От Форум към уеб сайт

xplod

New Member
Здравейте, първо искам да ви поздравя за хубавият сайт чета го отдавна и много ми допада, помогна ми доста да навляза в материята, поне на начално ниво надявам се след време и на доста по-високо. Изникнаха ми няколко идеи за собствен сайт за, който ще трябва да взема съдържанието от различни форуми горе долу целите теми с снимки и почти всичко. Въпросът ми е според вас трябва ли да искам разрешение от автора на темата или от собственика на форума, или просто мога да посоча линк към оригиналното съдържание ?
Поздрави!
 
От Форум към уеб сайт - прехвърляне на съдържание

Здравей и добре дошъл тук. :) Виждам, че си от година с нас, но сега сефте пишеш. ;) Няма лошо, продължавай все така смело. :)

Малко кофти идея да вземеш нещо от други сайтове, без значение дали са форуми. Не е коректно, а и няма да получиш много позитивно отношение и от Google. Ще го водиш за дублирано съдържание, а и тук таме може и някой репорт да отнесеш покрай това "взимане". Виж преразказване с твои думи ще свърши добра работа. ;)

Ако все пак държиш на това да взимаш съдържание 1:1 от там, задължително пишат собственика на форума, а цитирането на източника е задължително, най-малко заради уважението от друга на другите. Но според мен това няма да основа на силен и авторитетен проект. По-добре помисли върху идеята за преразказ или създаване на подобно, по-добро такова. ;)
 
От: От Форум към уеб сайт

Благодаря за отговора, така едната ми идея отпада почти напълно поради нейното естество. Ще се помъча да я нагодя все пак според ситуацията, може и да излезе нещо . :)
 
Re: От: От Форум към уеб сайт

Благодаря за отговора, така едната ми идея отпада почти напълно поради нейното естество. Ще се помъча да я нагодя все пак според ситуацията, може и да излезе нещо . :)

Не осъществи идеята, но пробвай по някакъв по-добър начин. Другият ще ти срине много идеята, ако е добра. ;)
 

Горе