Онлайн търговия

VictoriaVi

New Member
Здравейте, имам идея за онлайн магазин. Вече съм направила договор с доставчик.
Въпросът ми е - приходи/доходи трябва ли да се осчедоводяват, трябва ли в някоя институция да се регистрирам като търговец, какви документи трябва да се подадат, и къде, за да е всичко законно и изрядно?
Нямам познати, които се занимават с това, а едва ли някой онлайн търговец ще ми даде точна информация, ако го попитам лично, за това се надявам на помощ от ваша страна.
Нямам идея как стоят нещата и ще радвам на адекватни отговори и съвети!
Благодаря!
 
За легална търговия - най-добре фирма с всичко необходимо. А какво е всичко необходимо - наетия счетоводител ще каже :) Винаги може да се плати на специализиран адвокат за консултация, както и да се прочетат закони, правилници, наредби, свързани с дейността. Интересно как направихте договора с доставчика... :)
 
Договорът го сключих като физическо лице.
Интересно ми е дали всичките тези страници с онлайн продукти във Фейсбук, например, имат всички нужни документи и работят законно и по всякакви изисквания.
 
Питате как да бъдете легални и изрядни и след това се чудите на другите. 100% има много и НЕизрядни. Нормално, като всеки търси най-краткия път към богатството.

Честно казано не смятам, че желаете отговори на горепосочените въпроси, а съвсем друга информация. Най-малкото и защото сте сключили договора, а след това си задавате въпросите как да сте легална. Сега ще трябва нов договор като ЮЛ.
 
Всичко се следи, ако ще минаваш хиляда лева оборот на месец, по-добре си прави Фирма..
 
ВикторияВи, разликата между онлайн и офлайн магазините е единствено липсата на физически обект. Избора дали да развивате дългосрочно бизнес и бранд или да “изкарате някой лев” на сиво си е лично Ваш ! Последствията също !
 

Горе