От дропшипинг към собствен бранд

Middle East

New Member
Обмислям следната идея. Искам да развия собствен бранд в областта на дрехи и бельо. Таргетирам конкретна ниша от дами и господа. За да тествам идеята, мисля първо да опитам с дропшипинг и ако очакванията ми се потвърдят, да заложа вече на конкретни продукти, разработени за мен. Дропшипинга ще е само в бг. Струва ли ви се подобна идея приложима? Какви са недостатъците? Според вас има ли трудности магазин, който работи на дропшипинг после да се превърне в онлайн + дропшипинг?
 
Според мен ще си струва, но не чак толкова. Защо, защото Българския пазар е малък. Ако може да правиш нещо конкурентно на световно нито, спокойно може да предложиш продуктите си. Като начало може да почнеш за Европа. Според мен онлайн и магазина трябва да вървят успоредно. Дори бих заложил повече на онлайна. Може да стигнете до много повече хора.
 
Идеята е добра!
Въпрос на сметки.

При дропшипинга все пак доставчика поема част от рабоата, която иначе ще е вършиш ти или ще наемеш персонал - разходи. Освен това за собствен бранд ти трябва бюджет за реклами и хиляда други неща които струват пари и време. Има ли смисъл? Сметни добре!

Защо само в БГ?
 
Да, и аз ще си задам въпроса - Защо БГ? Ако е хуабво и качествено, не се ограничавай само до БГ, да тръгни от тук, но не спирай само с това. ;)
 

Горе