Няколко въпроса относно сайт. (форум+скипт)

mitakaJ9

New Member
Имам няколко въпроса относно скрипт за директория със статии, възможно най прост е скрипта. И относно PhpBB форум.

1. В скрипта, като кача статия и излиза, като /index.php?c=3 идеята ми е, че искам да се създават отделни страници, които да се казват, като заглавието на статията. Може ли да ми дадете линк към някаква информация относно това. Трябва ми материял, така че без особени знания по PHP, но можейки добре да се ориентирам в скрипта (поради басик знания в програмирането) да мога да го редактирам така, че да получа, това което искам.

2. Интересува ме има ли как след като скрипта се показва като фрейм във страница от форума при търсене в гугъл, (тъй като скрипта ще цели позиции в гугъл) да излиза страницата със фрейма като резултат. Знам че звучи откачено, но някакво решение примерно редирект ако не е във фрейм или нещо...
 
От: Няколко въпроса относно сайт. (форум+скипт)

Добре бе как така 80 човека са видяли поста и никой не пусна един отговор? Някой да каже второто възможно ли е и да просто да пусне 1 линк към някое четиво относно първият проблем... Надали всички чуват за първи път за динамичен и статичен урл, просто аз не успях да намеря нещо добро като четиво и се надявах някой да препоръча...
 
Относно 1-вия въпрос: http://www.phpbb-seo.com/en/phpbb-mod-rewrite/ultimate-seo-url-t4608.html
Пример (и реклама) как изглежда: http://razdeleni.com/tvoqta-istoriq/molya-dayte-savet-t115.html
Хубавото е, че "преобразува" символите, написани на кирилица, към такива на латиница.

А относно 2-рия въпрос, щом за този брой преглеждания, които спомена, никой не се е наел да отговори, по-добре е да потърсиш проблема във формулирането му, а не в потребителите тук.
 
От: Няколко въпроса относно сайт. (форум+скипт)

Идеята ми е примерно че директорията излиза на страница: http://myforums.com/directory като фрейм във форума. Все едно на тази страница (http://www.predpriemach.com/faq.php) под рекламата всичко да е фрейм със директория за артиклес. Идеята ми е въпросните артиклес да бъдат намирани в гугъл за да водят хора към форума. Само, че не искам някой като намери дадена статия гугъл да му илиза урл само към директорията ами към http://myforums.com/directory и във фрейма да е отворен артикъла, който той търси. Това въобще дали е възжмоно а ако е как се постига.

Иначе мерси за отговора на първият въпрос.
 

Горе