Нов проект - сайт за обяви

Здравейте,
преди няколко дена аз и един колега (в този форум се среща като FEN0MENA) пуснахме сайт за обяви - 369.bg.
За дизайна е платено на Katsarov (да го споменем все пак), а системата е писана от мен. Опитали сме се максимално лесен за употреба да го направим. Имате възможност да добавяте обяви без да се регистрирате (пак можете да я редактирате), но доста по-добре е в дългосрочен план е да сте регестриран потребител.
Самите обяви са разделени в на категории,подкатегории и градове, за които се отнасят. Можете да качвате до 4 снимки на обява. Отделно си има стандартните полета като описание,цена,заглавие,име,имейл,телефон и евентуално скайп. Можете да добавите обява от тук.
Добре е да прочетете условията за ползване, а ако имате проблем просто влезте тук.
Надявам се сайта да ви е от помощ. Специално съм създал и категория "Програмиране и дизайн" с подкатегории съответно програмиране,уеб дизайн, графичен дизайн, сео оптимизация,маркетинг за да имате какво да добавяте, тъй като тук има доста хора, които се занимават с това.
Поздрави,
Мартин Радев
 
От: Нов проект - сайт за обяви

Браво, поздравления, добре се е получило на пръв поглед, поне аз така виждам нещата ( не съм дизайнер). Можете да добавите продажба на домейни / сайтове и ДРУГИ в програмиране и дизайн.
Сега да кажа кое не ми хареса, като нов сайт, не е много добре да имате толкова много категории :
# » Дамски дрехи
# » Дамски обувки
# » Мъжки дрехи
# » Мъжки обувки
>детски дрехи
Това може и да го няма, поне в началото, само мъжки/ женски / детски дрехи да останат.
 
От: Нов проект - сайт за обяви

Привет!

Не мислите ли, че има вече 'грандове' в тази област и настигането им не е лесна задача?
Сайтът за удовлоствие ли е правен или наистина целите да изкарате пари от него? (щом го пишете в предприемач явно не е просто правен за кеф, но откъде да знам :) )
Ако да, имате ли изграден бизнес план за това как ще се случи? (реклами, SMS обяви, други).

Създаването на дизайна и самия скрипт не е най-трудната задача по мое мнение.
Оригиналността на идеята (която тук липсва) и бизнес планът са по-трудни и важни от моя гледна точка. :)
 
От: Нов проект - сайт за обяви

малко цвят му трябва според мен още, иначе нишата е много наситена доста работа ще трябва да положите
 
Последно редактирано:
От: Нов проект - сайт за обяви

Дам за цвета и аз съм за :) иначе това хоризонталното меню с категориите, или ги направете да се въртят на случаен принцип или ги структурирайте по друг начин че сега малко имам чувството че сте се чудили какво да напишете и сте сложили каквото ви дойде на ум :)
 
От: Нов проект - сайт за обяви

Ми като се има предвид кой е дизайнера...
Иначе е добре. Щом имате времето и волята - напред! ;)
 
От: Нов проект - сайт за обяви

Ако вложите достатъчно желание и усилия, може да се развие до прилично ниво. Успех !
 
От: Нов проект - сайт за обяви

Благодаря за критиките. Ще ги вземем под внимание. Вип обявите все още не работят, тъй като заявките към мобио.бг и от мобио.бг към 369.bg не идват, което е малко странно, но понеделника ще ги оправя. Можете да забележете, че на страницата "http:// 369 . bg / mvip / <номер на вашата обява>" има и линкове за бързо добавяне в социалните мрежи. Имената на социални мрежи ще се промени с някакви картинки предполагам. Днес ще сложа и едно автоматично добавяне на линкове от http://osveji.com/ към обявите в сайта - това би трябвало да помогне за по-добро индексиране. В момента обмисляме да въведем и няколко нови функционалности, които се надявам да помогнат малко повече на хората, които пускат обяви, и са със сайтове. Поздрави!
 
От: Нов проект - сайт за обяви

Тъкмо се чудех какво му липсва на българския уеб и отговора изкочи:
Сайт за обяви :)
Ето ти и критика:
1.Кепчата е слаба (МНОГО СЛАБА)
2.Error report-a при грешно попълнена регистрационна форма е досадно голям
3.Индикацията на задължителни полета при регистрация липсва
4.Скучен, дезориентиращ дизайн. Няма акценти и внимание към детайла (за да не съм голословен, отворете: това и ми кажете дали не разфокусирате (честно))
5.Некадърно нарязан дизайн (не съм се задълбочавал в кода, а във визуалната му част): Инпут полетата за регистрация са със заоблени ъгли и се предполага, че не трябва да виждам някакъв друг фон в разстоянието между облого и ъглите (вижте ги и ще ме разберете). Hover-a на последния елемент от хоризонталното меню "Битова техника" е куц
6.Grid... Какво беше grid?
7.Липсва усещане за дизайн. Сайта по скоро напомня на сглобени различни елементи (визирам правите и заоблените ъгли, които са "праскани" на абсолютно случаен принцип)
Като добавим и липсата на оригиналност в идеята и пренаситения пазар се получава точно това което му липсваше на българския уеб :)

Без лоши чувства, както виждате критиката е градивна :)

Поздрави и бира!
 

Горе