Нуджая се от малко помощ!

hyricane

New Member
Здравейте. С приятелите ми попаднахме на няколко страхотни бизнес-блога и решихме да седнем, да почнем да се обучаваме и да напредваме в тази област бавно, но стабилно. И така, изградих образна конструкция на предполагаемия си сайт, избрах начини за cash flows, остана само 1 проблем - дали сами да се захванем с правенето на сайта или да поръчаме на някой друг да ни го направи. Не ни се свидят изобщо парите, просто не искаме да сме бездейни.
Та.. решихме да се захванем с wordpress.. но разбрахме, че работата просто няма да се получи ако нямаме apache, mysql и php. Почнахме с apache.. там пък има проблеми с регистрацията, и се препоръчва netshell и tcp/ip оптимизатор..

Моля Ви, бъдете така добри, състадателни и услужливи да подадете ръка на 3 изпаднали в беда момчета, които в знак на благодарност, един ден, когато сайтът им е в топ 3 на всички SE-ни, ще сложат link към Вашия блог. :)

Благодаря Ви предварително!
 
От: Нуджая се от малко помощ!

т.е. след като си вземем хостинг, всичките гореспоменати програми са включени в него, и чрез тях мога да го оформям .. да речем, използвайки wordpress?
 
От: Нуджая се от малко помощ!

остана само 1 проблем - дали сами да се захванем с правенето на сайта или да поръчаме на някой друг да ни го направи.

За себе съм избрал следното решение - сайтовете се правят от професионалисти - дизайнери, а аз ги взимам на готово и ги рекламирам :) Става въпрос за темплейтите на GenBucks (реф.).

Разбира се сайтовете, които ще носят трафик към основните сайтове си ги правя аз (а по-нататък може да се пробвам и да плащам за реклама, но ми се струва твърде рисковано).

Много внимавайте с темплейтите!!! Някои от тях трябва да се пипнат по-подробно за да работят както трябва (не е достатъчно да се пипне само config.php!!!).

В темплейтите има и печатни грешки. Добре е да ги махнете за да не губите клиенти.

Има и други глупави грешки - например на този сайт се наложи да коригирам html кода, който показва едно изображение - в кода пише, че изображението има една височина, а се оказва, че има друга и се вижда леко сплескано (и най-тъпото е, че вътре има текст и си личи как буквите са сплескани). Освен това трябва да се редактира файла ordernow.html и да се сложи потребителското име за да може който трябва да прибере комисионната (<input type="hidden" name="id" value="ТУК-СЕ-СЛАГА-ИМЕТО" />).
 
Последно редактирано:
От: Нуджая се от малко помощ!

добре, значи, доколкото разбирам - няма нужда да изчитаме целия материал в нета за wordpress, mysql, apache, php и т.н. Тъй като с това ще се занимава професионалистът. Т.е. ние му плащаме само за дизайна, а след това сами се занимаваме с публикуването на статии, постването на адове, линкове и т.н. ?
 
От: Нуджая се от малко помощ!

Здрасти,

Според мене е добро решение да използвате b2Evolution или WordPressMU. И двете блогъ системи позволяват да интегрирате няколко блога към портална страница. Според вариантите на дизайнерските теми можете да имате и начални страници с различна функционалност.
 

Горе