Онлайн магазин - ориентир към дропшипинг-а

physic

New Member
Здравейте
От доста време насам се чудя към какво занимание да се ориентирам, или по-скоро занимание за жената... Обмислях да напазарувам на едро от ибей, но нямам тази стабилна финансова възможност. Ориентирал съм се към направата на е-магазин за дрехи, главно дамски..., но от няколко дни взех да чета на сериозно за това и попаднах на дропшипинга и смятам, че това е подходящата програма за нас. Изграждането на сайта също ме интересува, коя е подходящата платформа за това? Гледам има доста за тази цел, също така не намирам и мнения, които да ме накарат да се насоча към конкретна.
Докато четях за дропшипинга, попаднах и на тема, в която трябва внимателно да се подберат производителите, не би ли трябвало всеки един производител, решил да предлага дропшип, да бъде лоялен към партньорите си и да не ги scam-ва, когато трябва да връчат процентът-печалба?
Българският пазар предлага фиксиран процент, между 15-30 за всяка една поръчка, това задължава ли ме да продавам на тяхната цена, или въпреки това не ми пречи да сложа своя надценка? Също така, откъде мога да разгледам (или като цяло въобще има ли такъв "каталог" с лоялни производители) каталог с производителите, предлагащи дропшипинг?
Също обмислях и вариант за продажби в ибей/алиекспрес/амазон, но бях попаднал и на тема, в която се пишеше, че не е много рентабилно, тъй като цените на артикулите са постоянно в промяна и е възможно дадения артикул ако е започнал на цена да речем 10лв./$, аз да го пусна на 13лв./$, но в последствие да се покачи на 15лв./$, което ще рече загуба за мен, а и като се замислям, ще трябва да додам примерно
 
Привет! Доста хора използват именно ибей и амазаон, когато става въпрос за дропшипинг (наскоро гледах уебинар на темата и точно те се препоръчваха). Можете да разгледате различни блогове за дропшипинг, както и да следите за уебинари на тази тема. Важно е как ще представите продуктите си (снимки, продуктови описания), да проучите какво най-много се търси, какви са различните модели за продажба, как ще рекламирате продуктите си.
 

Горе