Очаква ни ново служебно правителство. #KOЙ ще е вътре?

RealMoney

Well-Known Member
Освен чисто процедурните изисквания/задължения, които има едно служебно правителство:

"Служебното правителство, разполага с пълния обем от правомощия, които Конституцията и законите предвиждат за Министерски съвет, излъчен от Народно събрание, но с ограничения в неговите правомощия, които произтичат от невъзможността на този кабинет да предприема действия, за които е необходим акт на парламента.

Служебното правителство не може да променя Закона за държавния бюджет на Република България, както и данъчната политика. Ако не е налице предварително съгласие, дадено от настоящото Народното събрание, служебното правителство не може да взема държавни заеми.

Служебният кабинет не може да изпраща български въоръжени сили извън страната или да разрешава пребиваването на чужди на българска територия, тъй като това е от компетентността на Народното събрание. Правителството, назначено от държавния глава, не може да сключва също така международни договори или да денонсира сключени договори, за които чл. 85 от Конституцията изисква ратификация."


То може и да назначава/ уволнява доста народ в администрацията на страната. Как го виждате това? Накъде ще клони и какви хора ще се назначават? Къде очаквате чистки?
 
Кви чистки по време на служебното?? На предното видя ли да има? Чистките ще стартират след изборите!!
 
Кви чистки по време на служебното?? На предното видя ли да има? Чистките ще стартират след изборите!!

Повярвай ми точно тогава имаше ;) Но те не са много "секси" затова не са се раздухали по медиите. Но в агенции, държавни учреждения, и прочее бяха вкарани правилните хора, които и до днес някои седят там.
 
сега иде голямото лапане по време на безвластието, всичките държавни мениджъри знаят, че са пътници до 2-3 месеца(толкова отнема подмяната им) от следващото редовно правителство.
 

Горе