Онлайн магазин изработка

От: Онлайн магазина

мерси много колеги за ценното инфо ще се радвам ако има още мнение .Решил съм да вложа повече пари в реклама и оптимизация , имам и няколко партньори също така .Безсънните нощи ще ги има няма как но поне да си заслужава.
Искам да ви попитам нещо друго по добре реклама в няколко по сериозни сайта с повече посетители или реклама в по малки сайтове но да са повече на брой
 
От: Онлайн магазина

добър сайт+професионален банер+1 седмица реклама в замунда.нет = стават чудеса
 
От: Онлайн магазина

@takamato

виждам че не си от вчера така да се каже на диалект
какво разбираш под добър сайт тоест може ли с готова система да се направи добър сайт?
или трябва да е писан на 100 % и ако може някой пример дори и на лично да е
мерси
 
От: Онлайн магазин изработка

Съжалявам, че се включвам. Виждам, че колегата е офлайн но съм сигурен, че ще ти отговори. Аз считам, че и готова система с закупен дизайн може да свърши добра работа. Изчакай и неговото мнение. Успех :)
 
От: Онлайн магазин изработка

Без да подценявам работата на програмистите, но според мен дребните и средните проекти не са тяхна ниша.

При дребен и среден проект оставяш човек (фирма) с ограничен бюджет да е напълно зависим от програмиста или от собствен служител. Докато ако избере CMS, то хем има вероятност да се справи и сам с управлението й, хем при евентуални бъгове и въпроси има кого да пита (форуми бол). Т.е. за малките и средни проекти по-подходяща би била широко разпространена и обсъждана състема, иначе поръчителят се превръща в бурлак, дето дърпа тежката баржа по Волга.

При по-солидните проекти си е друга работа. За проектанта си струва да работи за по-тежичка цена, а и стойността на по-нататъшната подръжка се губи в калкулацията. Т.е ако предположим, че изработването на малък фирмен сайт за имоти върху Joomla или Drupal ще е около 600 лева, то проект от типа на imot.bg или на imoti.net няма как да падне под 15000 лева (няма значение, че като основа също се ползват известни и разпространени скриптове - оптимизираната комбинация между модификациите и сървърните ресурси многократно надхвърля базата като стойност).

В три думи - изискванията определят цената (а не тематиката или типа на системата).

Конкретно, за дребно-среден магазинен сайт е по-подходяща готова система отколкото новопрограмирана такава.
 
От: Онлайн магазин изработка

Подкрепям напълно мненията на dimdoff и strana !!!
За начало е най-добре да стартираш с готова система.
[url]http://www.get.bg[/URL] - един от големите Български магазини е на Os-commerce
Ето още един магазин базиран на OSC [url]http://www.google-store.com[/URL]
 
От: От: Онлайн магазин изработка

Подкрепям напълно мненията на dimdoff и strana !!!
За начало е най-добре да стартираш с готова система.
http://www.get.bg[url]http://www.get.bg[/URL] - един от големите Български магазини е на Os-commerce
Ето още един магазин базиран на OSC http://www.google-store.com[url]http://www.google-store.com[/URL]
И аз съм на това мнение!
1.И да те зареже програмиста, което вервай се случва може да наемеш друг и да продължиш - т.е можеш винаги да смениш главния "готвач".
2.Оборотите и пазаруването онлайн за съжаление не е на такова ниво, че да инвестираш 15 к
3.За рекламата - определено ти трябва добре разработен и посещаван сайт.
4. Но не на четвърто место - Дизайна е МНОГО ВАЖЕН
 
От: Онлайн магазин изработка

тук има доста полезни работи ... браво браво :) дизайн е най важен ... по не аз като влизам в сайтове това ме превлича... и дали е лесен за ползване
 
От: Онлайн магазин изработка

Готовите системи са предимство за клиента по няколко причини:

1. Те в повечето случаи са с отворен код - което означава сигурност. Поне 10 000 човека по света са прегледали и/или тествали тоя код.
2. Почти всички са модулно ориентирани и могат да се надграждат сравнително бързо и лесно.
3. Понеже са с отворен код има много специалисти, които разбират от това. За клиента това означава независимост при избор на поддръжка - не е обвързан с първоначалния изпълнител. Има вече готови отговори на всякакви въпроси, свързани с тях- но за това човека пак трябва да е специалист.
4. Цена от 1000+лв. не е чак толкова много за интернет магазин с 1000 продукта примерно.

Ако аз имам написана частна система за интернет магазин, равна на или по-добра от Ubercart примерно, не бих продал копие за по-малко от 4-5000лв. и то с много рестриктивен лиценз. Писането на код е скъпо. Предимството за клиента в случая е, че програмиста-производител я познава във всичките й подробности и може да я напасне към много специфични изисквания.

Успех с избора.

Леле, докато си напиша мнението - 5 преди мен.

Провери доколко конкретната система е сео ориентирана, има ли ключови думи за всеки продукт, мета тагове за всеки продукт, уникални alt и title за всяка снимка за продукт.
 
Последно редактирано:
От: Онлайн магазин изработка

Коя система ще препоръчате ?
oscomerce , cube или zen?
Коя е най лесна за seo?
Също така аз съм готов да дам пари но да си заслужава .
Ако някой може да помогне за SEO да пише лично да се разберем за пари и т.н
Благодаря на всички!
 
От: Онлайн магазин изработка

Коя система ще препоръчате ?
oscomerce , cube или zen?
Коя е най лесна за seo?
Също така аз съм готов да дам пари но да си заслужава .
Ако някой може да помогне за SEO да пише лично да се разберем за пари и т.н
Благодаря на всички!
Какво ще продаваш - какви са продуктите и какви са опцийте, т.е модели, размери, доставки?
За оптимизация ти препоръчвам да потърсиш takamato
 
От: Онлайн магазин изработка

мерси ако има още кандидати да направят проекта да пишат.
 
От: Онлайн магазин изработка

Чакай и аз да си кажа, абе то много се изговори то мом4ето май иска да влезе в "бизнеса" с една тема в форума пак накря аха даде пари, аха не даде и защо ми се струва второто. Нета Гъмжи от оферти за онлайн магазини що не види и там.И ще ви кажа защо така мисля. Значи г-н гого...88 едва ли има смисъл да пита форумци коя система е по добра след като е полу4ил един куп ли4ни оферти, мисля че той трябава да се се концентрира при избора на разработ4ик. Поне да си бе казал помогнете ми . Искам да си направя магазин.... и аз.
 
От: Онлайн магазин изработка

И аз се интересувам от изработка на онлайн магазин моля всички кандидати който мога да се справят да пишат на лично
 
От: Онлайн магазин изработка

Здравейте,
мога да Ви предложа решение на базата на OsCommerce. Като пример за реализираните функции можете да видите mebelibriliant.com .
Освен базовите функции имам и разработени подобрения и допълнения, които мога да предложа при проявен интерес от Ваша страна. Най-интересните са:
"Твърда" цена на продуктите в произволна валута
Някои продукти може да имат постоянна цена в дадена валута /примерно при внос/. При промяна на валутните курсове, или смяна на основната валута /валутата по подразбиране/, цените им в избраната валута остава непроменена. Например, ако един продукт трябва да се продаде за 100$, а текущата валута е лев за него се въвежда "твърда" цена 100$ и в зависимост от съотношението $/лев, левовата му цена винаги ще е равностойна на 100$.
"Коректност" на цените при промяна на валутата по подразбиране
При промяна на валутата по подразбиране се изисква ръчно коригиране цените на всички продукти. Тази опция ще Ви спести много време и/или неприятности, ако се наложи, смяна на основната валута /валутата по подразбиране/ в сайта Ви, защото, разбира се, всичко ще се преизчисли автоматично.
Извеждане на продуктите във файл
От административния панел в меню категории ще може да се извеждат продуктите в EXCEL- или TXT-файлове. Едно примерно приложение на тази функция е за продукти с често променящи се цени /примерно ежедневно или за няколко дни/. След коригиране на цените в Excel-ския файл, което може да става и автоматизирано /ако цените могат да се получават от доставчиците в електронни таблици/, новите цени се импортират обратно в магазина пак автоматично, чрез допълнителна функция, въведена в менюто на административния панел. Едновременно с това могат автоматично да се блокират за продажба продукти, които не могат да се доставят в момента от доставчика им/не фигурират в текущата му ценова листа/. При последващо появяване тези продукти се отблокират пак автоматично и им се присвоявя съответната цена.
Последното спестява много време и пари в последствие.
Още нямам право за изпаращане на "лично". При интерес и за коментар на цена ми пишете Вие.
 

Горе