Нов онлайн магазин за дропшипинг с доставки от AliExpress

nevqnka

New Member
Здравейте! Ще си правя онлайн магазин и ми е нужна малко помощ. Ще внасям стока от AliExpress. Открих си фирма, регистрирах я по ДДС. Опитвам се да регистрирам фирмен профил в Алито, за да ми приспадне ДДС-то, обаче нещо не ми се получава, може би имат проблем със сайта. Ако може някой да помогне със съвет какво още е нужно да се направи. IOSS кода е нужен за китайците, обаче не разбрах дали на мен като фирма, която ще внася ми е нужно. И като цяло къде още е нужно да се регистрирам и каква е процедурата с митница.
 
Аз съм подобно, само че внасям стока от Англия, не през Алито. Мисля че за стоки извън ЕС си плащаш ДДС и мито предварително. Когато дойде стоката се попълват митническа декларация за съгласие и стойност. Преди да си закупил нещата още трябва да подадеш заявление за EORI номер. EORI номерът е идентификационен номер когато търгуваш със страни извън ЕС. Направи го по от рано тъй като им отнема време да го издадът. При мен поне бяха нужни тези неща…
 
Последно редактирано:
Този EORI номер не е ли за физически лица. Доста четох, обаче все повече се обърквам. Казаха ми, че трябва пратките да са без ДДС и тук на митница да го платя, заедно с митото. Вие през фирмен профил ли внасяте или като частно лице.
 
През фирмен, на мен ми обясниха, че този номер ми е задължителен. За ДДС точно на митницата се плаща, и аз това исках да кажа съжалявам ако съм се изразил грешно.
 
Май започнах да разбирам, трябва ми само EORI, за да си освобождавам пратките и си плащам всичко на митница. Много благодаря!
 

Горе