Нов в афилиейт маркетинга. Каква ниша да избера?

redsamurai123

New Member
Общо взето въпросът ми е като в заглавието.

Единият вариант който обмислям е да промотирам продукти свързани с волейбол, защото много харесвам самата игра, а и тренирам, и си мисля че ще е добра идея. Трафика в Гугъл свързан с волейбол не е много голям, но не е и много малък и няма чак толкова голяма конкуренция. Едва ли един мой евентуален блог за волейбол би бил на първата страница, но все пак ми се струва че ще има голям трафик, по простата причина че няма толкова много подобни блогове. Проблема е че няма добри афилиейт програми за волейболни продукти освен Амазон, но там няма достатъчно голямо разнообразие, а и комисионните за тази категория продукти мисля че бяха 6% което е нищожно малко при положение че най - популярните неща са маратонките и топките, които са и най - евтините. Един чифт среден клас маратонки са 40-50 долара при 6% комисионна...

Другото към което съм се ориентирал е фитнес индустрията и по - конкретно отслабването. Трафика е огромен, хората постоянно търсят бързи и лесни начини за отслабване, но пък конкуренцията е унищожителна. Невъзможно е мой сайт точно в тази ниша да е на първата страница в Гугъл та дори и петдесетата и стотната, а както е със волейбола в Clickbank няма много продукти с достатъчно голям gravity score които да предлагам.

Най - оптималния според мен вариант е да започна блог за афилиейт маркетинг или по - общо как да печелим пари от интернет. Има и продукти и услуги, които мога да промотирам като сайтове за хостинг, авто респондери, отделно мога да направя и някакъв вид курс. Тук проблемът е че не мога да измисля домейн за сайта :D, всички които ми хрумнаха са заети.

Вече 5 месеца събирам информация за афилиейт маркетинга и най - накрая се чувствам готов да започна, единственото нещо което остана е да си избера ниша. Ще съм много благодарен на всеки, който ми помогне. Не е задължително да е някоя от тези, които изброих.
 
Ако смяташ, че можеш да направиш добър сайт за волейбол, който да се класира по различни ключови думи на челните места в Гугъл, можеш да го монетизираш с някоя букмейкърска афилиейт програма. Тук не става дума за продаване на продукти, а за привличане на клиенти, които да залагат на волейбол в букмейкърските сайтове. Ти печелиш комисионна от загубите на клиентите, които си довел чрез твоя сайт. Такъв тип афилейт програми предлагат Efbet, Winbet или Betfair.

Що се касае до Clickbank не те съветвам да ги използваш. Аз преди бях много запален по тях, но сега съм по-скоро негативно настроен. Искат да направиш 5 продажби, които са платени чрез различни методи, за да си вземеш парите. Освен това, ако не правиш редовни комисионни отиваш на минус. Аз бях направил две продажби за 100 долара, но после нещата зациклиха и тези 100 долара се стопиха. Това е много глупава история според мен...

Разгледай в нета ще намериш и други интересни програми. За фитнес и отслабване мисля, че Crocmint.com ще ти свърши работа. Да, наистина конкуренцията е унищожителна, но пък с някои хитринки като лонг тейл ключови думи, платена реклама и тем подобни можеш да реализираш някакви продажби.

Желая ти успех!
 

Горе