Оборот - хранителен магазин

Pier

New Member
Здравейте, някой има ли представа за какъв период след стартирането на един евентуално печеливш магазин за хранителни стоки, оборотът би достигна пика си, тоест магазинът може да се нарече ,,разработен''.
Предполагам това е доста относително, но ако някой има подобен опит нека сподели как са се случили нещата при него.
 
Във въпросът ти има повече неизвестни отколкото ясноти. За какъв тип магазин говорим? Примерно ако за магазин 20-40 кв в София в края на месеца ти остават "чисто" 3000 лв смятай го за разработен.
Във Варна тази сума би била различна, да кажем 1500-2000 лв... Какво значи разработен? Ако откриеш магазин в село с 50 човека и 40 пазаруват от теб, значи е разработен, но в края на месеца си ще си 200-300 лв от тези 40 човека, ако са само пенсионери даже и сметките за ток няма да си платиш.

Ще ти споделя аз какво търся в един "квартален" магазин, дано ти помогне . Някак предчувствам, че твоя случай е точно такъв и се чудиш парите който печелиш дали са достатъчни.

  1. В кварталния магазин ходя всеки ден, някой път си забравям парите, някой път слизам с 2 лв за салфетки, а ми се допива бира, друг път с кучето и стотинка нямам, гладен влизам влизам и никога не са ме върнали защото нямам 1 ст, 1 лв или 10 лв...
  2. Магазинът трябва да е подреден и чист. Най-вече чист. Като взимам бисквити или хляб не трябва да има прах, витрините трябва да са чисти. Зимно време може през 3 мин да се цапа, но трябва да се бърше с парцала.
  3. Цените, според квартала. Нашият минава за скъп, 350 гр кашкавал 6,50-7 ... в друг квартал в друг град 22 лв за кило кашкавал и т.н няма как....
  4. Ако искаш да разбереш колко печели ХХ от град ХХ спрямо теб... меренето е за други места.
Нямам магазин. Идва два магазина на еднакво разстояние от мен, споделям ти защо отивам в единия, а не в другия.
 

Горе