Онлайн магазин - да произвеждам или да препродавам

Your Shop

New Member
Здравейте! Мисля в скоро време да отворя онлайн магазин и се чудя дали аз да произвеждам продуктите, например дрехи или нещо друго или да ги купувам от другаде и да ги продавам в сайта си? Вие кое мислите, че е по - добрия вариант?
 

white_pawn

Well-Known Member
Какво разбираш под "произвеждаш или купуваш"? Към каква целева група клиенти имаш намерение да се насочиш?

Ако произвеждаш значи да си намериш някоя шивашка фабрика в примерно Ботевград да ти шие нещата по твой модел, с подбрани по твой избор материали или дори с твои собствени(ако знаеш от къде да си ги набавиш, разбира се) имаш по-голяма сигурност и контрол върху качеството на крайния продукт. Цената обаче може и да не те устройва в зависимост от целевата група клиенти.

Да купуваш, ако значи да внасяш да речем от Китай, в началото щом не си се занимавал с това до сега, има вероятност да се набуташ с количество неотговаряща на очакванията ти стока, което да доведе до бърз летален край на начинанието. Мита, данъци и т.н. са още едно от нещата, които трябва да вземеш предвид, не само при калкулирането на крайната цена, но и дали няма да ти се сторят малко объркващи в началото.
И двата варианта са възможни в Турция, но трябва да имаш идея как да се организираш, което трудно ще стане от първия път. Все пак всичко е до желание и умения.

Колкото по-добре си планираш нещата, толкова по-голям шанс за успех.

Успех!
 
Последно редактирано:

Горе