Някой ползва ли MoneyBookers

Re: Някой ползва ли MB?

CrAzY-MaST каза:
Някой ползва ли ги тез ?
Как стоят нещата с "дърпането" на пари?
Някакви проблеми да сте имали ако сте ги ползвали ?

За moneybookers.com ли става въпрос?
 
CrAzY-MaST каза:
да

Edit:
Как става номера с получаването на % в картата(дебитна виза електрон), удостоверяването на акаунта и т.н.

MoneBookers са класически international merchant account. И до колкото знам може да се работи с тях. Аз обаче лично препоръчвам PayPal.
 
Re: Някой ползва ли MB?

CrAzY-MaST каза:
Някой ползва ли ги тез ?
Как стоят нещата с "дърпането" на пари?
Някакви проблеми да сте имали ако сте ги ползвали ?
аз ги ползвам ;)
Доста добре са.... В смисъл няма кат пейпал верифицирания и глупости (или поне аз не съм срещал) , захапва всякакви карти (дебитна маестро от ЦКБ захапа) , работят и с банкови сметки.... Като теглиш пари , парите идват до 3 работни дни (мисля че беше толкова, скоро не съм теглил, но тия дни може да ми се наложи :D).... Такса няма ! Т.е има но тя не се взима - таксата остава в сметката ти, за да я поддържа "жива" .... Това е от мен и впечатленията ми относно МБ ... Коректни хора са :)
Верификация сам можеш да поискаш.... Може да ти пратят писмо с код или да поискат банкова сметка.....
Лимити - отначало е малко ... Мисля че 1000 лева (моята сметка е в левове) , но после, след няколко транзакции (предимно ми пращат пари) лимита ми се вдигна на 12 000 лева (това е месечен лимит) , има и бутонче "lift your limit" или нещо такова... И за тая цел май ще се иска верификацията :) Но аз нали съм си мизерен - на месец 20 лева да минат през сметката пак бива , и тоя лимит никога няма да го надвиша :lol:
 
А някой ползвал ли ги е като Merchant Account? Щото то всичко останало е ала бала според мене?
 
E-Business каза:
А някой ползвал ли ги е като Merchant Account? Щото то всичко останало е ала бала според мене?
не съм достатъчно голяма риба за това, мисля че го написах...
Иначе за по-нататък ако почна да печеля с радост ще пробвам и ще споделя опита си :lol:
 
имат такса 2.50 долара за теглене независимо дали в карта или в сметка
като поискаш долари, те ти ги превеждат в левове по курса за деня,
така че сметката или картата ти трябва да са в левове
след като ти платят, отиваш в банката и искаш номер на транзакцията
после си го пишеш в акунта в МБ и така е верифнат
 
Картата се верифицира по следния начин:

В LIST OF CREDIT/DEBIT CARDS срещу номера на картата трябва да имате три възможности [Verify], [primary] и disable [?]. За да верифицирате картата трябва да отидете на [Verify] където ще ви обяснят че за да се верифицира картата МБ ще дръпнат от нея сума от 1.00 до 2.99 лв.,$,еур. Давате че сте съгласни и отдолу слагате отметка че ги оторизирате да дръпнат сумата от вашата карта. След това ще ви прехвърлят на стр. със съобщение че са дръпнали сума от картата. След поне 3 дни трябва да отидете до банката и да си поискате извлечение за периода когато сте извършили процедурата по верификацията и в него трябва да пише точната сума която са ви дръпнали от картата. За хората с онлайн банкиране няма нужда да ходят до банката :D . След като видите каква е сумата отивате отново в CREDIT/DEBIT CARDS и като дадете на [Verify] ще ви се отвори стр. в която може да вкарате точно три цифри (например 2.03) там вкарвате цифрите които сте видяли че са ви дръпнали от картата и сте готови.
Не се притеснявайте ако банката ви забави извлечението, в МБ може да вкарате сумата до 3 месеца след като са дръпнали сумата. Ако не го направите връщат сумата в картата. Ако успеете да верифицирате, дръпнатата сума от картата ще е във вашия МБ акаунт.
И на последно място проверете дали имате налични средства в картата преди да правите верификацията защото иначе ще се наложи да пишете писма до МБ

Незнам дали го обясних много добре но ако някой има нужда от помощ ще съм на линия.

Като мога да пускам и линкове ще сложа линк за една статия за МБ която написах за сайта ми
 
Ползвам ги от години и за мен са най-доброто средство за раплащане, никакви кредитни или други карти не могат да се сравняват с бързината и удобствата които предлага МБ. Препоръчвам го на всеки
 
Здравейте всички,
аз съм малко нов във форума, но не и в разплащанията с MB. :) Ползвам MB от около две години предимно с хазартни цели.
Депозирване и теглене към и от МВ правя чрез банковата си сметка. За да се "провери" акаунта Ви при първо теглене на сума от МВ към сметка в избрана от Вас банка в основанието за плащане ще е включен verify код който като въведете ще Ви направи "проверен потребител". Най бързия начин за полуване на пари (ако е с банкова сметка) е като си направите сметка в рай файзен банк понеже сметката на МВ се намира в същата банка. Отговара за вариянта с дебитна/кредитна карта забелязах, че го има. Съпорта на сайта също е доста бърз и доста начетен ако мога така да се изразя.
Прочетох също за сметките че каквато Ви е в МВ такава трябва да Ви е и в банката в която ще получвате превода си, значи по този въпрос в България вече има банки в които примерно: Получвате сума в евро вашата сметка е в лева банката превалутира сумата Ви от евро в лева по курса на еврото за деня.

Надявам се съм бил полезен!

П.П. и един съвет за да не се разкарвате до банката си пуснете уеб банкиране понеже превода от МВ към избраната от Вас банка отнема от 2 до 5 работни дни. Някои път аз си получавам парите след един ден, но някои път отнема и повече време. По принцип не закъсняват с много винаги са точни и коректни.
 
diego каза:
Ползвам ги от години и за мен са най-доброто средство за раплащане, никакви кредитни или други карти не могат да се сравняват с бързината и удобствата които предлага МБ. Препоръчвам го на всеки

Здрасти. За мен най важния въпрос в случая е: може ли да се ползва MB като Мerchant Account? Защото за един истински online store - Merchant Accounta е задължителен
 
diego каза:
Ползвам ги от години и за мен са най-доброто средство за раплащане, никакви кредитни или други карти не могат да се сравняват с бързината и удобствата които предлага МБ. Препоръчвам го на всеки

напълно съм съгласен ;)
 
E-Business каза:
Здрасти. За мен най важния въпрос в случая е: може ли да се ползва MB като Мerchant Account? Защото за един истински online store - Merchant Accounta е задължителен
Може да се ползва като Мerchant Account, в следващия пост ще ти дам и линк за информация, че мненията са ми малко и не мога в този :)
 
E-Business:
както diego вече каза. може да се ползват с merchant account. Аз ги ползвам отдавна, фирмата е английска и са много коректни. Отначало ги ползвах за лични цели, после с личния си акаунт приемах фирмени плащания, защото:
- таксите са фирмените са по-дебели;
- на клиента като му кажеш да ти преведе сумата на [email protected], който си добавил в личните си е-мейли, няма как да разбере личен или фирмен ти е акаунта.

Не след дълго обаче support-а забелязаха и поискаха най учтиво да го сменим с фирмен. Пратих им актуално състояние и една платена фактура за телефон за удостоверение на адреса и го промениха веднага с благодарности за съдействието.
А най-тъпото е че банковата сметка която е вързана към акаунта ми е лична и ... нали се сещаш.


Иначе работи безотказно.
Не знам за какви цели ще го използваш. ПИБ предлагат виртуален ПОС терминал с който можеш да charge-ваш чужди кредитни карти (под чужди имам предвид не-български), но комисиона е 4% на транзакция плюс месечна такса за ДейтаМакс от около 20-50лв (имаше няколко опции). Моите транзакции за средно по 1500-2500 евро и 4% са си доста на такива суми. Затова останах с Moneybookers, но предимно си жъна с банкови преводи, макар че отнемат 4-6 дни от чужбина.
Дано съм помогнал, ако има въпроси питай.
 
От: Някой ползва ли MoneyBookers

Здравейте!Интересувам се от mercant account за един сайт,които подготвяме с един приятел.Досега доста търсих из форума и видях не много положителни неща за пейпал-а.Аз имам там акаунт,но го ползвам главно да си плащам таксата за "рапидшеър-а".Видях,че той не става за българи,или греша?
Няколко въпроса към Аscella:
мога ли да ползвам merchant account в Moneybookers
без да съм фирма?Четох,някъде ,че трябва да имам VAT number(булстат,ако не се лъжа за да ползвам тази услуга).
Да разбирам ли,че твоят сайт поддържа онлайн разплащане чрез moneybookers?
Докато не изясня за мен чрез какво ще се извършва плащането на сайта,който съм замислил буксувам на едно място.

п.п.Става въпрос за сайт,който(надявам се) да се ползва главно от чужбина и за да се влезе в него да се заплаща минимална такса,а мисля,че това е най-удобният начин.
Благодарско предваритерно!
 
От: Някой ползва ли MoneyBookers

Да, трябва да имаш фирма за да създадеш Merchant account при Moneybookers. Имат удобен вариант на онлайн разплащане. Като начало ще можеш да започнеш и с личен акаунт и най-вероятно да си останеш с него ако плащанията минават като Donation.
 

Горе