Оптимизация на сайта ми

pirofire.com

New Member
Здравейте,
имам следния проблем преди около месец регистрирах сайта ми в google и явно техния бот беше минал и беше индексирал сайта ми и сайта започна да излиза на първа страница като се напишат 4 от 6-те ключови думи с който исках да излиза. До тук добре но започнах да добавям нови неща и нови страници и сайта започна да се свлича така да се каже , това заради новите неща ли е или не? и ще мине ли бота отново и има ли период през който минава знам , че обикновено е до месец.

Направил съм линкове който да прехвърлят от началната страница към другите страници. Направил съм и карта на сайта.Регистрирал съм го в над 100 търсачки ако не е повече български говоря,нисшата в която се намира сайта ми е не е кой знае колко конкурентно способна има около 10-15 фирми , който се занимават с това нещо, поне в интрернет реално са двойно или тройно повече. Можете ли да ми дадете някакви насоки какво трябва да направя или какво трябва да махна.Нов съм , на някои въпросите може да му се струват смешни. Изчетох всичко тук написано за оптимизацията.
И трябва ли да регистрирам сайта ми наново в google , някъде тук четох , че е хубаво да се пререгистрира от време на време сайта в google.

Това е ако имате въпроси питайте!
 
Последно редактирано:
От: Оптимизация на сайта ми

Наистина е проблем, ако сайта ти се посещава на 20-30 дни само от гугъл. Сигурен ли си, че реално си бил на първи позиции? Гошо има "персонализирано търсене" и е възможно да си се заблудил. Регистрациите в директории е пълна загуба на време ( лично мнение! ) . Използвай социалните мрежи + пингване.
Аз действам така, особенно ако имам повече контент:
статията я субмитвам в дадена социална мрежа > пингвам социалната мрежа ( с линка към новината ), пингвам и статията.
Пусни и 5-10 коментара в блоговете ( ако има такива ) на твоите конкуренти. Направи си и сателитки 2-3 , ако нишата е слаба, изкарай ги напред заедно със сайта :)


едит : сега видях сайта ти ( www.pirofire.com ) . Оптимизиран е лошо ( даже бих казал никак ). Виждам, че ползваш готов html сайт, което е проблем - едно, че се бавиш с добавянето на контент и едит, друго че адресите са ти оптимизирани много лошо : http://www.pirofire.com/__21.html > което би трябвало да е http://pirofire.com/фойерверки/ примерно. Главното, което трябва да направиш е да сложиш един wordpress.
 
От: Оптимизация на сайта ми

Здрасти

Нишата ти е готина и не би трябвало да имаш големи проблеми.

Ето малко съвети от мен:

Оправи си метата:

Оправи си заглавието - според мен нещо само като Пиротехника или Пиратки и т.н.т. (зависи кое ти е най-важно)
Описанието тр да ти е свързан текст, който потенциални клиенти биха прочели. до 150 символа
Ключови думи не ти трябват (мета).


Направи и някоя друга връзка към сайта с анкор ключова дума. Из форума ще намериш как се прави това.

Сайта ти е нов и затова в началото Г му е дал начален старт.

Това разбира се не е всичко.

Успех!
 
От: Оптимизация на сайта ми

Да беше напред , дори на една от думите излизаше на първо място,пингване не ми говори нищо..(нов съм)


Как да си оправя метата , какво ще рече това ?
Да има само една дума заглавието така ли ?
Защо не ми трябват ключови думи всеки пише че са задължителни ?

Дали повечето информация в сайта ще е от полза ?

Какви други съвети бихте ми дали и колко ще струва една оптимизация основна , тъй като както и вие казахте нисшата не е голяма и няма да се изисква много работа или не е така ?
 
От: Оптимизация на сайта ми

Мета ключови думи не се използват.

Заглавието ако е от една дума, търсачките по-лесно го категоризират (лично мое мнение).

Информацията в текстов вариант е най-полезното нещо за един сайт. (ако е уникална)

За мета описанието:
В момента имаш това:
description" content="firework, foerverki, Cakes & Missiles,crackers, fire crackers, Rockets, Roman Candles,Fountains,
Aeroplanes, Spinning and wheels, Sparkles, Bamboo Torches, Torches for Football, Sky lanterns, Smoke
Machines, Daytime fireworks, Carnival, Stage Pyrotechniks, Christmas Lights,
Signal Rockets for Gas Pistols
pyrotehnika, pirotehnika, piratki,rimski sveshti, pirobaterii, pyrobaterii, raketi, gazovi pistoleti
halosni patroni,orajeen magazin, vazdushni pushki">Просто наблъскани ключови думи, а тези на английски пък хич не ти трябват освен ако няма да продаваш в чужбина.
Гугъл това описание ще го използва за снипет в резултатите. Ти като видиш един тон думи наблъскани без смисъл ще кликнеш ли на линка или предпочиташ кратко и ясно описание? напр.: Магазин за пиротехника в гр. Костенец

Нямаш много работа. Сигурен съм, че има колеги, които могат да дадат и цена за услугата.
 
От: Оптимизация на сайта ми

Информацията е на 95% уникална.
Може ли да изглежда описанието така Оръжеен магазин град Костенец,фойерверки,пиратки,римски свещи,пиробатерии или е много ?
Според теб мога ли да изляза напред в търсачките ?
 
От: Оптимизация на сайта ми

До 150 символа си перфектен. Не мисля, че ще има проблем при позиционирането. Трябва само малко време и работа. За съжаление аз не предлагам сео услуги, но със сигурност тук има хора, които могат да помогнат.
 
От: Оптимизация на сайта ми

Дали така е по добре , можеш ли да погледнеш , очаквам още предложения.
 
От: Оптимизация на сайта ми

Всъщност, Гошо повече се интересува от добре изградения контент - заглавия,описания, текст, наблягане на думи и т.н. , също и url адресите ще трябва да се сменят.
 
От: Оптимизация на сайта ми

имам и един друг въпрос , тъй като платформата която използвам , може на всяка страница да слагам различни ключови думи и описание , дали е добре да са различни за всяка страница. някъде тук във форума четох , че е добре за всяка страница ключовите думи да са различни и да съвпадат със тематиката на самата страница. Тоест ако имам страница Пиратки ключовите думи и описанието да са = 1 гръм,3 гръма, 5 гръма и т.н
за пиробатерии да са - 8 изстрела,16 изстрела и т.н

Кой е по добрия вариант ?
 
От: Оптимизация на сайта ми

Платформата меко казано " куца" - Errors found while checking this document as HTML 4.01 Transitional!
Result: 76 Errors, 2 warning(s). Дали ще се различни, то Гошо индексира страници, не индексира сайтове, хубаво е да са подредени, но 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10, а да се категоризират както си му е реда.
 
От: Оптимизация на сайта ми

Няма никакъв проблем кл.думи да са еднакви на всички страници. Не е важно дали са еднакви или различни, важното е дали са релевантни на съдържанието.
 
От: Оптимизация на сайта ми

препоръчайте ми социални мрежи , в който да пусна линкове към сайта ми. Благодаря!
 
От: Оптимизация на сайта ми

Здравейте , не отворих нова тема , за да няма 2 теми на една и съща тематика . Имам едно питане прочетох всичко което е тук за оптимизацията и направих това което е написано.
Сайта излиза по няколко думи на първо второ място в гоогле , но искам да излиза по още две думи , поне на първа страница , какво трябва да се направи и може ли да се направи нещо нишата не е кой знае колко силна , но има конкуренция.Колко ще ми излезе платена реклама в гоогле за да излиза на първо място и мога ли да платя за 4 думи примерно да излиза на първо място или не.

Благодаря на всички!


ЕДИТ: още едно питане защо с мозила при написването на определена кл.дума сайта излиза на 2-ро място , с гоогле хром излиза на 5-то а с експлорера на 3-то примерно , на какво се дължи това.
 
Последно редактирано:

Горе