Няколко въпросчета отностно хостинг терзания

ddimitrov

Member
Наближава ми времето за подновяване на 20-тина домейна и хостинг пакетите за тях. Домейните са регистрирани при различни български фирми, като повечето са при Hostbulgaria. Сайтовете се помещават на два хостинг пакета отново при тях. Повечето сайтове са разни малки фирмени, посещенията им рядко надхвърлят 30 на ден, посетителите са предимно от българия. Дилемата ми е дали да оставя положението както е сега, или да си прехвърля домейните при godaddy, а хостинга за всички при bluehost на един акаунт? Идеята е да се постигне по централизирано управление и да се смъкне себестойността ако е възможно. Ще съм благодарен на мнение от колеги който ползват услугите на двете фирми. Може да ми предложите и други разбира се, от мое проучване bluehost ми се струват надеждни и на доста добра цена при предплащане за 2 години. Има ли разни скрити тънкости или номера който прилагат godaddy и bluehost на клиентите си?
 
От: Няколко въпросчета отностно хостинг терзания

Godaddy ми харесват и ги ползвам за почти всичките си домейни, обаче имай предвид, че не е удачно да използваш тяхното privacy. Ако ти трябва privacy, ползвай namecheap.
Bluehost изобщо не мога да ти ги препоръчам (Godaddy не ти ги препоръчвам и за хостинг цели), по-скоро се насочи към Hostgator.
 
От: Няколко въпросчета отностно хостинг терзания

Какъв им е проблема на Bluehost?

Идеята за всички сайтове не куп е добра, няма да ти е разпиляно всичко, а може би ще ти излиза и по-евтино
 
От: Няколко въпросчета отностно хостинг терзания

За краткото време, през което ги ползвах, връзката невинаги беше на ниво.
Иначе основното, което ме подразни, беше, че когато някой скрипт надвиши лимита, просто сайтът дава грешка. Така са си решили проблема с претоварването, вместо да предупредят клиента и/или да му искат повече пари.

Не изглежда професионално, особено когато става въпрос за клиенти, сайтът да спре да се отваря при най-малкото надвишаване на лимитите. Може и да са с малко посещения, но винаги съществува възможността да се случи.

Съпорт не съм ползвал, така че не не мога да се изкажа за него.

В общи линии - идеални са, ама почти.
 
От: Няколко въпросчета отностно хостинг терзания

А какво мислите за вариант от рода на бюджетен unmanaged VPS. Чета в WHT за ramhost.us Дават доста добри отзиви за тях, независимо от зле изглеждащия им сайт. Някой ползвал ли е подобни евтини VPS-и?
 
От: Няколко въпросчета отностно хостинг терзания

По-скоро бих си взел риселър пакет. По чуждестранните компании дават някакви убийствени параметри, плюс това си имаш WHM и CPanel. Примерно в ubiquityhosting.com имам 2 риселърски пакета и за всеки ми дават да ползвам 20% от някакъв dual xeon, който хич не е лош. За сравнение - от NS1 дават 1% - ни повече, ни по-малко. Единствено нямам root достъп, обаче пък имам jailed SSH.
 

Горе