Оптимизация за Търсачки на Търсачка

Здравейте :) Стигна се до там, че трябва да правя SEO на една търсачка. Както всички знаем, Content is King, само дето Content-а при търсачките трудно би могъл да се оптимира, тъй като самата структура на съдържанието в една търсачка почти не подлежи на оптимиране.

Основните разлики с нормалните сайтове са 2:
1) Не мога да пусна Google Bot да ми flood-и сървъра, за да индексира SERPs
2) Страниците нямат достатъчно различно съдържание и падат често в supplemental

За къасмет, обаче, търсачката не търси уебсайтове, а фирми, като всяка фирма си има профил. Освен това фирмите са категоризирани по браншове. И общо взето с тия двата типа страници ще си играя (профилите и браншовете), така че да събера достатъчно количество полезно съдържание, с което да мога да си цъкам.

Уебсайта разполага и с community, но то е затворено. Т.е., за да се прочете нещо вътре, човек трябва да се логне и да си направи приятелства. Тъй че не върши работа.

Това, което със сигурност липсва е corporate blog, но той най-вероятно предстои.

Друга идея, която имам, е да пусна widgets, които да предоставя на third-party уебсайтове, така че и те да си имат вградена търсачка, срещу линк към мен.

Търсачката е от тип local search, може да се търси по доста критерии, включително и в радиус от адрес (примерно Берлин, 20 километра) и е на немски.

Тъй като отдавна не съм се занимавал със SEO (все пак трябваше да го напиша цялото това нещо) реших да ви попитам аз дали не пропускам нещо?
 
От: Оптимизация за Търсачки на Търсачка

Един голям NoIndex на цялата тая машина и направи отделен нормален сайт, пълен с контент и цялостно представяне и всичко както си му е реда :)
 
От: Оптимизация за Търсачки на Търсачка

Сега точно започвам да patchвам фреймуърка, че да си играя с meta-та по-лесно и точно с noindex мисля да започна. Иначе имате ли наблюдения по колко хиляди нови страници мога да индексирам седмично, паралелно с растежа на backlinks? Тъй като ние бихме искали да индексираме колкото се може повече профили на фирми
 
От: Оптимизация за Търсачки на Търсачка

Ако може да ги пуснеш да се публикуват на малки порции а не да се бълват хиляди на веднъж ще е добре.. там за фреймуорка сигурно няма да е трудно.
А беклинковете почни като се поиндексира вече.
 
От: Оптимизация за Търсачки на Търсачка

На порции ще ги вкарвам през сайтмапа. Noindex на всички по default и сега ще пусна един умен скрипт да избере кои да индексира и кои не (тия с малкото конкуренция естествено)
 
профилите оптрмизирани за имената на фирмите :) погледни това за оптимизацията на хоума ако гугъл трябваше да се оптимизира за гугъл трябва да излглежда така
http://www.meangene.com/google/design_for_google.html

забавно линкбаитче ама има много истина в него
 
От: Оптимизация за Търсачки на Търсачка

т'ва съм го гледал преди още :)

Бтв много хора предлагат да оптимирам за имената на фирмите, аз обаче някак си си мисля, че браншовете и градовете биха довели до повече трафик, въпреки по-сериозната конкуренция. Понеже ако някой вече знае коя фирма търси, то ние сме му някак си излишни като търсачка на фирми
 
От: Оптимизация за Търсачки на Търсачка

аз една идея да дам, не толкова за оптимизацията, колкото за функционалността:
може сърча да го направиш от сорта на този тук:
http://www.jobanova.de
започни да пишеш някоя професия макар и грешно, виж семантиката какво прави :)
а и други идеи можеш да вземеш оттам
 
От: Оптимизация за Търсачки на Търсачка

За autocompleter-а ако говориш ... Имплементирал съм го единствено в админския панел за таговете. Имаме записани над 10 милиона тага, не искам да си представям такъв аутокомплийтър, честно казано. А от този ми крашна мозилата преди малко :) Иначе ще я разгледам, благодаря ти за линка.
 

Горе