От къде да намеря такъв човек?

imaginary

Banned
Здравейте.
Замислил съм една онлайн игра, и търся човек, който да я е дооправи от страна на идея. Какво да имам, какво да прави, да дава и тн, да я балансира, и тн.
Той няма да пише кодове, прави дизайни и тн. :D
В по-големите игри, прочетох, че това го правят сценеристите им. Е, аз не намерих такива хора. :D
Ако някой тук смята, че би се справил - да ми пише ЛС.
Заплащането е доста високо. :roll:
 
От: От къде да намеря такъв човек?

Какъв точно тип е играта? Ако е стратегия пиши, мога да помогна и с бета тестери.
 
От: От къде да намеря такъв човек?

Ами по принцип имам богато въображения, имам и малко идеи. Ако искаш драсни едно лично съобщение. :)
 
От: От: От къде да намеря такъв човек?

Ами по принцип имам богато въображения, имам и малко идеи. Ако искаш драсни едно лично съобщение. :)

Чакай сега малко, ти имаш ли концепция за игра ?? Или си човек с познания и можеш да направиш играта но търсиш концепция ?
Питам понеже имам концепция, и то над 90% готова.
 
От: От къде да намеря такъв човек?

Опс... дадох негативна репутация на imaginary, а всъщност обърках човека от една друга тема. Ако може някой с повече power да му удари една положителна. Благодаря
 
От: От къде да намеря такъв човек?

Получих доста съобщения, а само две, написани като хор'та.
Имам изградена идея, като цяло, но трябва да се доизмислят още модули.
Вашата работа като цяло е да измисляте модулите, но трябва и да се балансират.
То даже, да ги балансирате, е по-важното. :D
Като цяло работата е за дълъг период от време.
Утре, тоест днес, но през деня, ще пиша на хората, които са ми интересни.
 
Re: От: От къде да намеря такъв човек?

Колега имаш няколко фундаментални грешки. Ще ти преразкажа как на мен ми изглежда обявата ти, а ти ако искаш направи корекции по нея.

"Здравейте! Имам брилянтна идея за невероятна игра. Проблема е, че успях да измисля 50% от нея, а за това ми трябва някой бунак който ще измисли останалите 50%. Естествено има награда, ама наградата си я знам само аз."

Не се обиждай, ама идеята е една от най-скъпите стоки, а ти не си обявил дори какво предлагаш срещу това. Как очакваш да имаш сериозни предложения? Изненадан съм, че дори са се намерили двама човека да ти пишат сериозни съобщения при все липсата на каквато и да е било информация.

Моя съвет е да спазваш някакъв вид типаж за такава обява и да дадеш повечко информация, като какъв жанр е самата игра, как самите играчи ще докарват приходи на собственика (да това е важно, защото ако се знае, ще може да се мисли върху идея която ще ти докара приходи, а не да се стреля на тъмно). Има още доста неща които може да упоменеш, за които предполагам вече си се сетил де, но все пак. Не малка част от хората тук си ценят времето, а за да седнеш да пишеш едно сериозно бизнес предложение, то определено трябва да знаеш какво имаш насреща. В твоята оферта има мъгла около идеята ти и мъгла около печалбата на "идейната" персона.

Но хард филингс, джъст 2 центс ин дъ къп ъф биър.
Забравих - наздраве :)

Като цяло, добавка, спри да ползваш това като цяло, че го повтори поне 5 пъти в 6 изречения, като цяло :Д

Опс... дадох негативна репутация на imaginary, а всъщност обърках човека от една друга тема. Ако може някой с повече power да му удари една положителна. Благодаря

Заличих те :)
 
От: От къде да намеря такъв човек?

На мен ми стана интересно какво всъщност се търси? Трябва ти икономически модел на играта (покакъв начин ще се печели от сайта и за какво ще се борят играчите - цели, точки, междинни победи, награди и т.н.) или се търси разширяване на сюжетната линия? Това, дето казваш, че си готов на 90% какво ще рече - със скрипта, дизайна, модела, сюжета ....
 
От: От къде да намеря такъв човек?

Е то е ясна работата :)
Според мен просто има идеята. Например се е сетил за нещо уникално като "кон свири на цигулка" И до тук! Сега търси някой да разгърне самата идея. Например: какъв ще е коня, как ще свири, колко ще свири и тн. Също кой ще го слуша, с тапи ли на ушите, без ли... И разбира се ще има ли купичка пред него за хвърляне на парички или ще има тату на големият си задник с епай, пейпал, айбан и прочие :)
Това хубаво, пак е нещо - има идея. Обаче в такива ситуации има и един елемент, че идеята принципно може и да не струва. По дефаут се счита, че всички нови идеи са обречени, просто защото ако бяха перспективни биха били вече реализирани :) Но винаги има едно "но". Понеже не може да Я разкрие публично, нали все пак е идея, трябва да търсим отговора на лично. При всички случаи обаче пича се нуждае не само от "сценарист" а ми и от маркетингов специалист, който да прецени дали изобщо тази идея си заслужава.
Тоест това че имаме понякога хубава идея не означава, че може да се превърне дори и в проект, камо ли да се реализира :)
 
От: От къде да намеря такъв човек?

Ейй значи, madgooglebot уцели.
Това дали идеята е добра, или не, не трябва да го интересува човека, защото той няма да работи на процент, от печалбата на сайта, а по договорена цена, за това, което ще прави.
 
От: От къде да намеря такъв човек?

намери си 20 човека, пусни един private блог, всеки да може да пуска вътре предложения/анкети и другите да гласуват/коментират така можеш да подобриш доста една идея, но и парите които ще трябва да изсипеш няма да са малко.
 

Горе