Оптимизация на афилиейт линк?

rado114

Member
Често ли ви се случва в топ позициите на SERP-a да ви излиза афилиейт линк? За мен това е супер тъпо и ми е интересно от google как биха го обяснили. Препращащ линк, то дори не е сайт, да излиза пред сайтове с полезно съдържание.
 
От: Оптимизация на афилиейт линк?

Amazon имат политика да не плащат комисионни когато някой клиент си купи нещо след като е щракнал на подобен линк (и идва от търсачка). Това е описано на сайта им.

Ако обаче потребителят идва от SSL търсачка (https://google.com) не виждам как точно ще разберат, че посетителят е от Google, след като реферера е празен.*

* Това повдига следващ въпрос: дали Amazon плащат комисионна когато реферерът е празен.
 
От: Оптимизация на афилиейт линк?

При Amazon няма SSL сертификат (има, но не се ползва - ако някой се обърка да посети https://www.amazon.com/ го пренасочва на http://www.amazon.com/).
 
От: Оптимизация на афилиейт линк?

Последните 2-3 мнения...леко "разводниха" темата, въпреки че постовете са изключително полезни, за което благодаря, че и аз се интересувам от това :)
Преди година (че тогава се занимавах със зеекревардс) наблюдавах афилиейт линк, който излиза преди самия домейн (там линковете в началото бяха като субдомейни), и ми беше чудно - все пак си е дублирано съдържание, а са го докарали преди официалния сайт... :?:
 
От: Оптимизация на афилиейт линк?

не знам може би става въпрос за временни аномалии в алгоритъма, специално този линк, за който говорих вече го няма в serpa. обаче супер тъпо, как може просто някакъв redirect линк да излиза толкова напред и хората да печелят от това. не ставаше въпрос за amazon, това беше просто пример ;)
 

Горе