От сайт към приложение

@mvmrik на теб може да не говори, но на други казва доста.
Дали ще имаш 2 или 2000 продукта все тая, както и категории - броя им е без значение.
Дали някой ще звъне по телефона да направи поръчка е без значение нито за сайта, нито за приложението.
Дали е система от всеизвестните или специално правена - пак няма значение.

Ако няма пазаруване в сайта то той не е магазин, а каталог.
 
Колеги, вие май не ме разбрахте - не искам някой да ми прави приложение. Няма смисъл да ми изпращате оферти с услугите ви. Има сайтове, предлагащи услугата да ти конвертират сайта, магазина и т.н. в приложение. Задаваш пътя на приложението към сайта, добавяш му икона, в повечето случаи има някакви настройки при визуализацията и най якото е, че можеш да пускаш нотификации към клиента. Общо взето си имаш иконка на телефона, която като я натиснеш те праща на сайта и от време на време ти пуска досадни съобщения от типа "Този продукт е пред изчерпване - не пропускай - вземи го сега с 20% отстъпка "
Ако е само за нотифкации по-добре пращай СМС-и на регистрираните ти клиенти. Дори да стигнеш до някаква апликация дето я искаш, броя на хората, които ще я инсталират ще клони към 0.
Предполагам имаш доста по-голяма база клиенти с ГСМ номера до сега.
Скрипт за СМС-и е доста по-лесно и евтино.
 
Ако е само за нотифкации по-добре пращай СМС-и на регистрираните ти клиенти. Дори да стигнеш до някаква апликация дето я искаш, броя на хората, които ще я инсталират ще клони към 0.
Предполагам имаш доста по-голяма база клиенти с ГСМ номера до сега.
Скрипт за СМС-и е доста по-лесно и евтино.

Добра идея колега, благодаря ти.
 
Значи, щом някой каже магазин, вече всичко е ясно - цената вече се знае. Няма значение продуктите дали ще са в различни категории или всичко ще е на едно място. Няма значение дали се продава само един продукт и е на една страница или са множество продукти с разнообразни филтри и критерии за търсене. Няма значение по какъв начин се прави поръчката, дали има различни варианти на плащане, дали има някакви отстъпки и т.н. Щом е магазин, цената е твърда и не подлежи на коментар. Вече разбрах какво имаш предвид :)

Много ми е странно, когато например някой каже, че иска да му се направи например PHP скрипт, без да дава никакви подробности, а другия му отвръща, че ще струва минимум 1000 лева. Че този човек може да иска да му се направи някакво просто пресмятане, което се пише за 10 минути. Това 1000 лева ли струва? Как може въобще да се дават цени без да се знаят конкретни подробности?
 
Тоя форум с всеки един ден започва да губи стойност ....
Едни локуми се разтягат, мерят се едни п*шки във всяка втора тема.
Къв е проблема да отвориш, да прочетеш ако имаш отговор - конкретен от типа - да ползвал съм такава услуга - от тук, заповядай.
Никъде не съм ви питал дали е ефективно, дали е позволено и т.н. Радвам се, че сте загрижени как ще популяризирам приложението, ама няма смисъл... та чак единия взел да предполага какъв ми е трафика и в коя възрастова група се таргетира ...
Моля, темата да се заключва и изтрива, не мисля, че в този си вид ще е полезна.
 
@mvmrik къде видя ясна цена? Прочети пак какво съм написал.

@Martin3s къде видя мерене на каквото и да било?
Къде видя нещо за трафик и възрастова група? Като не разбираш написаното питай не е срамно.

Спокойно дишай другият път няма да споделям опита, който съм трупал последните двайсетина години.

п.с. Внимавай с тези SMS да не научиш изгориш заради ЗЕС. Най-добре се консултирай с някой, защото познавам не един и двама които се пращаах sms-и на клиентите си без изрично да искат тяхното съгласие и изгоряха.
 

п.с. Внимавай с тези SMS да не научиш изгориш заради ЗЕС. Най-добре се консултирай с някой, защото познавам не един и двама които се пращаах sms-и на клиентите си без изрично да искат тяхното съгласие и изгоряха.
Точно така, затова в общите условия при регистрация на сайта, се съгласяват да получават маркетингови мейли и/или смс-и. И една отметка - чукни ако не искаш.
Това е.
 
Ако пък очакваш да има приложение, което в него да отваря сайта то това не е разрешено нито от Google нито от Apple.
Мако офтопик, но ще обясниш ли по-подробно какво точно е забранено? Забранено е приложение да комуникира с Интернет ли? Забранено е да правиш алтернативен браузър ли? Забранено е да викаш друго приложение ли?
 
@rujel и в двата маркета е забранено за приложения, които представляват браузър :). Реално такова приложение представлява компонент браузър, в който се зарежда сайта ви. Реално за потребителя това не е видимо, защото няма стандартния интефейс на браузър (адрес бар, рефреш бутон и т.н.). Преди години много бе модерно това, защото бе евтино и всички хора със сайтове можеха да имат "приложения" затова сме свидетели и на програми като PhoneGap и т.н.

В момента нито Google, нито Apple (за М$ не съм запознат) ще одобрят такъв тип приложение в техният маркет - било то платено или безплатно. Това означава, че да се инсталира трябва да се хоства на друго място (примерно твоя сайт), но за да се инсталира трябва потребителя изрично да разреши това което малко хора вече правят (най вече келешите гъзарите с телефони за 1к лева които крадат игри за по 2лв. :)).
 

Горе