Оптимизация на продукти в онлайн магазин Opencart

...всичко сам правя...

Само човек не може да огрее навсякъде, не си "всичколог". Несъмнено идва време, когато трябва да наемеш някой да работи за теб.
 
Ще дойде и това време , като има достатъчно приходи ... вече работя 8 месеца и не съм на печалба не мога да си позволя друг човек, затова пък работя повече от 10ч. на ден
 
UPC/EAN codes са препоръчителни за по добро класиране в Google.Отделно продуктите ще се показват в google shopping,но ако при условие,мче оперираш на БГ пазара,мисля че е безмислено да ги попълваш.
 
Аз лично бих попълвал само заглавие и описание + в таговете бих хакал ключови думи, но продуктите са много, ако трябва да се прави на ръка си е'ало майката. От значение е обаче какво се хака в заглавието и описанието, разбира се. Мога да ти предложа оптимизация, но няма да е безплатно, за съжаление и аз трябва да ям, иначе безплатни съвети давам, ако се задават правилни въпроси :)
 
Не претендирам, че съм СЕО разбирач, но СЕО-то не свършва с добро описание на продукт! Това е само капчица от морето... След като държиш описанието на продуктите да е от теб, напиши си ги, но потърси помощ за останалото, ако искаш да имаш по-скорошни резултати.
 
Ти си в такава ниша,че със добри(смислени и точни заглавия на продуктите) ще се класираш сравнително добре!А при добро описание на съответния продукт ти гарантирам и още придвижване напред!Разбира се-че със така нареченото SEO ще има добри резултати,но това е един безкрайно дълъг процес-затова като имаш време си пиши описания и заглавия-важно е да хванеш лонг тейл ключовите фрази-не е въобще трудно занимание-ще видиш!А пъти по-добро от SEO е някоя рекламна кампанийка за определен бюджет!
 
Аз ако не се лъжа, гоогле вече не гледа мета ключовите думи.
Освен това при липсата на мета заглавие и описание, взима наличните онсайт... защо да си усложнява живота човека?
Просто си пиши описателни заглавия със добре съчетани ключови думи и описания, които да дават достатъчно информация, но не само за специалисти, но и за прости хора, които не знаят какво точно търсят. Тоест напиши описания, които да обхванат по-голяма аудитория. Ако имаш само техническа информация в описанията ще изпуснеш баламите като мен, които не знаят какъв точно кондензатор да си купят. Може да описваш с няколко думи за какво и къде може да се ползва продукта и т.н.

Заглавията не е желателно да са по-дълги от 55 символа.
Ако заглавието е по-дълго то гледай най-важната информация да се намира в първите 55 символа.
В заглавията избягвай да използваш знаци: . , - ! < > ? / " + и т.н.
Избягвай свързващи думи като: от, на, с, в, а, но и т.н.
Описанието да е минимум 150 символа.

П.С. Темата е безкрайно дълга и похватите, както и изискванията се менят всеки ден. Освен предложените сайтове за СЕО може да погледнеш и статии за копирайтъри. Там се обясняват доста похвати за писане.
 
Човече, вземи се стегни и не излагай техничарската гилдия.
Онлайн търговията и SEO, въпреки че ползват техническа технология, се базират на нетехничарски неща.
Търговията е ясно на какви принципи се базира - на алчността и глупостта на купувачите.
SEO се базира на принципите на литературата (главно) и малко аритметика, плюс клюкарски механизми.
След като имаш техническо образование, залагай повече на мисленето и логиката.
На трета снимка имаш сини питанки - там са обяснени нещата. Как си представяш някой да търси реле 12 волта за прав ток с някой от кодовете, написан в някое от полетата?
Не би трябвало да имаш и проблеми с литературата и аритметиката. Дали ще е успешно да представиш в описанието реле 12 волта за прав ток, ако това не са преобладаващите думи? Или преобладаващо ще е само реле 12 волта?
Само не прекалявай! Дали ще ти е приемливо да слушаш една реч, която е пълна с аллах акбар, например?
(Така и не ми е ясно как се класират арабски форуми и социалки, претъпкани с коментари, съдържащи предимно Аллах е велик и милосърден?!)
Има правила за писане на SEO текст - отделяй по полови-един час на ден да ги търсиш и четеш, след като още нямаш пари да плащаш да ти пишат текстовете.
И си много прав, че технически текстове трябва да ги пише познавач техничар!
С клюкаризма можеш и сам да си помогнеш, като публикуваш във фб страница и други социалки.
В една фрийопенсорс система има страшно много опции. Те са заложени за универсализъм. Не е нужно всичко да бъде попълнено, все едно подготвяш перфокарти на Фортран.
гоогле вече не гледа мета ключовите думи.
При две еднакво оптимизирани страници, предимство ще получи тази, в която присъстват всички атрибути на уеб страница.

И, човече, оправи си индекс страницата! Мисля, че ти бях писал, но може и да бъркам.
Индекс страницата е визитката на един онлайн магазин, а не разпъната 18 метрова сергия на битака. Не е нужно да показваш цялото съдържание на магазина. Не бъркай онлайн с офлайн магазин.
Индекс страницата на всеки един сайт е специално място. Как изглежда една библиотека - врата с надпис, зад нея е каталога, а книгите са по рафтовете.
 
Започнах да оптимизирам продуктите, като се водя от добрите примери на конкурентите ( гледам те какви meta description ) са писали.
Аз освен да оптимизирам продути друго SEO не смятам да правя, а да се допитам до професионалисти ( ще си платя на фирма занимаваща се с това )
Не продавам дрехи, играчки, обувки или нещо такова, затова смятам че ще имам доби резултати.

Пример за оптимизиран продукт и неговата категория : http://mladtehnik.com/baterii-i-aku...-olovna-bateriq-za-kantar-4v-4ah-48-48-100-mm

Въпроси които възникнаха по време на работа :

1) he description relevancy to webpage content is 50% - колко % трябва да гоня на страница на продукт ?
2) Зареждането на страници ми е прекалено бавно ( над 5 секунди ) , това САМО от сървара и споделения хостинг ли зависи ?
3) Има ли смисъл да продължавам да вкарвам мета ключови думи - според някой статии които прочетох машините не ги четат ...
4) Тагове на продукти - забелязох че като вкарам определен таг ( дума ) за продукт и използвам търсачката , тя го намира ... въпросът е има ли това някакво значение за машините като гугъл или е за улеснение само на потребителите на сайта ?
 
Пример за оптимизиран продукт и неговата категория :....

Да не те разочаровам, но това е пример за неоптимизиран продукт. За това пак ти казвам - спри да човъркаш, и да се правиш на seo експерт, за да не съжаляваш после! Грешките които си допуснал не са една и две за да се обяснят така лесно (Повече подробности на ЛС). Спомена, че нямаш пари да си позволиш да наемеш фирма да оптимизира сайта - когато събереш пари и решиш да наемеш, се обади на ЛС, до тогава - чети, учи и не пипай сайта си.

Не се научихте значи - експерименти, учене на работещ сайт, на сайт, от който ви зависи бизнеса не се правят! Правиш един блог и на него учиш, ако се провалиш, поне да не съжаляваш.
 
bateriq - А стига, бе!
Ти какво, неграмотно лапе ли си? Не знаеш какво е транскрипция българска кирилица на латиница?
като се водя от добрите примери на конкурентите
Как ги прецени, че са добри? По кои критерии?
url-то е ужасно.
Концепцията е сбъркана: Ако бях технически грамотен, щях да търся батерия 2FM4 (щото това пише на батерията). Ако не бях, щях да търся батерия за кантар. Оловна ще бъде търсено от малко хора. Което не пречи да го има като описание. Дори трябва да го има.
Pb дори елекрохимик като мен, дето това му е част от професията, няма да се сети да го пише в полето за търсене. Защото няма да очаква, че търговеца отсреща ще напише нещо такова.
Вкарай някъде в страницата целия текст, отпечатан върху батерията. За човек с кантар това е част от характеристиката.
От време на време си пиши по някой отзив и си дай рейтинг на артикула. Но от друго IP!
Ето ти един анализ на страницата, преценявай доколко е читава:
текст/HTML - 7%;
title - акумулаторна оловна батерия за кантар 4v 4ah 48х48х100mm
1 стоп дума, 7 думи от 7 ги има в текста, 0 повторени;
description - гелов акумулатор 4 волта 4 амперчаса подходящо за електронни кантари прожектори ниска цена при поръчка онлайн
2 стоп думи, 1 повторена, 4 от 14 в текста;
keywords - акумулатор презареждащ оловен батерия 4v 4ah
0 стоп, 0 повторени, 3 от 6 в текста;
H1:
- Акумулаторна оловна батерия за кантар 4V 4AH 48х48х100mm

H3:
- Описание
H2:
- Напишете отзив;

Общо думи на страницата - 804, стоп думи 109;
Думи по тяхната честота:
кабели - 24 пъти - 3.4043%
лампи 24 3.4043
батерии 17 2.4113
букси 16 2.2695
други 14 1.9858
авто 14 1.9858
0 7 0.9929
акумулатори 7 0.9929
съединители 7 0.9929
ключове 7 0.9929
тип 6 0.8511
бутони 6 0.8511
предпазители 6 0.8511
отвертки 6 0.8511
4 6 0.8511%

Като вземем тенденцията на гошо да класира според текста, то тази страница ще се класира преди всичко по кабели и лампи и донякъде по батерии и букси.
 
Що за тема си избрал?
Имаш 450 реда код преди </head>.
 
  • Like
Реакции: CTAH

Горе