важното за сигурността:
- Никога не ми пиши пароли в чата.
- Въвеждай ги лично в browser полето.
- Винаги проверявай кой LinkedIn/Facebook акаунт и коя фирмена страница са активни.
- За публикуване, плащане, изтриване или изпращане преглеждай последната стъпка преди потвърждението.
- Разрешавай само конкретните сайтове, които са нужни за задачата.
Новото приложение комбинира Chat, Work и Codex, като Work може да използва локални файлове и desktop приложения с твое разрешение. Официално описание на Work и Codex
За нашата работа това е огромна промяна. Например днес можем да подготвим поста за ......., ти да се логнеш в LinkedIn и Facebook, аз да адаптирам текста за всяка платформа, да го попълня, да проверим preview-то и ти да одобриш финалното публикуване. Това премахва огромна част от досегашното копиране, screenshots и обяснения „къде какво виждаш“.