Относно Конкуренцията :)

Имам колебания относно нещо намерих низша която има голям потенциал. Повечето ключови думи имат доста добри търсения като бройка месечно с конкуренция между 200 000 и 6 000 000 сайта отговарящи на тези ключови думи.
Въпросът ми е 6 000 000 конкурентни сайта много ли са ??? Знам, че е субективен въпроса за един може да са много за друг малко. Досега съм се хвърлял винаги на ключови думи с да ре4ем 200 - 300 хиляди конкурента и съм заемал челни места.
Става въпрос за google.com и принципно ако видите ключови думи с подобен потенциал бихте ли се хвърлили в играта да се борите срещу 6 млн конкурента.
И при добра оптимизация могат ли да се получат красиви неща ??? :D
 
От: Относно Конкуренцията :)

Не са много въобще, 67 милиона конкуренция и имаме сайт ранк 1 с един човек от предприемач, ся се сетих и за един друг - 56 милиона и страница 1. не е трудно, гледай да вземеш exact match домейн...
 
От: Относно Конкуренцията :)

Да интересното е, че при въпросните ключови думи сайтовете които излизат на първо мясно са разни артикъл директорий, а не реално продуктово позиционирани сайтове. :)
 
Погледни топ 10 и ще разбереш, колко е трудно. Като цяло може с 50 милиона резултата да се излезе на първо место много по-лесно от колкото с 20 000 примерно...
 

Горе