Осчетоводяване на продажби в Amazon.com

pmetodiev

New Member
Здравейте,

Имам намерение да регистрирам фирма, която да се занимава с продажби на стоки в Амазон. Говорих с няколко счетоводителя, но уви, никой не се е занимавал с такъв тип фирма. Особеното при нас е, че стоките ще се купуват от Китай и ще се продават в САЩ. Няма да минават през България.

Изплащането на приходите от Амазон идва на всеки 2 седмици, като крайния клиент си плаща стоката на Амазон, след което на 2 седмици те изплащат натрупаната сума, като си удържат таксите. В този случай ме интересува дали трябва да се осчетоводява всяка продажба или се осчетоводява всяко плащане на Амазон, тъй като плащанията в месеца са 2, а транзакциите от клиенти ще са около 500, а може би и повече. Също така ме интересува дали трябва да е регистрирана фирмата по ЗДДС и как стои въпроса с ДДС-то при положение, че не купуваме и продаваме стоки на територията на ЕС?

Ще се радвам да ми препоръчате счетоводител, който е запознат с този вид дейност.

Благодаря!
 
Аз не ги вкарвам, вкарвам просто колко съм продал като сума. Естествено вкарваш цялата сума, после вкарваш и какво са ти взели като такси. Като дойде да те проверява някой винаги може да му кажеш какви си ги продал в амазон. Това е за УК-то, за Бг незнам как е! Само да не ти се падне някой задник от данъчното, щот него/нея може да не се вълнува много за какво иде реч. Мен ме проверява един ама за друг бизнес, макар и да не беше супер всичко, човека остана доолен от желанието ми да съм коректен.
Какво си планувал да продавш, че и знаеш че ще има 500+ продажби?
 
Последно редактирано:
Благодаря за отговорите. Това за 500+ продажби е приблизително. Като цяло ако не успея да правя такива продажби на месец, дейността ми ще е безмислена. Иначе с ранка на съответния продукт, лесно може да се изчисли колко ще се продава на месец.
 
Има не малко, ама не ги помня. Wizard bar използвам, малко е бавен актуализира даните един път на 24 часа по мои наблюдения.
 
Последно редактирано:
Аз ползвам junglescout от доста време и съм много доволен. Числата се доближават много до реалните.

Иначе за счетоводството на фирмата, някой използва ли Veda accounting? Насочил съм се към тях за сега.
 
Поразгледайте и:

http://www.unicornsmasher.com/ (addon)
https://www.azgizmo.com/
https://sellics.com/
https://amzscout.net/ (Lite / Pro)
https://www.assortify.com/
FBA Calc

За Германия (и не само) се препоръчват:

https://amachete.co/ (25% off code: PLJGIL25), по-добър бил от JS, засичал съм препоръки за него из групите при търсене на алтернативи.
https://amzprofi.com/
Шерифа пак години напред, уникален си!
П.П. За тези който търсят начини да правят пари, а сте много и незнаете как, следете постове на шерифа струват милиони!
 
Аз ползвам junglescout от доста време и съм много доволен. Числата се доближават много до реалните.
Имам приятели, който използват други програмнки и честно понякога се разминават нещата. Ако на моята показва 200 сейлса на тяхата е 400,незнам защо се получава така. НО важното че са над 100 продажби, нали?
 

Горе