Няколко въпроса относно Adsense и сайт

physic

New Member
Здравейте.
Твърдо съм решил да започна "бизнес" със сайт, в който да сложа реклами на google adsense. Доста прочетох, но така и не разбрах - след като се регистрирам в adsense ще ми трябва ли фирма? Също така след като вече съм осигурен от работодателя ми, може ли да мина adsense без фирма и освен тези 10% ще трябва да си внасям осигуровките ли? При всяко теглене от Adsense ще трябва да заплащам тези 10% или годишно? Средно при 5-7к потребители дневно, колко средно бих могъл да генерирам от тези реклами?
 
Ако искаш да ти е всичко легално и законно, ще трябва да се регистрираш по ДДС / независимо дали си фирма или физическо лице/, и от там нататък да си внасяш редовно декларациите.
Ако си фирма ще трябва да плащаш и осигуровки, а колко точно ще плащаш зависи на колко те осигуряват в момента.
А колко пари ще изкарваш от този трафик никой не може да каже докато не пробваш/ факторите са много от които зависи: от къде е трафика, каква ти е нишата, на какъв език е сайта, как са разположени рекламите и тн и тн.
 
Това точно ме интересуваше, да бъда легален и законен. Дефакто да се регистрирам като физическо лице с ДДС, и щом ще бъда частно лице, дефакто няма да има нужда това, да плащам осигуровките си. А ако може и да ми отговориш на въпроса - при всяко едно изтегляне ли се спада това ДДС 10% или един път в годината?

Интересува ме по-скоро горе-долу какво изкарва един сайт с въпросните посещения
 
Dinev, благодаря. Точно от такъв отговор имах нужда. Останаха ми въпросите с разузнаването относно НАП и ДДС. За ДДС-то разбрах, че мога да се регистрирам и като физическо лице, само дето не разбрах (пак ще попитам) месечно или годишно се начисляват тези 10% ДДС? И лице, което е осигурено от работодател, дали ще е длъжен да си плаща допълнително осигуровката?
 
Прочети закона за ДДС и много неща ще ти станат ясни.
 
Първо не ти се начислява ДДС, имаш 0-лево ДДС за приходите от Адсенс, но трябва всеки месец до 14-то число да внасяш декларация в НАП.
10% е данък печалба, който се изчислява и внася на следващата година /годишната декларация мисля се подаваше до края на март/
 
Рибата в морето, вие сте сложили тигана.
@physic, пусни сайта, регни се в адсенс, направи пачка, пък тогава мисли за данъците. На изкараното дотук не дължиш нищо :)
 
Дам, слагай си аднсенса, пък някой ден като решиш да теглиш парите, тогава ще мислиш за данъци и регистрации.
 
при 5-7к потребители дневно ,ще правиш около 5-10 евро на ден с бг трафик.

Не се занимавам с тия вече но до колкото съм чел в писаното по темите долу горе и аз толкова щях да кажа в най добрия случай 10 евро.
Но дали си струва да се захващаш от нулата вече според мен НЕ ( но това е само мое мнение всеки си има глава да си преценява).
Да кажем стигнеш някой слънчев ден 10 к потребителя на ден ще изкарваш най най най добрия случай 30 евро, но повярвай ми не всеки успява да докара такъв сериозен трафик (разбира се има изключения от рода на 100к за потребители от форума но те се броят на пръсти ).
И като удариш чертата и загубеното време може да не ти хареса крайния резултат но както казах това е мое мнение.
 
Точно там е проблема, че искам да се заема с нов сайт, а не да купувам вече разработен такъв. Идеята ми е за сайт за запознанства. Да, има много такива, но нищо друго не ми хрумва на акъла... Предполагам ще успея да ги докарвам дневно тези посещения... Ако предложите нещо друго, още по-добре за мен.
 
сайт задължително на английски за форекс, здраве и диети, застраховане и имоти, това е

тогава и със 100 посещения на ден ще правиш пари колкото с БГ и трафик 5-6 хиляди
 
Окей, дайте някоя идея
Новинарски сайт, женски (любов, хороскопи, диети и др. глупости), мистерии и конспирации, обща тематика (примерно любопитни факти за наука, история, животни, забележителности и тнт), готварски, спортен и тнт. Виж какво четат и споделят хората, какво е най-вървежно, кои са 1000-те най-големи сайта в България, и реши сам с какво искаш да се занимаваш. Важното е да имаш сериозен ресурс във Фейсбук (а ако искаш сайта да е за западна аудитория, може би и в Туитър, Пинтерест и тнт.). Не почвай нищо без да си си осигурил стабилно присъствие във Фейсбук!
 
Сайт за запознанства -> с Адсенс.....
Написах, че рибата още в морето, ама тя даже май още не се е излюпила от хайвера (ако изобщо е хвърлен) :D
 
От форекс почти никакво понятие си нямам... Новинарски сайт, мислел съм го, но на кого ще плащам за статиите? Женски сайт, както казахте вие, отново така, на кого? Другото което е, обмислял съм да създам FB страничка за "онлайн" магазин за жената, да ѝ дам някакви средства и да си напазарува стоки и да ги продава, ако пък има клиентела, да ѝ отворя онлайн магазин и да не разчита само на FB, като отново да си поставя реклами на Adsense. Не искам някакви 2000$ на месец, а някакъв лек допълнителен приход от 400-500$ месечно (дай боже), колкото да ми бъде някакво допълнение. :) За това и се бях насочил към сайт със запознанства...
 
...да ѝ отворя онлайн магазин и да не разчита само на FB, като отново да си поставя реклами на Adsense.

Реклами на Адсенс в онлайн магазин е още по-голямо безумие от реклами на Адсенс в сайт за запознанства.
 
Сайт за запознанства първо няма ти го одобрят от AdSense, дори и да го направят никой няма да цъка по рекламите, защото не е в техния таргет. По-вероятно е да сложиш някакви popup-и, от които да печелиш на импресии, но пък ще дразнят потребителите. Според мен са насочи към друга ниша, която може да се монетизира по-лесно.

BTW - AdSense RIP!
 

Горе