Няма да има референдум

Кай Рен

New Member
Мамицата им мръсна, бесен да съм е меко казано. Бой до дупка трябва на всеки избори. Остава само референдума на проф. Близнашки.
А ако някой си мисли, че ГРОБ ги искат тия промени, нека разясни в темата, защо не поискаха гласуване на всяко предложение поотделно.
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1282182
 
От: Няма да има референдум

задължителното гласуване подхвърлено от сергея беше най-лесно да се направи така - участието в референдумите да е задължително, чрез промяна в Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, така с някакъв безсмислен въпрос примерно - "трябва ли премиера на републиката задължително да има сини очи" щеше да се осигури присъствието на избирателите, които могат незадължително да гласуват и за парламент
 
От: Няма да има референдум

Аз съм изненадан от това, че ГЕРБ бламираха референдума за задължително гласуване. Не съм предполагал, че инатът на тая партия е толкова голям, че да ги накара да оставят на заден план интересите на България. Няма никаква логика всички предложени въпроси за референдум да се гласуват накуп, а точно това провали цялата работа. Логиката сочи, че предложенията за различни въпроси трябва да се обсъждат и гласуват в парламента отделно. Сега Местан и Доган се смеят на българската простотия и с право.
 
От: Няма да има референдум

Какъв референдум. Що не съберат убииците и да направят референдум - искате ли да июа смъртно наказание?
Да питаш негласуващите, искате ли да гласувате задължително...
 
От: Няма да има референдум

не съм гледал дебатите, но в статията ясно си пише.

При дебатите от БСП подкрепиха най-вече референдум за задължителното гласуване, ДПС не бяха съгласни с референдума по принцип, а ГЕРБ застанаха зад трите въпроса в предложението на президента.



http://dnes.dir.bg/news/deputati-referendum-16888256
След няколкочасови дебати от ГЕРБ гласуваха "за" предложението за референдум, от Коалиция за България един беше "за", а останалите гласуваха "против" и "въздържал се", предаде БТА. От ДПС бяха против референдум, "Атака" не бяха в зала.


Т.е. ГЕРБ са гласували ЗА - всичките които са били в залата - защо пак тях ги обвинявате. БСП са гласували против и въздържал се. А ДПС изцяло против.
 
От: Няма да има референдум

Имаше обсъждане на три въпроса за референдума:
1. Задължително гласуване;
2. Мажоритарен избор на депутати;
3. Електронно гласуване.
След края на дебатите БСП направиха предложение за трите въпроса да се гласува поотделно, тъй като различните парламентарни групи имат различно мнение по отделните въпроси. Предложението беше отхвърлено с гласовете на ГЕРБ и ДПС. След това пристъпиха към гласуване дали да има референдум и по трите въпроса едновременно. Предложението също беше отхвърлено, само ГЕРБ го подкрепиха. Причината БСП да гласуват против е, че не искат референдум за електронно гласуване.

ГЕРБ сами бламираха собственото си предложение за референдум за задължително гласуване като опитаха да прокарат друг въпрос, който никой друг не подкрепя, към него. Голяма глупост, а и сега не са в положение да поставят условия. В следващия парламент БСП никога няма да се навият да подкрепят референдум за задължително гласуване, а без техните гласове такова нещо не може да мине. Сега беше златният момент да използват това, че Станишев иска да отмъсти на турците, че му го вкарват години наред без вазелин.
 
От: Няма да има референдум

БСП не искат електронно гласуване с право. Простият им електорат не можа да се оправи с 15-15 пък камо ли с това... Не ни трябва задължително гласуване , трябва ни образователен ценз. Не може купените цигани без основно да решават кой да управлява страната. Ама на Доганя няма да му хареса така....
 

Горе