Относно бюджет за google реклама за стартиращ онлайн магазин

Здравейте и ЧНГ на всички!

Предстои ни откриване на нов онлайн магазин за градинска и горска техника. (Имаме дългогодишен физически магазин)
Имам що годе някакви познания в създаването и управлението на рекламни кампании във Facebook. Това ще бъде и единият от каналите за промотиране на сайта.

Другият обаче, а именно google ad ми е малко тъмна Индия.
Наясно съм, че без него няма как да се получат нещата и поради тази причина бих искал да ви попитам какви според вас трябва да бъдат първоначално отделените средства за старт там.

Говорим за някаква що годе адекватна рекламна кампания. Средства няма да се пестят, но какъв би бил ориентировъчния бюджет?

Също така, ако приемем, че рекламите във Фейсбук и гоогле са добри необходимо ли е да се налива и в СЕО?
 
Здравей и за много години.

Единственият начин да придобиеш представа, с какъв бюджет може да се направи нещо е реално да се създаде една кампания, да се види коя кл. дума за каква позиция каква цена е в началото, какви бидове ще е нужно да залагаш, като така ще придобиеш представа и за дневен и за месечен бюджет. Това разбира се зависи доста и от конкуренцията ти, и каква конверсия ще имат кампаниите ти. Има доста специалисти, които могат да ударят едно рамо с нейната настройка, но настройването и е само в началото, после следват управлението им, и най-вече - оптимизирането им.

За точен бюджет може да се говори след като се направят всички тези проверки. Но реално възможно е от 100 лв. на месец, и по-малко, до 1000 и повече. Вече зависи и в последствие какви още искаш да включиш и до колко хора искаш да стигнеш. Трудно е да се даде някаква информация, освен ако не си в нишата, правиш кампании за този тип продукти.

Винаги е нужно да правиш SEO, дори докато се движат другите две направления, които спомена. Това се случва технически малко по-бавно, но за сметка на това при правилна и постоянна работа се отплаща много добре.

Аз преди всичко бих направил нещо, което е задължително - да изчистиш всякакви проблеми по-сайта, да му направиш правилно UX, да поработиш върху правилното отваряне на всякакви устройства, и не на последно място - да изчистих максимално конверсията на всяка една продуктова страница. Много ми тъпо да видя магазини, или други бизнеси, набиращи хиляди левове в платените реклами на Google, а в същото време не могат да затворят една продажба на 50-100 таргетирани потребителя, изливащи се всеки ден на страницата им.

Ако имаш нужда от нещо, пиши, ще се опитаме да помогнем с какво може. Успехи от нас.
 
Преди са правите каквато и да е рекламна кампания трябва да сте убедени, че онлайн магазина ви се държи добре на мобилни утройства, има добра UX, чекаут, количка и добра скорост на зареждане на мобайл.

Успех!
 
Преди са правите каквато и да е рекламна кампания трябва да сте убедени, че онлайн магазина ви се държи добре на мобилни утройства, има добра UX, чекаут, количка и добра скорост на зареждане на мобайл.

Успех!
Аз лично му препоръчвам да се консултира с някой, после той му я настрои и след това да поеме юздите, като разбира се отделя време да се чува и с човека. В един момент ще стане добър и ще може да се отдели от него. Но това перо не е "между другото". Ако ще го правиш, ще си блокнеш много други неща.
 

Горе