Онлайн магазин и производство на бижута

IRIZAR

New Member
Здравейте. С един приятел имаме идея да правим бижута и други неща, които да продаваме в онлайн магазин. Ще продаваме само в чужбина за начало. Фирмата ще е ООД. Концепцията ни е такава, че част от материалите ще се купуват, а друга част ще си ги набавяме сами (естествени материали от природата) Какви лицензи и сертификати ще ни трябват за да може да извършваме тази дейност?
 
Моля, по една тема само. ;) 5 идват малко многожко. ;)

Трябва да издавате сертификати за качество, ако искате да те от скъпите брандове. Или поне на сертификати на скъпите материали - мисля, че имаше за диаманти, рубини, и други, но не съм много запознат. Ще е нужно да сте регистрирани по ДДС, заради търговията си в еврозоната. Какво друго те интересува? Ще се радваме да помогнем тук. Все пак това е идеята на форума. :)
 
Извинявам се за 5-те теми, но не бях сигурен за кой раздел са. Имах предвид дали фирмата трябва изкара и притежава някакъв лиценз или сертификат, че има право да произвежда и продава бижута? За частно лице знам, че трябва да има регистрация в Занаятчийската камара, но за фирма ми е тотална мъгла. Дали ще е достатъчно, че в регистъра на дейностите ще са посочени всички дейности, които фирмата ще извършва включително и тези обхващащи направата на бижутата? Например: "Обработка и шлифоване на полускъпоценни и скъпоценни минерали. Обработване на ценни метали, Дървообработване, работа със смоли" И дали за някои от тези дейности ще се изисква фирмата да има лиценз или сертификат?
 
Аз честно казано нищо не намирам в нета, но задължително се консултирай с някой адвокат по търговско право. Той ще си проучи въпроса. Защо не пишат и в тази камара? Или просто прочети по сайта им: rzk-sofia.com. Видях, че имат и форум, който е малко бъгнат, но според мен все ще има някаква информация. :) И на мен ми е тъмна Индия, но става с четене и ровене. Тук ако някой продава или произвежда може да даде повече информация. Ще е интересно. За мен ще е нещо ново и полезно, честно казано. :)
 
Здравейте,
Занимавам се с 3D модели за бижута, сувенири и др.
Мога да правя 3D модели и програми за CNC машини, с които се изработват моделите от бижутерски восък.
Ако имате интерес мога да съдействам.
Поздрави,
Ивайло
 

Горе