Някой би ли платил за проверка на правописа на сайта си?

bankite

Member
Здравейте,

върти ми се идея за направата на услуга за ръчна проверка на правописа на текст онлайн. Според мен автоматичните спелчекъри не се справят с някой от нещата в езика като пълен член и т.н. Аз лично бих платил за такава услуга!

Въпроса ми е: бихте ли платили за подобна услуга и колко?

Благодаря предварително за мненията!

Поздрави
 
От: Някой би ли платил за проверка на правописа на сайта си?

Зависи от цената - При поносима цена (за всеки е различно понятие) повечето ще го ползват - В Опенкарта в полето за дискрипшъна на мен не ми работи чекъра - работи ми тайтлите и на мета дескрипшъните но на описанието не работи и ако искам да съм сигурен че не съм допуснал грешка трябва да го копирам и слагам в Уорда - това ми губи време и ако е добра офертата бих ползвал такава услуга - Отделно че за да докарвам уникално съдържание на продукти със сходни описания които ги копирам едно от друго им правя дребни промени които понякога в бързината стават на мазало.
 
От: Някой би ли платил за проверка на правописа на сайта си?

Според мен услугата ти ще е от полза на хора, който са неграмотни! :)
Аз лично ги проверявам два пъти нещата преди да ги пусна и след това жена ми ги гледа.. и лично аз не бих платил.

Поздрави,
 
От: Някой би ли платил за проверка на правописа на сайта си?

По принцип има два основни вида поправяне на текст. Единият е корекция. При него се проверява за правопис, препинателни знаци, сгрешени интервали, дълги и къси тирета, печатни грешки и др. подобни. Вторият вид е редакция. Там вече се поправят смислово нещата. Гледа се за сгрешени факти, лоша структура на речта и т.н. По принцип за кратки неща като статии и новини се прави само корекция и цената се върти около 50% от обичайната сума, платена на автора за създаването на самия текст. Тоест, ако написването на една статия е 5 лв. корекцията струва 2.50 лв. Според уменията и квалификацията на коректора сумата вече може да варира нагоре или надолу. По принцип, за да може някой да прави качествена корекция е нужно да е много, много добър и да е овладял всички тънкости на езика. За редактор изискванията са още по-високи.
 

Горе