Нов сайт в разработка. Имаме нужда от помощ :)

cerberium

New Member
Здравейте! От много време чета този форум и съм изумен колко много хора вече проявяват интерес към онлайн бизнеса. В случая, поводът по който ви пиша е проектът, на който приключваме разработката в момента. Сайтът е онлайн от няколко дни, но все още не е официално рекламиран и въобще не е популяризиран. Има още някои неща, които към момента не са довършени, но по тях се работи постоянно. Идеята е, че аз и колегите ми много харесваме някои от материалите, които се пишат в този форум и като хора, които адски уважават авторското право сме готови да предложим сътрудничество или каквото е необходимо под формата на реклами, банери и тн... за да можем да ползваме ( разбира се ) с необходимите линкове някои от постовете. Погледнете сайта и преценете дали може да ви бъде полезен. Смятам, че насочеността му е в голяма степен близка до тази на Предприемач. Авторите тук, както и собственикът (ниците) могат да направят рекламните си профили на фирми, организации, дейности, както и на физически лица безплатно, като аз общавам, че те ще останат такива до края. Въпреки, че сайтът официално ще бъде платен. Та... разгледайте сайта, ако имате идеи, предоложения и критики... ще се радвам да ги чуя. И понеже не ми достигат постове за да поствам линкове - вижте сами на dooder.net. Последните казуси с финансирането, редакции по акаунтите, изтичане на разни там абонаменти, както и добавянето на някои невидими към момента секции ще се случат до края на идната седмица. Тъй че, ако измислим нещо конструктивно до тогава ще бъде добре. Лек и успешен ден и поздрави за прекрасния сайт. :)
 
От: Нов сайт в разработка. Имаме нужда от помощ :)

Аз за 5 минути разглеждане не можах да разбера за какво е сайта... Каква е целта на този сайт?
 
От: Нов сайт в разработка. Имаме нужда от помощ :)

Ами това е нещо като www.linkedin.com :) . Мен ме интересува мога ли някъде да бухам анкори и dofollow ли са.

п.п - махнете тия реклами от гугъл,че много изпъкват, а на нов сайт няма никакъв смисъл.
 
От: Нов сайт в разработка. Имаме нужда от помощ :)

Не ми е ясно аз каква полза мога да извлека от този сайт. Може ли да обясните малко за какво иде реч?
 
От: Нов сайт в разработка. Имаме нужда от помощ :)

Бизнес контакти, запознанства, неща за работа, ей такива работи като в линкедина бе, как не се сещате ;)
 
От: Нов сайт в разработка. Имаме нужда от помощ :)

линкедина съм го виждал, но си мислих, че е поредната социалка за букмаркинг.
 
От: Нов сайт в разработка. Имаме нужда от помощ :)

.

п.п - махнете тия реклами от гугъл,че много изпъкват, а на нов сайт няма никакъв смисъл.

Аз цъкнах на ADS...нека сухото завали..СЕГА.
 
От: Нов сайт в разработка. Имаме нужда от помощ :)

Всъщност да - като linkedin. С малко или много разлики - в основна степен разчитаме на изграждането на гилдии или т.нар. групи... за всичко... без проституция. :) Искаме да дадем свободата на хората, които могат да правят нещо да могат и да го покажат. Щото според нас jobs.bg начина на мислене е стара история и не смятаме, че е необходимо кадърните хора да се молят за работа. Сигурни сме, че ако някой търси свестни хора има начин да ги намери, ако на тях им е дадено правилното поле за изява - т.е. да могат да покажат себе си такива каквито са. Google рекламите са временни, ще ги махнем. Така и така не рачитаме на тях. Всъщност има опция, при която всеки регистриран да качи своя adsense код и той да печели от популярността на профила си. Май така е по-добре и за нас. Ще го решим скоро. Из начало идеята му е да направим специалистите в тая държава по-лесно откриваеми, както и да променим начина на мислене по отношение на назначенията. Затова има корпоративни профили. Така ще могат да се регистрират и фирми. Пък причината да ги пишем тук тия неща е, че бихме се радвали, ако по някакъв начин успеем да ползваме ( качвайки ги ние или самите вие ) част от прекрасните неща, които има в тоя сайт. Щото мислим, че ще полезно за всички. Както вече казах всички потребители регистрирали се от този форум ще ползват сайта безплатно отделно от линковете и банерите, които ще поставим. Отделно сме отворени за всякакви идеи и предложения... стига те да не са в много дълбок разрез с политиката на инвеститорите ще се постараем да ги изпълним. И благодаря за проявения интерес. :)
 
Идея - добра. Лого/брандинг - кофти. Домейн - перфектен.

Успех в начинанието. Хубав домейн за интернационален голям проект. Хабите го ми се струва.
 
От: Нов сайт в разработка. Имаме нужда от помощ :)

А, що да го хабим? Щото не е готино логото? :)
 
Защото българския онлайн потенциал и смешен и като количество и като качество, а домейнът наистина е 6ца от тотото.
 
От: Нов сайт в разработка. Имаме нужда от помощ :)

Българският онлайн потенциал погледнат глобално наистина е смешен. Това, разбира се, не означава, че ние не трябва да се старем да го развиваме. Искрено се надявам да успеем да го променим това нещо. Да, за домейна чувам само хубави неща. А сайтът всъщност е мултиезчиен, но дори не смея да помисля за някакво глобализиране на този етап. Ако има интерес към него тук, ще измислим нещо и за по-широка аудитория. В момента събираме материали за секцията с ресурсите, което, оказва се, не е никак лесна задача. Благодаря за мнението :)
 
От: Нов сайт в разработка. Имаме нужда от помощ :)

Зазяпах се понеже отначало ми заприлича на БъдиПрес.

Но не разбирам смисъла на тая тема.
Искате разрешение да копнете контент? Какъв е смисъла да има същото нещо на още едно място в Интернет? Да заемаме килобайти и бандуит?
Да си направите промоцийка на новия сайт? Ми първо направете нещо дето да става за показване - в момента се вижда просто инсталирана Джумла, няколко юзъра и няколко статии (приличат на копнати отнякъде). Какво специално предлага тоя сайт? Не става ясно. Няма тема (topic имам предвид, не theme). А без тема все едно се конкурирате с българския фейсбук.

Логото би било ок, ако ползваше някакъв шрифт с "индивидуалност". Ако ми кажат че това там е Ариал, ще повярвам.

Въобще, накарайте ме да повярвам че:
- това не ви е първия (или 2-рия, или 3-тия) сайт.
- тоя сайт няма да изчезне като му изтекат платените примерно 3 месеца в СуперХостинг (за да има смисъл да си блъскам линковете.. не аз де, ама оптимизаторите тъдява).
- 'вие' (екипът) сте повече от един човек.
 
От: Нов сайт в разработка. Имаме нужда от помощ :)

Не искам (искаме, както щеш така го разбирай ) да те убеждавам в нищо. Шрифтът не е Ариал, пак ако щеш вярвай. Всъщност, като се замисля - тук няма нищо за показване. Има питане, което очевидно не си разбрал. Да,това не ни е първия сайт. Темата тук не е с рекламна цел, то няма и как да бъде. Ако те дразни нещо конкретно бих го приел, но с огромни букви в заглавието на темата пише РАЗРАБОТКА и ПОМОЩ... кое от тях точно не разбра. Мислиш ли, че имам (имаме) желание да източим капацитета на Предприемач? Благодаря за критикарстването, но ми звучи адски профански цялата работа, с изключение на забележката за логото, щото и на мен не ми харесва. Пък и в какво трябва да те карам(е) да вярваш, че да кажеш - не, не ми харесва или харесва ми? Ти очакваш готов продукт, който да изкритикарстваш. Това, което е виждаш е нещо далече от готов продукт. И не е тук за одобрение. Съжалявам, ако съм отнел от времето ти карайки те да разглеждаш нещо, което не заслужава вниманието ти. Все пак, мнението за логото го приемам и благодаря.
 
От: Нов сайт в разработка. Имаме нужда от помощ :)

Като искаш нещо обикновено се очаква:

- Да заявиш ясно какво точно.
- Да обясниш какво предлагаш в замяна.

Ти ми ги усукваш някакви: хем тъй - хем иначе, ама не съвсем както си го мислехме, ....
Дефакто питаш и мене като един от тия дето е създал немалко от контента на тоя форум :) - може ли аджеба да ползваш моя продукт за твоите цели?
Трябва да се постараеш да ми станеш симпатичен. Може и да си мислиш, че въпросът ти е насочен само към админите и контентът е изцяло техен.... Ама една голяма част от юзерията тук има пауър да те накара да съжаляваш задето си си помислил че може копираш техните мъдри и експертни мнения, статии, анализи, научни разработки и прочие :) .

А тоя екип какво толкова прави? Що не седне да създаде малко контент? :) Не ми казвай че екип програмисти и дизайнери бъхта неуморно, а секретарката си лакира ноктите по цял ден.

ПС: Оф тва малко стил Амоун беше май... Напоследък се фащам че заимствам белетристичните стилове на никс и Амоун :(
 
Re: От: Нов сайт в разработка. Имаме нужда от помощ :)

ПС: Оф тва малко стил Амоун беше май... Напоследък се фащам че заимствам белетристичните стилове на никс и Амоун :(

НЕЕЕЕ! Още един ценен кадър е тръгнал по наклонената плоскост ...
 
От: Нов сайт в разработка. Имаме нужда от помощ :)

Сега май те разбрах. Извинявай, ако съм прозвучал рязко в предния пост. Съгласен съм ( след като си прочетох постовете ), че не се изразявам правилно и може би наистина съм генерирал двусмислици. Ето нещата директно.
В момента подбираме и пишем контент от почти всички сфери на икономиката - като започнеш от строителство и стигнеш до консултански услуги и офшорни фирми. В цялата тая каша, която успяхме сами да си заформим голямо място заема онлайн бизнеса. Съответно, мислим, че основния капацитет в в тая сфера в България се помества в тоя форум и затова пиша тук. Нещата аз лично си ги представям така. Авторите тук, в т.ч. и ти, изчел съм достатъчно твои постове, какво биха искали в замяна ако бъдат цитирани, на някои места или там където могат да бъдат полезни. Информацията, която ще се вкара в dooder ще бъде категоризирана и отворена - т.е достъпна за всички потребители. Ако беше въпроса в копи пейст, аз нямаше да пиша въобще. :) Варианти за компенсация има много. И не - не се обръщам към админи и собственици, а по-скоро към авторите. Съгласен съм, че експерите в сферата са тук. Моята специалност далеч не е оптимизация, линкове и тн. По отношение на екипа - събират контент, правят визия, има някви тъпи бъгове, например в rewrite mod-a, пише се английския, както и българския, по профилите има още хиляди дребности - някои бутони не работят правилно и тн... Аз за секунда не съм си помислил, че мога да копирам каквото и да било. По същия начин пазя своите писаници и тн. Уважавам това, което се прави тук и се отнасям с уважение към всички, които знаят какво говорят. През годините се научих, че не съм най-добрия и няма как да бъда, затова започнах да питам. Та... като подредим контента, като построим структурата и създадем правилно групите, ще може да се види някакъв по-завършен вид. Най-малкото сървърът ни не е готов. Всичко, което исках е конструктивни мнения по отношение на контента в тая сферта - да кажем - как се очаква да построим секцията онлайн бизнес и кое е най-важно да включим. Можем ли да цитираме сайта - и ако да - да цитираме сайта с линк или да цитираме конкретен потребител. Е такива. Кой би споделил част от ( или цялото си съдържание ) и в замяна на какво. И да - секретарката е тъпа овца. :) :)
 
От: Нов сайт в разработка. Имаме нужда от помощ :)

е WTF -правите социална мрежа, пък ще пълните и със статии и контент? яка концепция, ама не се вписва в linkedin стила и социалната мрежа.
 
От: Нов сайт в разработка. Имаме нужда от помощ :)

Да, странно е малко, ама не мислиш ли, че има логика да има качени някакви полезни неща. В смисъл - например, типови договори, автобиографии, справочници и тн... Малко се бяга от общо приетия смисъл за социална мрежа, щото това все пак е нещо качено "не от социала", но пък от друга страна има страшно много полезни неща, които надяваме се да спестим на потребителите да търсят след време. Все пак, разчитаме, основния обем контент да е качен от потребители, не от нас. Ние само даваме старта. Така да го наречем. Контента, който събираме е за секцията с ресурсите, блога и останалото съдържание ще си го пълнят потребителите. А linkedin...де да можехме като тях :) :) Като станем 100 000 000 потребители може би нашата намеса по отношение на контента няма да е необходима. Но към момента виждаш Noke кво казва - тва нещо е празно - в него няма нищо - къв ми е смисъла да се занимавам въобще. Пък тия неща са полезни. Надявам се.
 
От: Нов сайт в разработка. Имаме нужда от помощ :)

Успех в разработката,но като гледам не е мръднал много ;[
 

Горе