Онлайн магазин - shopmania.biz

stefanow_stefan

New Member
Добър вечер, от вчера започнах само да мисля за онлайн магазин, защото ми писна(доскуча) да си продавам нещата(калъфчета за телефони) в продавалник и подобни форуми. Знам, че за калъфчета за телефони няма смисъл големи инвестиции, но реших все пак да започна от някъде и тъй като имаме доста под ръка реших да пробвам. Та започнах да ровя и да чета. Направих си едно безплатно онлайн магазинче в shopmania.biz (доста лесно и бързо става). Сложих и фейсбук страница(имаше си я отпреди). Та исках да чуя някое мнение за shopmania.biz, има ли смисъл, възможно ли е да излизам на добри места в google и т.н. :) Весел уикенд на всички предприемачи! :beer:
 
От: Онлайн магазин - shopmania.biz

В секцията, която си пуснал темата има поне 2-3 теми, които само с прочитането ще разбереш каквото те вълнува :)
Най-добрият вариант ще е да започнеш да четеш за Опънкарт и за SEO, защото магазин без реклама или оптимизация няма да има особен ефект. В продавалник има много хора, които влизат и търсят, но в магазинът ти никой няма да влезе ако ти не закараш хората до там. Ако ще оптимизираш сайта си, не го прави в shopmania.biz ,а си купи домейн, хостинг и инсталирай онлайн магазин, тези неща стават бързо и лесно, ако не можеш ще помагаме с каквото можем!

Поздрави,
Галин
 
  • Like
Реакции: CTAH
От: Онлайн магазин - shopmania.biz

Благодаря, Галине! Само инсталацията на онлайн магазин ме затруднява. Има ли някаква платформа, или мога ли само чрез някой темплайт да го направя? Имам някакви познания по html и css, но да изградя такъв магазин, какъвто в shopmania.biz ми се струва невъзможничко. :shock:
 
От: Онлайн магазин - shopmania.biz

Инсталация на системата за онлайн магазин може да направиш през някакъв автоматичен инсталатор, който е достъпен в хостинг акаунта ти, като например Softaculous. Не е невъзможно да направиш такъв магазин, трябва да почетеш малко и да видиш коя безплатна или платена тема ще ти свърши работа, като и какви плъгини към магазина може да използваш.
 
От: Онлайн магазин - shopmania.biz

Последно, значи няма никакъв смисъл да оставам на това shopmania.biz? Не може да се направи добра оптимизация за сайта в shopmania?
 
От: Онлайн магазин - shopmania.biz

Направо се обърни към колегите за инсталация и съвети,след като уредиш нещата с домейна и хостинга де:),а след това почваш да оптимизираш и да си плащаш за реклама,успех
 

Горе