Офис стол - от къде в София?

Alex97

Active Member
Здравейте,

Реших да си купя нов офис стол за работа не геймърски и ще обиколя малко магазини да пробвам кое ми пасва.

Къде в София продават столове налични, които могат да се пробват на място?
 
Само дето удобството е по-малкия проблем. По мои наблюдения качеството е по-съществен проблем, това дали и как стола ти ще оцелее за идните еди колко си години. Аз например, след като на предишния ми стол му се разпадна изкуствената кожа и заприлича на лайно, но повече заради това че почна да ми се прецаква кръста, реших да си взема друг с такова за кръста, ама също така и да е скъп, с идеята да оцелее повече. И си взех те такъв. Всичко точно, няма проблеми за кръста, материята още не е почнала да се разпада, за сметка на това започнаха да се разпадат разни болтове и пружини. Досега 1 по-главен болт си замина, на 2 не толкова важни им се скъсаха главите, и една пружина дето създава напрежение в това дето подпира кръста е счупена (та не подпира толкова добре). Срамота за стол за толкова пари.

Та ако приемем качеството и това колко време ще издържи като въпрос на късмет, остава само да е нещо дето ще върши работа. Аз бих препоръчал такъв дето има такова дето подпира кръста, по възможност такова за главата, и от мрежестите типове, въпреки че визуално са най-грозни. Нещо като този дето показвам, само че не толкова скъпо :) Ако гледаш столовете по красота, най-много да си вземеш нещо дето първоначално ще те кефи, после много бързо ще почне да се разпада, а накрая ще ти прецака и кръста. Първо е ергономия, после качество, и най-накрая красота. Ергономията обаче може да е доста заблуждаваща... има един такъв странен момент, че като обикаляш да тестваш столове е по-вероятно всички да ти се сторят доста по-удобни, откоклото биха били в последствие.
 
Ако имаш по-сериозен бюджет виж в биттел.
 
От Икея си взех май беше около 300лв не помня. Удобен, няма напрежение с кръста и гърба. Най-важното е обаче, че не пренебрегвам честите разходки, раздвижване и правилната стойка.
Стол за 1000+ лева с изкуствена кожа и шарен като част от платформа за гей парад за мен е безумие да се купува.
 
Взимаш, какъвто ще върши работа. Винаги след това можеш да си вземеш отделно възглавници за кола, които вършат чудесна работа и за стол. Възглавници за кръст, глава, дупе и каквото искаш
 

Горе