От: Мейл от Fcolor

MsGeR

New Member
Още едно писмо този път от FColor.Bg
FColor.bg става "Зелена" хостинг компания

Уважаеми клиенти на FColor.bg. В края на месец септември (27 - 28 септември) отваряме нов хостинг център. Той се намира в центъра за съхранение на данни на Interoute (Interoute.com) в София. Interoute е един от най-големите собственици на интернет мрежи и центрове за пренос и съхранение на данни в Европа и има комуникационни центрове в 93 точки в 22 страни в Европа. Въпреки, че в FColor.bg сме доволни от мрежата на Евронет и услугите, които компанията предоставя на българския пазар, взехме решение за преместване на хостинг центъра си в центъра за данни на Interoute.

Аргументите ни са свързани с това да използваме не просто надеждна мрежа, но и да инвестираме в съоръжения, които отговарят на съвременните изисквания за висок клас център за съхранение на данни.

С цел да намалим времето, в което уеб сайтовете ви няма да са видим, ще направим преместването постепенно, в часове, в които има най-малък Интернет трафик. Очакваме, че цялата процедура ще отнеме не повече от 2 часа. Макисумум толкова ще бъде и спирането на услугата. Настоящите ни уеб сървъри ще бъдат преместени в новия ни център за данни, а в последствие ще прехвърлим уеб сайтовете ви на блейд платформата, която сме разположили.

Имаме удоволствието да ви съобщим, че в новия си център за данни ще разположим уникална за българските условия хостинг технология базирана на SuperBlade
® блейд хардуерна платформа на Supermicro, която съдържа 80 процесорни ядра.

Blade Server платформата, която разполагаме и софтуерните решения, които използваме за нея ни дават възможност да кажем съвсем ясно, че услугите, които ще получавате от FColor.bg от тук нататък са многократно по-добри не само спрямо останалите на българския пазар, но и спрямо огромната част от хостинг доставчиците в цял свят. Блейд технологията, която разполагаме не е резултат от стандартно решение, което може да бъде закупено от всеки. Тя е резултат от дългогодишен труд, изследвания на уеб хостинг технологиите.

FColor съчетава хардуерните предимства на SuperBlade
® с уникалните софтуерни технологии за производство на уеб хостинг услуги, които притежава. С тях не просто ви гарантираме уеб хостинг услуга без прекъсване, но и ставаме първата "Зелена хостинг компания". Това означава, че ще имаме по-ниска консумация на електричество и ще излъчваме по-малко вредни за околната среда емисии.

Какво означава всичко това за вас?

1. На първо място връзката до уеб сайтовете ви ще бъде чувствително по-бърза и по този начин потребителите ви ще бъдат по-доволни.

2. На второ място, но не по-важност, ви осигуряваме реална технически обезпечена хостинг услуга без прекъсване (99.9% uptime).

3. Получавате услуги с висока степен на адаптация, при които можем да пригаждаме най-различни решения специално за вашия бизнес.

4. Имате по-добро вътрешно разпределение на ресурсите, които използват уеб сайтовете ви и по-ниска степен на зависимост от уеб сайтове на другите ни клиенти, каквато по принцип съществува с класа "Shared Hosting".

5. Уеб сайтовете ви са поддържани от мощни сървъри с 20 броя Quad-Core Xeon процесори и се съхраняват на бързи и сигурни твърди дискове.

6. Пазите околната среда

За много хора това може би не звучи важно, но FColor е компания, която се интересува от това, в каква околна среда живеем и затова работим за подобряването й. С новата хостинг тихнология нашият принос към околната среда е до 93% по-ниска консумация на електроенергия и производство на "зелени хостинг услуги". С блейд платформата намаляваме количеството на емисиите на вредния за околната среда въглероден диоксид (carbon dioxide emissions) с около 5.5 метрични тона. Това е еквивалентът на 1.7 декара гора. Грижата за запазването й ни прави отговорна уеб хостинг компания.

Ако имате въпроси относно преместването или новата блейд технология, моля свържете се с нас на познатите ви телефони 02 489 10 70 или 0898 699 700 или чрез системата ни за техническа поддръжка.
 

Горе