Няколко въпроса за mailchimp

danko6

Well-Known Member
Понеже за първи път ще ползвам този софтуер и искам да ви попитам няколко въпроса.

1- Какви са лимитите при изпращане чрез безплатния акаунт
2- Каква е цената да мога да изпратя мейл до 5 000 различни мейла примерно (в сайта имат няколко цени и не мога да се ориентирам)
3- Как мога да премахна като се изпрати мейла под него съобщението от сорта на

This email was sent to *********@gmail.com

Сега видях че точка 3 няма как да бъде премахната.А като в мейла си давам напълно данните за контакт, а тези мейли съм ги събрал от econ.bg това ще бъде ли проблем. Понеже аз не изпращам съобщение на всеки мейл от там, а само на този за който услугите на моята фирма биха имали полза и за него.
 
Последно редактирано:
От: Няколко въпроса за mailchimp

С риск да бъда малко рязък - колега, покажи, че поне малко си се позаинтересувал от това, с което си се наел да се занимаваш!
В mailchimp сайта си има ценови планове, разделени съвсем ясно -> 1. безплатен абонамент за пращане на до 12 000 мейла на до 2000 абоната на месец; 2. платен абонамент за пращане на неограничен брой мейли на до 50 000 абоната и пр.
Имат си и вграден калкулатор, с който можеш да си сметнеш според твоите абонати колко ще ти е месечната такса.

Служебните надписи в края на съдържанието на мейлите, които пращаш може да се маха само ако си на платен абонаментен план.
 
От: Няколко въпроса за mailchimp

Взимаш репче.Аз сега като разцъках системата 2-3 часа и вече ми се разясниха нещата.А това че можела да се маха на платен план е супер просто.Много благодаря, а само не разбрах от сайта като имам 500-1001 Subscribers и неограничено изпращане на мейли това значи ли че може да изпратя веднъж на 1000 човека и след това да пусна на 1000 други човека или имам ограничение само от 1000 еднакви човека :)
 
От: Няколко въпроса за mailchimp

Брой отделно абонатите и мейлите. Можеш безплатно да пратиш общо 12 000 мейла на 2000 абоната в рамките на 1 месец. Дали ще пратиш 6 пъти мейл на всичките си 2000 абоната или 12 пъти на 1000 абоната... важно е да не надвишаваш лимита.
Лимита основно е до максимален брой абонати. Можеш естествено да си играеш да триеш и добавяш постоянно такива, но....си е живо самоубийство. MailChimp не се интересува дали активно пращаш мейли до всичките абонати в списъците ти, а колко точно са абонатите.

Тъй като питаш за платените абонаменти -> можеш да си съставяш различни списъци с абонаменти и да пращаш колкото искаш мейли на тези списъци. Въпросът е, че не трябва съвсем да се прекалява (въпреки, че съм пращал 1 мейл до над 10 000 абоната в рамките на ден без проблем).
 
От: Няколко въпроса за mailchimp

Здравейте!

Дали има промяна в лимита на имейлите или аз не правя нещо както трябва?
Изпратих мейлинг на 1500 мейла. Направих си нов lists с около 1000 мейла, но не ми дава да изпратя? Излиза съобщение: You've hit your account subscriber limit. Your Forever Free plan can only send while your total subscriber count (all lists combined) is at or under 2000.

Помагате!

Имаме няколко профила, но и от другите не ми дава. Пише ми че лимита е достигнат.
 
От: Няколко въпроса за mailchimp

1500 + 1000 > 2000 което е техния лимит...

Няма какво да "помагаме" във случая.
 

Горе