Онлайн продажба на застраховки

Здравейте, имам нужда от малко помощ и мнения. Ще съм изключително благодарна за съдействието. Имам следния казус - клиенти, които имат офлайн офиси за направа на различни видове застраховки, но искат да се позиционират и онлайн. Те имат офиси по цялата страна.
Има ли как ако се инвестира в сайт, в реклама, реално да се проследи дали ще има възвращаемост на инвестицията? Дали това ще спомогне съответно и на бранда да е по-разпознаваем и предпочитан? Реално то ще е нещо като онлайн магазин за закупуване на застраховги - ГО, Каско, помощ при пътуване...
Реално има видове застраховки, които могат изцяло да са онлайн, но има и такива, които е необходимо да се сключат на място.
Какви показатели да гледам ако един такъв проект стане факт?
Вие самите бихте ли купили онлайн застраховка? Какво би Ви провокирало да го направите или да не го?
 
Здравейте, занимавам се със същото нещо от 5 години.
1. Инвестицията е дългосрочна, хоризонта, в който следва да се анализира резултат е 5 годишен период.
2. Възвращаемостта се измерва лесно - разходи за реклама спрямо привлечени приходи от продажба на застраховки.
3. Застраховките, които се продават в момента в БГ онлайн са Г.О. и Помощ при пътуване.
4. Има смисъл от подобен проект, само ако вярвате, че ще отпаднат задължителните стикери по Г.О. и застраховката ще стане изцяло онлайн.
5. За да продавате онлайн ви трябва сайт, хубав лесно помнещ се домейн, уеб калкулатори, система за управление на продажбите и др.

Ако имате въпроси, ще ви помогна - [email protected]
 
Здравйте, разбира се има доста хора/фирми които предлагат застраховки онлайн. Препоръчвам Ви да ползвате дигитална агенция като Netpeak :)
Вижте този сайт: https://www.24ins.bg/ преценете сами :)
При вкарване на дадени пари за реклама дигиталната агенция ще Ви каже реално колко сте спечелили, всяка една дигитална агенция взема някъде към 10% от вкараната сума за реклама. Вече Вие ще си сравните дали е така или има проблем. Според мен няма проблем да се предлага застраховка онлайн!

Поздрави!
 
Според мен има смисъл. Вече всичко ще се измества лека полека онлайн. И пионерите сигурно ще имат предимство. Доказало се е това с много други примери. Дали има възвръщаемост и можете ли да я следите. Това са въпроси, които всеки добър маркетинг експерт ще ти отговори. Ако е добър, да, ще има възвръщаемост и тя ще е еди колко си %. Виждал съм да си правят поръчки мои познати или поне да си калкулират кое колко. Но то с изгодните предложения идват и поръчките, нали така. ;)

Една приятелка щеше са си прави сайт, който да бъде както калкулатор, така и да има опция за поръчки или поне заявки на база вече избраното от потребителя. И така си остана идеята й за жалост, а този и инвестиция сигурно щеше да дръпне бизнеса и. Просто свързва се с човека, пита го дали това което е въвел е актуално, изготвя му застраховката и му я праща. Или вече там не съм наясно как се случва. Знам, че са нужни двата подписа. Но вече и това е решено. ;)
 
Никакъв смисъл няма в момента от такъв проект.
SDI от години задържат създаването на онлайн застраховки.

Дори да направиш в момента онлайн застраховка, трябва реално да си вземеш стикера, полицата и картончето от офис на брокера.

Което показеа, че може само да подадеш данни онлайн, но не и да получиш по куриер всичко нужно.
 

Горе