Отнеха лиценза на Лукойл

От: Отнеха лиценза на Лукойл

Разбира се че има разлика, но когато се биеш в гърдите че закона е над всичко и че въпросът е принципен вече ставаш за смях и олекваш.

А относно това колко зелено е станало Банско благодарение на концесионера си прочети в долната статия и като казваш че концесията е от предишните не забравяй че "принципният" по това време не е играл Кан-Кан на Бродуей, а беше главен секретар на МВР.

650 дка вековни гори изсечени от „Юлен” АД?
 
От: Отнеха лиценза на Лукойл

Абе не ми се влиза в спорове, съгласен съм че трябва всичко се спазва. Не може и на теб ти се угоди. Ако не бяха взели мерки щеше да кажеш гледай корупция и т.н. а като почнаха да действат виж останалите проекти.

И пак ги бъркаш, в Банско ще се ревизира закона, а при Лукойл се прилага - две коренно различни неща. Недей да забравяш, че ако има интерс държавата може да ревизира и променя закони, само дето в случая с Банско има не законо нарушение, а несъотвествие с договора, а и едните твърдят, че всико е ок, а другите не :), при Лукойл няма такива неща. Едно е да си направил всичко и да си "презастроял" в интерс на разрастването и да подпомгаш имиджа, и в твои и в интерес на страната, нормално е да се правят такива промени това да не е само в БГ в цял свят е.

Прилагането на закона на Лукойл засяга цялата нация, защото те са в наш ущърб, и съвсем друго, Банско - няколко броя природозащитници, подкрепение от опозицонна партия да реват срещу концесията. Я иди и питай бизнеса в Банско и хората, които бачкат там дали им пука, и питай всеки шофьор дали му пука или не кво прави Лукойл, стил ала комунизъм от 00:00 еди си какво ще стане, баси и плановото и винаги е нагоре :D

Друго е сам да искаш да промениш закона и 15 месеца да не си мръднал, оно, като всички останли 70 фирми са го направили и ти щото си мислиш че си голям и ще прибягваш до комунистически методики за извиане на ръце на правителството е тука няма как да стане. Ако бяха направили 80 процента, биха им дали отсрочка ама......

Това и ти казвам не бъркай едното с другото - недействащо крадливо анти-дръжавно, и действащо генериращо милиони про държавно и про нацията. Разбира се че закона се тълкува различно,
Недей забравя, че се почва от някъде, а какво по-добре от най-големите, все пак мизериите от предишните правитлества трудно се чистят, налЕ?

П.С. Любмите, на някой хора в тзи форум руснаици, крадът държавата, а в Банско консиционерите генерират доходи за мииони, с кой ще се захвани първо държавата?

П.С. 2 Тази статия с ? накрая не я бръсни за слива изобщо. Докато не се направи независима работна група и не се видят има ли щети, в какъв размер са и т.н., и няма ли щети - всичко е безпредметно и не бих се захванал да коментирам. Нещо което не се базира на ясни и обективни факти, не го коментирам.
 
Последно редактирано:
Re: От: Отнеха лиценза на Лукойл

Разбира се че има разлика, но когато се биеш в гърдите че закона е над всичко и че въпросът е принципен вече ставаш за смях и олекваш.

А относно това колко зелено е станало Банско благодарение на концесионера си прочети в долната статия и като казваш че концесията е от предишните не забравяй че "принципният" по това време не е играл Кан-Кан на Бродуей, а беше главен секретар на МВР.

650 дка вековни гори изсечени от „Юлен” АД?


нито съм му фен на цеко минев нито на юлен ама съм, за да си имаме представа колко са 650 декара... 1 декър = 1000 кв метра = 1км по един метър или

това е парче земя дълго 1 километър и широко 650 метра ако ги натиснат могат без проблеми да залесят и 5 пъти по толкова някъде на страни... няма да е вековна но с времето ще компенсира петкратно или 10 кратно... мисля че се преиграва в случая
 
От: Отнеха лиценза на Лукойл

Проверката в Нефтохима не само че трябваше да бъде направена а е закъсняла и е много жалко че никога няма да излязат наяве истинските резултати от нея.
Но в случая ставаше въпрос че Премиерът на Републиката парадира за принципи и за закони. Самият той даже не се усеща колко се е самозабравил, защото вече е убеден че законите и принципите са такива каквито той каже.

Случая с Мишо Бирата е идеален пример за спазването на принципите и законите - както се беше изразил - Аз като съм му обещал да не го закачаме ..... и човека си държи на думата. Все пак става въпрос за доброто на една четвърт от българският народ, ако бяха затворили Леденика щеше да се разсъхне цялата северозападнала България
 
От: Отнеха лиценза на Лукойл

Май май всяка тема тук завършва с псувни, обиди и висок тон...жалко. По темата: Лукойл са големи, и не че не са важни, но явно са си мислили, че са прекалено важни и няма да ги закачат. А ги закачат не заради държавата, закона или народа, а защото идват избори. Мое мнение.
 
ти не знаеш закона на Годуин задължителен е за форумните модератори
http://bg.wikipedia.org/wiki/Закон_на_Годуин
„Колкото по-дълга става една онлайн дискусия, толкова по-близка до 1 става вероятността в нея да се появи сравнение, свързано с нацистите или Хитлер“.
 
От: Отнеха лиценза на Лукойл

Тая явно е станала достатъчно дълга защото бях на един пост разстояние :)
 
От: Отнеха лиценза на Лукойл

Ехе, стига бе как навързахтее Хитлер с Лукойл :D

Не бе виж Манта, фанатично спазване на законите както казваш ти, да тогава няма тънга мънга. Но всичко това е и издребняване. Както бе писал - Заради бълхата, давай да изгорим юргана, и трябва се намери, компромисен вариант, е и в случая с Банско е нещо такова.

Но нали сме демократичен строй - едните са имали 15 месеца за да влезнат в законовите рамки, който те са поставили, и накрая нищо. Над 70 останли компания за данъчни складове за гориво са го направили, на другите 4 са им ги отнели и на Лукойл като 5тия. Пак се повтарям Лукойл е деструктивен за страната, нормално е да го отсфирят е яко и ПР си направиха, ама това е друга бира.

А Банско, какво става - наливат сериозно в инфраструктура, милиони инвестици, които са достъчно рентбаилни и гаранитират добра възвращаемост - а от там доходи за местното население, приходи за местана власт и пълнене на хазната + една сериозна реклама на страната ни, която не бърка от бюджета на забравих коя агенция, която се ззанимаваше с рекламата на страната ни. А и става въпрос за .65 кв2 км. разбира се ако всичко е точно, моментално ще се залесеи друго място. А това че държавата иска да узакони, не значи че ще го направи, а и до колкото съм запознат концесионерите са нямали срок като Лукойл. Освен това силно се съмнявам дали тези данни са точни - кмета казва всичко е ок искаме официлано извинение от нона караджова, тя пък има сведения от неправителсвени организации, които взели някви документи и после сферявали с гоогле мапс, абе леко става агенция ЕЖК.
Дори и да е така, да е права Нона - ще ги затоворят, милионите инвестирани остават в забвение - заетостта спада, приходите спадат, имиджа спада и после социални проблеми, които в такива планински градове трудно се решават. Представи си, ако наистина ги спрат - хиляди ще излязат на протест в защита на Банско и бизнеса. А колко ще скочат да протестират, за запзване на Лукойл - някой силни мазохисти, които обичат да плащат огормни суми пари, но с удоволстве ги плащат, щото са червени комунуиди :D

Няма кво се гори юргана. Ще узаконят горите, промени закона, в последствие ще има по строг контрол, на концесионерите - учим се от грешките. Щом е в интерс 7.5 милиона души закона се спазва до последната точка. А в Банско 0.65 кв2 км гора ще бъде залесена и ще бъдат глобени. Я си представи един пожар избухне лятото и се изпепели кво става тогава?! Просто в случая с Банско има много променливи и още не се знае нищо. Да закона не е еднакъв, но когато е в интерес на благото на нацията.
 
От: Отнеха лиценза на Лукойл

Не чух нищо за бирата но както и да е :)
За пореден път заораваш в грешна посока - аз въобще не съм фен на робуването на закони, защото по тази логика още щеше да има роби, няма идеални закони и за това те редовно се променят или направо сменят.
Не случайно на правителството му е делегирана законодателна инициатива точно заради такива случай - като вижда че има контрабанда и държавата губи средства да въведе закон който да ограничи до минимум това явление. Когато някой е направил големи инвестиции и носи приходи да си затвори едното оче и да промени закона. Отделен въпрос е че опиянени от величието си вършат щуротии като с касовите апарати.

Но не това е най важното - това на което исках да ви обърна внимание е начина на мислене на Министър Председателя на Република България - Парадиране за Законност - но не на върховенството на Закона, а закона на неговата дума. Учудващо е колко много хора в БГ с удоволствие биха си сложили хомота на диктатурата.
 
От: Отнеха лиценза на Лукойл

Бе некой хора уж не били от БСП, уж били за държавата, ама в същото време опонират на всичко добро, което се прави за нея.

КОИ ЛИ СА ТИЯ ХОРА, питам аз !

Какво сега, много ли е лошо, че взеха лиценза на Лукойл и ги карат да плащат данъци?
Ми за последните 2 години са източили стотици милиони (че ако не и повече), щото уж работели на загуба. Че и си правят каквото си искат с цените на пук на целия народ.

Това само някой много изпушил и изфирясал бесепар може да говори на въпреки тука.
 
От: Отнеха лиценза на Лукойл

Кое за бирата.

Що да заоравям, мисля че сега точно ти си тръгнал да издрбняваш и в грешната посока. Явно твоите избраници, не са постатрали да направят нещо и сега така говориш. Аз ти говоря за интерс на една нация, ти ми говориш за върховенство на закона. Е щом интерса на нацията намира подкрепа в закона, значи има върховенство, какво повече да искаш. И като си съгласен за делегирането, тогава защо даваш пример с Банско.

А за хомота - щом закона на думите на премиера са в полза на народа, кво по-хубаво може да очакваме, така че пак е безпредметен дововода ти. Ако не беше направил тази стъпка, сто % бих сигурен, че ще напишеш нова тема - Боко свали гащите за Лукойл или нямаше?

Не мога да разбера, щом се случи нещо занчимо за нацията, все се намира някой, които не му харесва нещо и ще каже нещо, което няма нищо общо с темата.
 
От: Отнеха лиценза на Лукойл

Не мога да разбера, щом се случи нещо занчимо за нацията, все се намира някой, които не му харесва нещо и ще каже нещо, което няма нищо общо с темата.

Щото колкото повече се случва добро на държавата, толкова повече БСП се прощава с властта :) Хората малко по малко проглеждат и спират да гласуват за тях.

А БСП прости ли се с властта, на мнооооого хора ще им увиснат далаверите. То това значи октопод - разпростиране на далавераджийството надолу по веригата и до най-дребните граждани.

Та затова е цялата олелия:)
 
От: Отнеха лиценза на Лукойл

Предполагам че ме визираш мене - но явно пак не си си взимал хапчетата.
Първо къде видя да пиша че е лошо че са отнели лиценза на Лукой
Второ - Цитирам
Ми за последните 2 години са източили стотици милиони (че ако не и повече), щото уж работели на загуба.
Прави разлика между източване и криене на данъци
Трето - Последните 2 годи Свети Космос ли беше на власт

Или ако трябва да те перифразирам само изпушил гербер може да е толкова заслепен от величието на вожда - точно такива като теб визирах в последното си изречение от предишният ми пост
Учудващо е колко много хора в БГ с удоволствие биха си сложили хомота на диктатурата.
 
От: Отнеха лиценза на Лукойл

Предполагам че ме визираш мене - но явно пак не си си взимал хапчетата.
Визирах изпушилите бесепари. Ти не веднъж си казвал, че не си бесепар.
Пък и си разумен човек, убеден съм че знаеш, че най-доброто, което може да направиш на другите избори е да гласуваш за ГЕРБ :)

Първо къде видя да пиша че е лошо че са отнели лиценза на Лукой
В прав текст незнам да си го казвал, но от няколко дена така завоалирано опонираш. То па ние тука да не пасем трева все пак :)


Второ - Цитирам Прави разлика между източване и криене на данъци
Мислим, че е очевидно какво имах предвид - най-големия данъкоплатец не си плаща данъците. Щото си мисли, че и да му вземат лиценза, простия матрял ще убие правителството с камъни. И ще му ги опростят.

Трето - Последните 2 годи Свети Космос ли беше на власт
От една година им тече предупреждението, така че тайминга си е баш на място.
 
От: Отнеха лиценза на Лукойл

А за хомота - щом закона на думите на премиера са в полза на народа, кво по-хубаво може да очакваме, така че пак е безпредметен дововода ти.

Много има да страда тази държава щом и младите мислят така
Не случайно преди повече от 400г Сервантес е написал - Свободата Санчо ....
Тука вече почти съм на един клик от закона на Годуин :)

Ако не беше направил тази стъпка, сто % бих сигурен, че ще напишеш нова тема - Боко свали гащите за Лукойл или нямаше?

Има време и това да го напиша защото сагата все още тепърва започва, когато аз го напиша ми е чудно ти какво ще кажеш тогава
 
От: Отнеха лиценза на Лукойл

Агейнст заради добрия ти тон в последният пост ще ти го кажа директно за да спиш спокойно
Не съм бил член и не съм фен на БСП и лично аз отчитам като правилна стъпка отнемането на лиценза на Лукойл. Това което мен ме притеснява е че зад отнемането на лиценз стоят интереси малко по различни от националните и че накрая пак ние ще платим сметката.
 
От: Отнеха лиценза на Лукойл

Е добре е че не си го написал. Иначе би направил добро дело - промитите мозъци на някой хора( не визирам теб) щяха да умрат от кеф, как за нищо не става правителстовто. А после като действа првителството плюят :D

Аз лично бих се чувствал, зле от това нещо щото щях да видя за сетене път че тука никой не ни управялва, а само ни краде и ни го слага. Щях да си помисля, че настоящите са повлияни от практиката на БСП, шях да съжалявам доста, защото съм БЪЛГАРИН И ТОВА Е АНТИ–БЪЛГРАСКО, ти май-това не виждаш винаги ще заствам зад националните интерси и радост(малко пъти правителството засвидетелства, че има воля за промяна, та и нацията го вижда и одобрява, порадавай се поне за 1-2 мин).

Ква свобода кви пет лева, ти нали си отрансал в диктатура, какъв хабер си имал в детството кво е свобода?!
Чакай, че умрях се смея и ми кажи дали съм го разбрал. Ако управниците, мислят еднакво с народа и действа за народа - целия народ ще старада :D :D :D :D :D :D

Това, че сега се павира пътя - някой друг да вземе Лукойл лошо няма, стига да е про народа. Виждам, че тука така Правителството не би скочило, ако няма гръб - гръба е от западен ЕС и УСА - дано е за по-добре.

П.С. Браво, че не си член и не си бил залюбил вижданията им. Просто трябваше да драснеш един ред, че с отнемането на лиценза, ще се отвори път за някой друг. И тука бих те пдокрепил. А не да говориш срещу някой виждания за закони. Визирах теб за значимостта на нацията, защото първият ти коментар ич не беше по темата и не беше споменал, че приветстваш отменато на лиценза, както това го написа в последния си пост.
 
Последно редактирано:
От: Отнеха лиценза на Лукойл

Това което мен ме притеснява е че зад отнемането на лиценз стоят интереси малко по различни от националните и че накрая пак ние ще платим сметката.

Не бой се, седи гледай шоуто :)

Аз ви разправям още от едно време, че бат ви Бойко е такъв тип работохолик, на който цел номер едно му е народа да го понесе на ръце. Е така да стане като Ататюрк за резаците.
Ще видите че ще го набие на всичките си спонсори и другари - само и само да стане това. Па и няма какво да губи.

Аз за това му целувам портрета всяка вечер преди лягане - щото е това е най-изгодната мотивация за държавата. Повечето други политици са много далече от тия филми и съвсем други неща ги движат.

А който не верва, може да сложим на бас по една стотарка в пейпал :) Златев ще гризне дръвцето много яко :)
 
Последно редактирано:
От: Отнеха лиценза на Лукойл

Тук си доста прав - Толкова е самовлюбен и тщеславен че наистина от такава гледна точка е много силно мотивиран.
За съжаление когато го попитаха за кумирите му той на посочи Ататюрк а посочи Хитлер, Сталин и Мао

А колкото до Златев, ако това не е фарс той вероятно вече се е опекъл. Това едва ли ще учуди някой защото в желанието си да постигне това което казваш ББ много лесно забравя доскорошните си приятелчета. Пример за това е една история която ми разказаха и звучи доста достоверно. Вечерта преди да обяви че оттегля подкрепата си Румяна Желева като БГ предложение за комисар тя е била на гости в тях и той я е уверил че стои твърдо зад нея и на сутринта от пресата научава че и е бил дузпата и повече и не се е срещал с нея.

ПП
Неизбежно стигнахме и до Хитлер :)
 
От: Отнеха лиценза на Лукойл

Манта нали знаеш - Политката е курвенска работа.

Вече си дойдохме на Хитлер :D :D :D :D :D
 

Горе