Олигархията смаза демокрацията!

blackout8

Well-Known Member
Изборът на Делян Пеевски за председател на ДАНС е най-вонящата сделка на века, която вкара държавата в сценарий по Оруел

Шок! Най-тежките ни кошмари се сбъднаха. България вече не е демократична парламентарна република. След избора на Делян Пеевски за председател на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС), след най-вонящата сделка на века, България е с олигархично държавно устройство. Въпрос на формалност е да се запише в конституцията.

Така нареченият парламент вече не е баланс от демократично избрани партии от мнозинството избиратели, а разбойническа сбирка от малцинствени представители на олигархични кръгове.

Няма партии, няма политическо представителство, няма демократични принципи

В нормални условия народните представители изпълняват волята на суверена, тоест гражданите. Суверенът намира за скандално издигането на каквито и да било постове, а още повече на най-ключовите, компрометирани личности с неизяснено откъм Наказателния кодекс минало, замесени в непочтен бизнес и с репутация на подставени лица. Хора, които не могат да вържат три изречения, с дипломи от емблематичния Юридически факултет на югозапад от София и със стаж от няколко месеца. Взривяването на социалните мрежи в мига, когато бе оповестена новината, е само едно от доказателствата за тази нетърпимост. Новата "народна" власт обаче не се интересува от това. Нещо повече - трябва или да си много глупав, или много нагъл, за да направиш подобно абсурдно кадрово предложение. Още по-глупав или още по-нагъл трябва да си, за да излезеш да го защитаваш с плам от парламентарната трибуна.

Демокрацията удари дъното на 24-тата година от установяването си и вече трагичната реалност е авторитарна власт и битка на престъпни кръгове по върховете на държавното управление. От вчера почтеността и правилата са изхвърлени окончателно от политическия живот, а скандалната липса на опозиция сред народните представители вещае развитие, което никой не е очаквал, че е възможно през 2013 г.

2013 година ли? Та това си е отново 1984-та!

Да са ни честити новият председател на ДАНС и скроеният по неговите нестандартни мерки нов закон за ДАНС, в който теренът за избора му беше разчистен предвидливо и подмолно, а правомощията му - разширени до максимум и неподлежащи на никакъв контрол. Политическата полиция, която за жалост не е оксиморон и която вече не подлежи на съмнение, че ни очаква, вече ни диша във врата. Кой може да прогнозира какво ще се случи, когато се развърти новият председател, на чието подчинение е целият репресивен апарат на ДАНС и бившата Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) с всичките им правомощия да следят, арестуват, подслушват, разследват?

Каква ще е съдбата на гражданските права? Първобитната бруталност, с която се случи всичко само за няколко дни, подсказва, че новите силни на деня едва ли са наясно със значението на "гражданско общество" и "демократични правила". Освен ако Лютви Местан не извади някое свое екзотично тълкувание, той е специалистът по семантиката и граматиката в този парламент.

Колкото до новата мегаагенция за национална сигурност, сигурност наистина има и тя е, че националният интерес ще е заврян в миша дупка, а

интересът на шепата кукловоди в кукления театър,

който гледаме онемели, ще е чудесно защитен. Парите на държавата отново ще са в правилната банка. Обществените поръчки ще се печелят все така от "правилните" хора. Монополите ще са в "надеждни" ръце. Няма проблеми, народът е търпелив, а когато се бунтува, не знае какво точно иска и винаги, ама абсолютно винаги е разединен. Гаранция от времето на турското робство! Разполагаме и с прекрасно отгледани щастливи прасета. Камионите с тях могат вече да тръгват към сградата на ДАНС, за да декларират подкрепа.

Очертава се розово и простичко бъдеще. Образованието ще се сведе до овладяване на семплия речников състав на новия шеф, а уменията - до скромния му трудов стаж от половин година. Така де, кому е нужно да учи повече, за да оглави най-отговорната институция в държавата? Малкото останал почтен бизнес ще трябва да се преориентира в новата феодална обстановка и да се цани за крепостен селянин на новия владетелски кръг.

По едно щастливо стечение на обстоятелствата шеф във столичното следствие вече е верен приятел и колега на изпечения, доскоро следовател, Пеевски. Хармонията в бъдещите им действия се надушва във въздуха. Чакат ни зрелищни акции като от холивудски филми - "на колене", "абсолютни престъпници" и т.н. Вероятно най-напред бумерангът ще се върне при ГЕРБ, но след това ще се насочи към всички неудобни и непокорни.

Сега ще дойде моментът да разберем Цветан Цветанов ли покани Пеевски в кабинета си, Сотир Цацаров ли го заведе там,

или самият Пеевски ги викна двамата в кабинета на вътрешния министър

Ще гадаем ли какво се е случвало, или вече всички се сетиха? Самият Бойко Борисов ни обясни още в първите дни на този парламент, че става дума за нов проект на едно лице, чийто любимец за премиер той вече не е. Преди два дни обаче пак Борисов ни увери, че ще гледа да си върне отнетата играчка и отново да ни се завърне някой ден като "началник". Потресаваща перспектива!

И докато тези две котерии засега се ритат и хапят, а няма да е чудно и да почнат и да стрелят в един момент, гражданите ще стоим опулени, затънали в корупция, бедност и безнадеждност, и ще се чудим как да изведем децата си от този турски клозет, както прозорливо видя страната ни чешкият художник Давид Черни.

http://www.segabg.com/article.php?id=653110
 
От: Олигархията смаза демокрацията!

Не може да се смаже нещо, което никога не е съществувало.
 
От: Олигархията смаза демокрацията!

Не може да се смаже нещо, което никога не е съществувало.

И ти си прав, но журналята явно сега го разбрала.....
 
От: Олигархията смаза демокрацията!

В България още от самото начало на прехода има плутокрация маскирана, като фасадна демокрация. Държавата се управлява от олигархични кръгове боядисани в различни цветове за заблуда на масите.
 

Горе