Онлайн радио - да се пускат авторски песни на мой приятели с тяхно позволение ?

Plamen Bijev

New Member
Здравейте.Нов съм в форума и това ми е първата тема.Надявам се някой да информация относно въпросите ми!
Та, въпросът ми е ако в едно онлайн радио с изработен сайт и всичките му изпънения се пускат авторски песни на мой приятели с тяхно позволение има ли нещо незаконно?
Вторият ми въпрос който повече ме мъчи е следния:
Ако в това същотото радио се пускат SET-ове и MIX-ове правени от същите мой приятели пак с тяхно съгласие но миксирани със известни авторски песни примерно на Lil Wayne, 50 Cent, Lady Gaga или някакви House DJ законно ли е ?
Или законно ли е разпространението на авторки миксове направени от песни за който нямам права?
Благодаря за разбирането.

Пламен
 
От: Онлайн Радио

Докато радиото ти е "малко" можеш да пускаш каквото си поискаш. Иначе можеш да пускаш парчетата на приятелите ти, проблем е ако те повдигнат обвинения. Но ако са ти приятели не би трябвало да го правят :)
А за миксовете на оригинални парчета не знам.. мисля, че по закон нямаш право. Но все пак провери, може и да греша.
 
От: Онлайн Радио

За миксовете си мисля че няма да имаш проблем, но приятелите ти може да имат. Все пак използват авторски парчета в миксовете си без да имат права над тях.
 
От: Онлайн Радио

Ами ако се пускат песни през друг сайт в моя.Или примерно моите приятели влизат в техния сайт качват песен и ми дават линк към player-a и аз го поствам в моя сайт ?
 
От: Онлайн Радио

За да разбереш дали нещо е законно постави се на мястото на ощетената страна и ако ти би повдигнал обвинения, то най-вероятно ще имаш проблеми.
Ако искаш да правиш схеми говори с адвокат.
 

Горе