Относно покупка на злато от Турция

HariTopalov17

New Member
Здравейте,

Предполагам, че тук повечето хора са доста по-запознати от мен в сферата на инвестициите.

Дочух от приятел, че било изгодно да се купува злато от Турция в момента срещу турска лира и да се продава тук в България срещу лев. Причината: ниската цена на турската лира.

Не намирам логиката обаче. Ако беше така, защо всички милионери не са изкупили златото там в лира и не са го продали в друга валута досега?

Предполагам, цената на златото в лири ще струва просто доста повече лири, за да бъде равна на сегашната в долари, когато се обърнат лирите?

Извинявам се за невежия коментар, надявам се ме разбрахте.0

Може ли някой да потвърди горенаписаното с някакъв аргумент :)

Поздрави!
 
турското злато е 9 карата главно и не се харесва в БГ. Ако намериш 14-18к злато то разликата в цената ще бъде цена на изработката.
От Турция ги гледам сега главно ,гориво, перилни и мебели се внася яко
 
Инвестицията в благородни метали според мен винаги има положителен ефект.

И аз виждам, че във Фейса се предлагат всякакви продукти внос от Турция, но като цяло ме интересуват само кабели, осветление и ел. материали. Ако има такъв вносител, нека пише на ЛС.

Благодаря предварително!
 
Съгласен съм с @magnit. Имам роднини, които доста набиват в злато, монети (някакви лимитирани и колекционерски емисии). Но като човек, който е голям любител на космоса, ако скоро Мъск успее да напредне, тези метали, скъпоценни камъни и прочие доста ще се разводни. На няколко стотин светлинни години има морета от диаманти, планини от злато и платина. Не, че ще позволят в този регулиран пазар някой ден, но е неизбежно. Сигурно след много време. Малко фантазии говоря, но е факт, който скоро ще стане ясно.
 

Горе