Онлайн магазин за европейския пазар - Какво трябва да знаем?

inappropriate

New Member
Здравейте предприемачи,

Занимавам се от известно време с внос и търговия на мъжки и дамски чанти. Бизнесът ми е съсредоточен само в България, но имам амбиции да бъде развит и отвъд границите на нашата родина. Имам планове да стартирам онлайн магазин, като таргетирания пазар ще бъде европейска държава (не съм решил твърдо в коя държава ще продавам, тъй като все още проучвам пазара), а стоката ще се изпраща от България. Тъй като нямам опит с подобна инициатива, бих искал да ви задам няколко въпроса, които доста ще улеснят пътя ми към успешното начинание.

1. Плащането в сайта ще става по по електронен път с някаква разплащателна система. Стоката се изпраща от България. Всичко това означава ли, че дейността се извършва в България и осчетоводяването на приходите става тук и по нашето законодателство?
2. Какви изисквания трябва да покрива сайта за да мога да продавам безпроблемно във Великобритания, например? Достатъчно ли е само да бъде преведен на английски език?
3. Какви разплащателни системи бихте ми препоръчали да интегрирам в сайта си? Ще се радвам по запознатите с тази материя да ми разяснят накратко и какви са таксите и условията за ползването на подобна услуга.
4. Има ли още нещо, което съм изпуснал, но задължително трябва да знам, за да стартирам това мое начинание?

Благодаря на всички, които ще се разпишат в темата!
 
Последно редактирано:
От: Онлайн магазин за европейския пазар - Какво трябва да знаем?

Да се запиша и аз с няколко въпроса, че ме вълнува темата.


1. Трябва ли да се праща фактура на купувача
2. Ако да трябва ли да е данъчна (VAT)
3. Трябва ли да се извадят някакви сертификати за стоката (в моя случай - дизайнерски аксесоари и тем подобни дреболии)
4. Препоръчайте начин на доставка балансиран по критерий цена/срок (в моя случай става въпрос за дребни неща като гривни с цена около 20-30€ +)


2. Какви изисквания трябва да покрива сайта за да мога да продавам безпроблемно във Великобритания, например? Достатъчно ли е само да бъде преведен на английски език?
Със сигурност трябва да спазваш евродирективата за кукитата. Ето един WP plugin да придобиеш идея за какво иде реч.
 

Горе