Оценка на рекламен текст

SandWraith

New Member
Здравейте,
от тая година уча маркетинг, но не ми е особено ясно все още какво е това.Вчера един приятел ме светна долу-горе какво е и ми каза, че рекламните текстове са един вид такова.. Та исках да ви помоля примерно първия писал в темата да ми даде някаква тема, за да видя дали ще мога да напиша..Това ще е първия ми рекламен текст, така че ще очаквам критики, оценки и коментари от вас.
Благодаря за вниманието!
 
От: Оценка на рекламен текст

Да, може да не го публикуваш тук а да го дадеш на някой който участва в състезанието и той да даде линк към него
 
От: Оценка на рекламен текст

В момента съм в първите си стъпки, така че ще реша в последствие.Като е готово ще ви кажа.. :)
 
От: Оценка на рекламен текст

Рекламният ми текст е готов.

Кой още иска лаптоп на достъпна цена? Вече е възможно!Предлагаме ти най-доброто на достъпна цена!
Вероятно знаете колко досадно е да чакате с дни и да обикаляте офиси.Гарантираме ти доставка до дома без излишни разходки.
Само си представете колко по-удобно би било за вас, всичко е на ръка разстояние.Вече разбирате ли колко по-лесно става всичко?
Ела още сега на www.Notebook.bg и се убеди сам, всичко е пред очите ти!

Това е първия ми рекламен текст, очаквам вашите критики, оценки и коментари. :)
 
От: Оценка на рекламен текст

Доста е традиционно... Не се отличава с нищо от другите. Харесвам по - нестандартните реклами, трябва да се целиш в подсъзнанието на клиентите. Ето аз с този текст например хващам поне двама потенциални клиенти.
 
От: Оценка на рекламен текст

Знам, но ми е първи текст и все още се опитвам да вляза в час. Много ли е зле? Мисля, че трябва да прочета малко от някъде..
 
От: Оценка на рекламен текст

Според мен трябва да мислиш, като човек, който гледа реклами и човек, чието съзнание е промито от рекламите. Кои реклами те провокират? Кои реклами те дразнят? Кои реклами мислиш, че са тъпи? Коя реклама коментира с колега, приятел последно? ... Отговорите на подобни въпроси, които си задаваш ще те насочат по верния път... и ще създаваш готини, грабващи неща... Тренирай, мисли ... и тук ще има доста работа за теб. Много хора търсят, ревюта на продуктите си, които продават онлайн... Важното е да успееш да разбереш потребностите и начина на мислене на потребителя, към който е насочен определен продукт и да му "удариш" слабото място. Няма рецепта! Помисли върху думите ми и напиши пак ревюто... Задай си въпроса: "Аз ако прочета (чуя, видя) такава реклама как бих реагирал?" ...
Поздрави и успехи!
 
Използвай т.нар. catchphrases - идиоми, изрази от сферата, в която търсиш внимение и т.н.
Още - на "теб" или на "Вас" ще говориш последно?
 
От: Оценка на рекламен текст

"Кой още иска... Вече е възможно!"
Тези две изречения си противоречат. Първото се използва обикновено във втора кампания. Във вашия текст се получава така, че вие предлагате нещо което вече някой има (още иска) и същевременно обяснявате, че вече е възможно. Тоест някой го е придобил още преди да е било възможно.

Прекалено много послания от различни реклами, някои много познати и свързани с определен продукт, стоят накъсано и няма история която да ги обедини.
 
От: Оценка на рекламен текст

Не знам, ама тия линкове как си ги джаскате все едно ви е бащиния :D

Да кажеш, че нищо не разбирате от интернет - убаво, ама сте с претенции за оптимизатори, маркетинг специалисти, висше чак...
 
От: Оценка на рекламен текст

13707.jpg
 
От: Оценка на рекламен текст

ха ха ха разсмях се от сърце, направо ме убиха тези картинки. МНОГО ЯКО
 
От: Оценка на рекламен текст

Рекламният ми текст е готов.
....
Това е първия ми рекламен текст, очаквам вашите критики, оценки и коментари. :)

Каква е идеята на дебелите букви в първото изречение?

Критика: Наблегни на българския език - граматика и литература.
Оценка: Нещо разказваш на някого в кафенето ли?
Коментар: Никой не се е родил научен. Но и никой не е успял с преразкази. Освен в час по литература.
Оставяш впечатление у мен, че имаш положителни очаквания за този текст. Би могъл, преди да напишеш това, да прочетеш няколко статии от различни сайтове по темата. Тоест, да си напишеш домашното. От тях щеше да извадиш доста по-добро нещо.
Успех!
 

Горе