Някой правил ли е дарение?

Moko

Well-Known Member
Някой правил ли е дарение? По-специално ми трябва информация за парично дарение на дом за сираци. Ако някой знае нещо, нека да каже. Аз ако мога утре ще ида до дома да питам, ама не знам дали ще имам възможност...
 
От: Някой правил ли е дарение?

Значи дарения съм правил аз и приятелката ми само през пейпал и сега за Хаити пращахме по един смс за по 5 евро, но относно дом не съм наясно как е най-добре да се дарят. Най-доброто е според мен да проучиш някоя добра фондация и през тях да дариш. И ако ме слушаш мен направи следното :
Гледам бг тв от Германия и знам, че Тити Папазов направи сега една фондация за олесняване на осиновяването на деца т.е. процедурите да са по-бързи и т.н.
Той и жена му са осиновили детенце, което е било с висока вероятност хив позитивно (майката е била болна от спин) т.е. е много сърдечен човек и парите ще ти отидат за добра кауза. От една страна ще направиш добро на майките и бащите чакащи деца от домовете от друга ще махнеш деца от тия места (Дом майка и дете)
Пък ако ли не виж в някой дом как стоят нещата.

Поздрави
 
От: Някой правил ли е дарение?

ще ти издадат удостоверение за направеното дарение. Ако е парично дарение е лесно, ако е материално трябва да го остойностят. Ако сумата е голяма е препоръчително да го направиш по банков път. За по-малка сума вероятно ще ти я приемат и на място. Дори да не ти трябва удостоверението за дарение за приспадане на данъци по-добре го вземи за да си сигурен, че парите ти наистина отиват за дома.

едит: сега видях поста на ilianskim, аз бих предпочел да не минавам през фондация особено за дребните суми. Първо няма смисъл да усложняваш нещата за себе си - фондацията вече ще не ще трябва да ти издаде удостовереие. И второ, колкото и да е част от средствата, които даряваш през фондация отиват за издръжка на самата фондация (да може и да звучи противно но има хора, за които това е просто бизнес). Ако няма да даряваш десетки хиляди просто говори с директора на дома и си поискай удостоверението за дарение. Най-чистия начин е да ги дариш през банкова сметка. За да си още по сигурен и искаш да ги използват по предназначение може да направиш друго - просто говори с директора от какво имат нужда. Изберете го заедно и просто ти го плати. Вземи си фактура и на база на фактурата ще ти остойностят дарението. Това е по-добрият начин - това лято доста умувахме как да остойностим едни детски играчки - просто от недоглеждане запилях някъде фактурата.
 
От: Някой правил ли е дарение?

На Хаити няма как да помогна. ilianskim, аз за дарение говоря, ти на осиновяване обърна o_O Тити Папазов да се оправя сам...
Не ми трябва за облекчаване на данъци и т.н, както е по учебник - целта е съвършена :)
Ще отида след малко към дома и ще говоря... Дарението ще варира в зависимост от щедростта на другите хора. Ще видим после дали има съфорумци, които ще помогнат ;)
 
От: Някой правил ли е дарение?

Не си ме разбрал :) нямам предвид да помагаш като осиновиш някое дете :)
Според мен е добре да се помогне на фондацията, която ще изведе децата от тези домове. В моят роден град съм ходил на училище в близост до такъв дом там нещата колкото и да са добре най-добре е за едно дете да отрасне в семейство.
 
От: Някой правил ли е дарение?

Благодарение на проекта си igri-bg.com успяхме да дарим $100 за кризисното положение в Хаити. А вие включихте ли се? Изпратете SMS на 1021 или вижте други начини да се присъедините към каузата точно тук.
 
От: Някой правил ли е дарение?

Лично аз гледам винаги, когато имам възможност, да правя дарения за каузи, които смятам, че си заслужават. И мисля, че деца в кризисно положение определено си заслужават.
И не смятам, че македонците са наши сънародници. Отказвам да ги наричам българи щом те са решили да се наричат македонци.
 
От: Някой правил ли е дарение?

Егоизма е много лоша черта на нас българите. Не сме най-бедната държава на планетата, има много по-зле от нас и не пречи да им помогнем. Голяма помия се излива върху хората, които опитват да правят някакви инициативи и да помогнат с нещо. На моменти чак се отвращавам от националността си. На 10 души, които се мъчат да помагат има 100, които да пречат. Това само в нашата държава го има.

Да не споменаваме изобщо лелките, които обикалят по блоковете и входовете и събират пари, които отиват не за дарения, а за алчни бизнесмени.
 
От: Някой правил ли е дарение?

Това е една от малкото каузи, на които никой не се опита да попречи. Дори мобилните оператори се отказаха от комисионната си.
 
От: Някой правил ли е дарение?

Пратих доста СМС-а за хаити и на червения кръст и на уницеф и мисля, че направих добро и дано съм помогнал!
 

Горе