Отчитане на gift карти

liniki

New Member
Здравейте,
Имам въпрос. Имам сайт за подаръци и цветя, и често клиентите искат да изпратят ваучери, гифт карти, подаръчни карти или дори пари в брой на близките си, заедно с подаръците. Счетоводителката ми не знае какво да направи с тези разходи, затова питам тук.
Ще Ви дам примери.
  1. Клиентът иска подаръчна карта за 100 лева. Поръчвам от известен сайт. Те ми изпращат фактура за 7 лева услуги и разписка за 100те лева. На мен обаче тези 107 лева ми идват като приход в банковата сметка.
  2. Клиентът иска ваучер от Лидл например и ми изпраща парите по банков път, но Лидл не издават фактури за ваучери, само бележка.
  3. Клиентът иска да изпрати 50 лева на баба си заедно с подаръка по Еконт. Получавам парите по банков път, изпращам като запис към пакета, но не знам как да отчета.
  4. Клиентът иска ваучер за масаж например, който да изпрати като подарък за сватба. От сайта за групови продажби ми дават разписка, но ми казват да взема фактура от масажистката, ако искам такава. Аз не съм тази, която ходи на масажа, а и не мога да искам от хората да вземат фактура.
Има ли някакъв начин да се отчете това и как?
Благодаря!
 

Горе